- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ξεκάθαρος ο κόουτς για το θέμα του ξένου

Από τα πλέον υπεύθυνα χείλη έχει – πλέον – διασαφηνιστεί ότι πάντοτε υπάρχει ανοικτό το θέμα της αναζήτησης ξένου και αντικατάστασης του Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο.

Μετά τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του Θόδωρου Δρακόπουλου και ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης κινήθηκε στην ίδια «γραμμή πλεύσης» για το όλο θέμα: «Για να προχωρήσουμε σε κάποια αλλαγή, θα πρέπει πρώτα να βρούμε αυτό ακριβώς που θέλουμε. Ως τότε, προχωρούμε με το υπάρχον ρόστερ, στο οποίο και πιστεύουμε», διευκρίνισε ο νέος τεχνικός των «κυανολεύκων», βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Το ζητούμενο…

Όπως έχουμε επανειλημμένως αναφέρει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ζητούμενο για τη βελτίωση της επιθετικής εικόνας της ομάδας, είναι η προσθήκη ενός ικανού περιφερειακού σκόρερ, ο οποίος θα αγωνίζεται κατά βάση στη θέση «2» και θα απειλεί σταθερά με το μακρινό σουτ, προσφέροντας «ακούραστο» και εύκολο σκορ και αποδιοργανώνοντας την αμυντική τακτική του αντιπάλου.

Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει 1) να προκύψει ένας τέτοιος παίκτης στην αγορά, 2) να βρίσκεται εντός του οικονομικού βεληνεκούς του Ηρακλή, 3) να είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου, 4) να προέρχεται από αγωνιστική δραστηριοποίηση και 5) να επιθυμεί να συνεχίσει τη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος…

Γίνεται, συνεπώς, κατανοητό ότι το εγχείρημα μόνο απλό δεν είναι…

Ως τότε, Μπούμπαλο…

Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης απέδειξε «με το καλημέρα» της παρουσίας του στον Ημίθεο, αυτό που δηλώνει, ότι δηλαδή μέχρι να βρεθεί ικανός αντικαταστάτης του Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο, σκοπεύει να αξιοποιήσει στο μέγιστο την παρουσία του Κροάτη σέντερ.

Στον αγώνα με το Μαρούσι έδωσε στον ξένο της ομάδας σχεδόν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής με τον Δημήτρη Χαριτόπουλο, ο οποίος από την αρχή της περιόδου έχει καθιερωθεί ως ο πλέον παραγωγικός παίκτης του ρόστερ στη θέση «5».

Αυτόν τον χειρισμό αναμένεται να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί ο προπονητής του «Γηραιού» και στη συνέχεια, καθώς το να διατηρεί σε απραξία ή σε περιθωριοποίηση τον Κροάτη γίγαντα δεν καταλήγει – σε καμία περίπτωση – προς όφελος του αγωνιστικού σχεδιασμού της ομάδας.

Και, βεβαίως, όπως άπαντες παραδέχονται, όταν και αν βρεθεί ο ικανός περιφερειακός, τότε και μόνο τότε θα προχωρήσει η αντικατάσταση ξένου…

Υ.Γ. Για να προλάβουμε όλους όσοι έχουν σπεύσει και στις προηγούμενες αναφορές μας στο θέμα να σημειώσουν – μέσω των social media – το αυτονόητο «μα, η αγορά είναι γεμάτη από τέτοιου είδους παίκτες», θα τους ζητήσουμε να διαβάσουν και να δώσουν βαρύτητα και στα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την υλοποίηση μιας τέτοιας κίνησης…