«Προσηλωμένοι αποκλειστικά στους δικούς μας αγώνες»

Το μήνυμα που περνούν Σάκης Αναστασιάδης και Τάσος Κατσαμπής στο εσωτερικό της ομάδας, σχετικά με την υπόθεση της πρώτης θέσης.

Το να το διαπιστώσει κανείς στην πράξη ίσως και να ήταν περιττό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ήταν εκ προοιμίου προφανές ότι η ομάδα που βρίσκεται με προβάδισμα βραχύτατης κεφαλής στην πρώτη θέση του δευτέρου Ομίλου, ο Άρης Παλαιοχωρίου, δεν είναι ένα αγωνιστικό σύνολο, το οποίο θα κάνει εύκολα το «στραβοπάτημα». Είναι έμπειρο, «δεμένο» και με πολλές εξωαγωνιστικές «αβάντες», οι οποίες – ως γνωστόν, στο Ελληνικό ποδόσφαιρο – παίζουν το δικό τους ρόλο…

Πάνω από όλα, δεν έχει κανένα νόημα για τον Ηρακλή να ενδιαφέρεται για την οποιαδήποτε βαθμολογική απώλεια του βασικού αντιπάλου του για την πρώτη θέση. Αν προκύψει κάτι τέτοιο, άλλωστε, θα πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογη αλληλουχία επιτυχιών της «κυανόλευκης» πλευράς, ώστε να καταστεί αντικείμενο ουσιαστικής εκμετάλλευσης.

Η διαφορά παραμένει στον έναν βαθμό, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι Χαλκιδικιώτες θα την διατηρήσουν και θα την αυξήσουν πολύ σύντομα, όταν ο «Γηραιός» κάνει το ρεπό του. Αν, βεβαίως, ως τότε η από εδώ πλευρά καταφέρνει να παρακολουθεί βαθμολογικά το Παλαιοχώρι, έχοντας μόνο νικηφόρα αποτελέσματα και – ο μη γένοιτο – δεν επιτρέψει να «ανοίξει» η διαφορά νωρίτερα.

Το μήνυμα κόουτς και «αρχηγού»

Ο Σάκης Αναστασιάδης και ο Τάσος Κατσαμπής έχουν περάσει ένα απόλυτο και αυστηρό μήνυμα στα «κυανόλευκα» αποδυτήρια σχετικά με το όλο ζήτημα: «Μην ασχολούμαστε με τους άλλους. Από εμάς εξαρτάται η πρώτη θέση. Όσο νικούμε, είμαστε στην κατεύθυνση του στόχου μας, ανεξαρτήτως με το τι κάνουν οι άλλοι. Είναι τρομερό λάθος να στηριζόμαστε και να ελπίζουμε σε απώλειες των αντιπάλων. Με δικές μας νίκες και μόνο βγαίνουμε και μαθηματικά πρώτοι».

Αυτό είναι το περιεχόμενο της «εντολής» που έχουν δώσει στους παίκτες της ομάδας, τόσο ο προπονητής της, όσο και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της και Γενικός Αρχηγός του ποδοσφαιρικού Τμήματος.

Απλά τα πράγματα…

Αν και εφόσον ο Ηρακλής «καθαρίζει» τα δικά του παιχνίδια και φτάσει στο σημείο να δώσει το καθοριστικό αγώνα κορυφής μέσα στο Παλαιοχώρι, περνώντας νικηφόρα, τα δεδομένα θα αλλάξουν άρδην υπέρ του και με βεβαιότητα μαθηματικής λογικής.

Συνεπώς, εξαρτάται από τον ίδιο τον Ημίθεο η μάχη της πρωτιάς και η προσήλωση στο στόχο της κατάκτησης των τριών βαθμών σε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά, αποτελεί τον μπούσουλα της επιτυχίας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top