Λύτρωση από τον «αέρα»…

Με το «χρυσό» γκολ του Άγγελου Καραντασιάδη, με κεφαλιά στο… παρά 12, ο Ηρακλής έφτασε στο πολύτιμο τρίποντο στην Αριδαία, λυγίζοντας τον απίστευτο Μένιο Σίμο…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά έφτασε στον τελικό στόχο με απόλυτη επιτυχία ο Ηρακλής, επικρατώντας με 0-1. Κόντρα στον Αλμωπό στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Αριδαίας, ο Ημίθεος στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης κατόρθωσε να δημιουργήσει κραυγαλέες φάσεις για γκολ, αλλά έπεσε επάνω στην εξαιρετική αγωνιστική παρουσία του αντίπαλου γκολκίπερ, Μένιου Σίμου.

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν εκεί και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, όποτε χρειάστηκε και μάλιστα είχε και απόκρουση σε πέναλτι, κάνοντας ό,τι μπορούσε (και δεν μπορούσε) για να… δυσκολέψει τη ζωή του Ηρακλή.

Ο «Γηραιός» λυτρώθηκε από μια στατική φάση προς το τέλος της αναμέτρησης, καθώς στο 78΄ ο – προωθημένος σε τέτοιες περιπτώσεις – αρχηγός του, Άγγελος Καραντασιάδης, νίκησε με κεφαλιά τον Σίμο και έδωσε το τρίποντο της νίκης στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

Η υπόθεση του «διπλού» θα μπορούσε να κλειδώσει νωρίτερα από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αν ο Μένιος Σίμος δεν ήταν εκεί και στην εκτέλεση πέναλτι του Αντώνη Αθανασίου (ομολογουμένως, κακή) στο 86΄, πέναλτι, το οποίο κέρδισε ένα λεπτό νωρίτερα από τον ίδιο τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων ο Κριστιάνο Μεντί.

Ας παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως καταγράφηκε μέσα από το «live» της BlueArena:

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ: 0-1. Δυσκολεύτηκε να βρει φάσεις για γκολ στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής, αλλά τη λύση έδωσε με τη κεφαλιά του, μετά από στατική φάση ο αρχηγός του και κεντρικός αμυντικός του, Άγγελος Καραντασιάδης, με γκολ σε καίριο χρονικό σημείο. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να “καθαρίσουν” νωρίτερα το παιχνίδι, μετά την αποτυχημένη εκτέλεση πέναλτι του Α. Αθανασίου. Μετρά το πολύτιμο τρίποντο…

90΄+4΄ Τελευταία αλλαγή για τον Ηρακλή: Μούδιος στη θέση Παναγιωτούδη.

90΄+3΄ Τετ α τετ του Υφαντίδη, αλλά το πλασέ του φεύγει άουτ.

90΄+1΄ Ο Κρυστάλλης στη θέση του Ρόβα. Αλλαγή για να περάσει στο παιχνίδι ένας ακόμη υψηλόσωμος παίκτης για το παιχνίδι στον αέρα στις στατικές φάσεις των καθυστερήσεων υπέρ του Αλμωπού.

86΄ Άστοχη και πολύ κακή εκτέλεση από τον Α. Αθανασίου, που χάνει το πέναλτι, καθώς ο – εξαιρετικός σήμερα – Σίμος αποκρούει.

85΄ Πέναλτι για τον Ηρακλή! Ο Μεντί επελαύνει προς τα αντίπαλα καρέ, ξεπερνά και ανατρέπεται από τον Σίμο και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.

78΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Ο Α. Αθανασίου εκτελεί φάουλ από πλάγια θέση και ο προωθημένος Καραντασιάδης σκοράρει με κεφαλιά και κάνει το 0-1.

71΄ Αλλαγή για τον “Γηραιό”, η δεύτερη από τον Σάκη Αναστασιάδη. Αλλαγή πλάγιου επιθετικού, με τον Υφαντίδη στη θέση του Παπαδόπουλου.

70΄ Αδυνατεί να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή ο Ηρακλής…

63΄ Παιχνίδι χωρίς ουσιαστικές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο ως τώρα.

46΄ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου, με αλλαγή για τον Ηρακλή, καθώς ο Μεντί περνά στο παιχνίδ στη θέση του Πτηνόπουλου. Ο Ρόβας συνεχίζει στο κέντρο της επίθεσης και ο Σενεγαλέζος πηγαίνει στο δεξιό άκρο.

@ Ο Ηρακλής κυνήγησε από την αρχή του αγώνα το γκολ, αλλά “έπεσε” επάνω στις αποτελεσματικότατες επεμβάσεις του τερματοφύλακα Σίμου του Αλμωπού. “Σπατάλησε” τουλάχιστον τρεις κλασικότατες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και έμεινε στο 0-0.

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0.

32΄ Απίστευτη ευκαιρία από τον Ρόβα, που βγαίνει μόνος απέναντι στον Σίμο αλλά αποτυγχάνει στο ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε, καθώς ο αντίπαλος τερματοφύλακας επενέβη.

24΄ Ο Σαμαρόπουλος προλαβαίνει και κόβει τον Ρόβα, λίγο πριν εκτελέσει από κοντά.

15΄ Ο Παπαδόπουλος βγάζει μόνο στην περιοχή τον Α. Αθανασίου, που πλασάρει, αλλά και πάλι ο Σίμος σώζει με απόκρουση.

12΄ Μεγάλη φάση για τον Ηρακλή, πρώτη στον αγώνα: ο Ρόβας σουτάρει από κοντά και ο Σίμος απομακρύνει με δυσκολία.

10΄ Χωρίς κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής.

1΄ Έναρξη του αγώνα…

@ Κακή η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, που είναι βαρύς από λάσπη σε πολλά σημεία του.

@ Δυναμική η παρουσία των φίλων του Ηρακλή στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας.

@ Έλεγχος από την Αστυνομία στα αυτοκίνητα με πινακίδες Θεσσαλονίκης, λίγα χιλιόμετρα πριν την πόλη της Αριδαίας και σχετική ταλαιπωρία για τους φίλους του Ηρακλή.

@ Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην αποστολή του Ηρακλή, με τον Γιώργο Αμπάρη να μένει εκτός και τον Τρύφωνα Γιούδα να επανέρχεται, μετά από πολλές εβδομάδες και τη θλάση που είχε υποστεί.

Η σύνθεση του Ηρακλή: Βοσνιάδης, Καραντασιάδης, Καστριτσέας, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Κωστούλας, Α. Αθανασίου, Παναγιωτούδης (90΄+4΄ Μούδιος), Παπαδόπουλος (71΄ Υφαντίδης), Πτηνόπουλος (46΄ Μεντί), Ρόβας (90΄+1΄ Κρυστάλλης).

 

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top