«Έλα στη θέση μου»…

Η αμοιβαία αλλαγή ρόλων μεταξύ Ρόβα και Παπαδόπουλου που φαίνεται να «βγαίνει» για τα καλά στον Σάκη Αναστασιάδη.

Φαίνεται ότι ο κόουτς έχει αποφασίσει να καθιερώσει αυτήν την αμοιβαία αλλαγή ρόλων στην μπροστινή γραμμή της ομάδας. Το έδειξε ότι το πιστεύει πολύ και μέσα από το σύστημα που ακολούθησε στον χθεσινό αγώνα, ενώ κάτι ανάλογο είχε αποπειραθεί και στην αναμέτρηση του Ευόσμου.

Ο λόγος για την αμοιβαία αλλαγή ρόλων μεταξύ του Χρήστου Ρόβα και του Βασίλη Παπαδόπουλου. Μέχρι πρότινος, ο πολυσκόρερ του Ηρακλή αγωνιζόταν σε περιφερειακούς ρόλους στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Άλλοτε – και ως επί το πλείστον – ως δεύτερος φορ και άλλοτε περνούσε στα πλάγια του μεσοεπιθετικού χώρου. Σε κάθε περίπτωση και μολονότι αυτό δεν επηρέαζε σε καμία περίπτωση τις προοπτικές του στο σκοράρισμα, δεν ήταν εκείνος ο σέντερ φορ στον σχηματισμό της ομάδας.

Αντιθέτως, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, μολονότι πολύ συμμετοχικός και ιδιαιτέρως δημιουργικός στο παιχνίδι του Ημίθεου, ήταν εκείνος που επωμίζονταν τις ευθύνες του κλασικού κεντρικού επιθετικού.

Τώρα, με τη νέα φιλοσοφία της τεχνικής ηγεσίας, παρατηρείται μία αντιμετάθεση ρόλων με τον Χρήστο Ρόβα να κινείται ως κλασικός σέντερ φορ και ο Βασίλης Παπαδόπουλος στα άκρα της μπροστινής πτέρυγας.

Ταιριαστοί ρόλοι

Με βάση τη φύση των αγωνιστικών ιδιαιτεροτήτων των δύο επιθετικών, οι νέοι ρόλοι τους φαντάζουν και πιο ταιριαστοί στον καθένα εκ των δύο.

Δεν υπάρχει κάτι πιο φυσιολογικό για τον χαρισματικό στον τομέα της εκτέλεσης, Χρήστο Ρόβα, από το να κινείται στην περιοχή ως «φουνταριστός» και για τον ικανότατο στη δημιουργία και στην τελική πάσα, Βασίλη Παπαδόπουλο, από το να κινείται περιφερειακά.

Προφανώς πρόκειται περί ενός συστήματος, το οποίο αναμένεται να στηρίξει ο Σερραίος τεχνικός, όσο δεν θα μετέχει στο σχήμα της ομάδας ο Κριστιάνο Μεντί, καθώς, σε εκείνη την περίπτωση, τόσο ο Χρήστος Ρόβας, όσο και ο Βασίλης Παπαδόπουλος θα περάσουν στα άκρα της επιθετικής ανάπτυξης, «παραχωρώντας» την αντίπαλη περιοχή στον μεγαλόσωμο Σενεγαλέζο στράικερ.

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top