Με χαρακτηριστική άνεση…

Με «χατ τρικ» του Ρόβα και ένα γκολ του Παπαδόπουλου, «καθάρισε» με 4-0 ο Ηρακλής τον Μ. Αλέξανδρο, χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ευχάριστο αγωνιστικό απόγευμα για τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, απέναντι στον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας, με τους «κυανόλευκους» να επικρατούν με χαρακτηριστική άνεση και τελικό σκορ 4-0.

Την όλη ιστορία του αγώνα προδιέγραψε ένα συνηθισμένο σκηνικό του φετινού Ημίθεου, που θέλει τον Χρήστο Ρόβα να λύνει τον… Γόρδιο δεσμό με γρήγορο γκολ. Ο χαρισματικός σκόρερ του «Γηραιού», όμως δεν σταμάτησε στο άνοιγμα του σκορ, αλλά πέτυχε «χατ τρικ», φτάνοντας τα 16 προσωπικά τέρματα τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η ομάδα του Σάκη Αναστασιάδη δεν επέτρεψε στιγμή στον αντίπαλο να αμφισβητήσει τη διεκδίκηση της νίκης και έφτασε στο ζητούμενο της κατάκτησης των τριών βαθμών, χωρίς να ξοδέψει πολλή ενέργεια, ενόψει της εμβόλιμης αγωνιστικής υποχρέωσης με τον Αλμωπό στην Αριδαία, την ερχόμενη Τετάρτη.

Βρήκε τον δρόμο του από νωρίς

Ο αγώνας άρχισε πολύ θετικά για τον Ηρακλή, με τον Σάκη Αναστασιάδη να επιλέγει ένα βασικό σχήμα με «δεμένο» κέντρο, υπό την παρουσία των Κωστούλα, Α, Αθανασίου και Παναγιωτούδη και ενισχυμένη γραμμή κρούσης, αλλά χωρίς την παρουσία του Μεντί, ο οποίος έμεινε στον πάγκο. Ο Ρόβας προτιμήθηκε σε ρόλο σέντερ φορ και οι Παπαδόπουλος και Πτηνόπουλος στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Το γρήγορο γκολ του Ρόβα, αλλά και το δεύτερο γκολ από τον ίδιο παίκτη, απλοποίησαν την προσπάθεια της γηπεδούχου ομάδας.

Από νωρίς είχαμε εικόνα που επαναλαμβάνεται διαρκώς στην επιθετική γραμμή του Ηρακλή. Στο 5΄ ο Παπαδόπουλος, υποδεχόμενος εξαιρετική μεταβίβαση στη μεγάλη περιοχή από τον Ρεβυθόπουλο, γυρίζει για τον επερχόμενο Ρόβα, ο οποίος από κοντά κάνει 14 τα γκολ του στη σεζόν και το 1-0.

Στο 19΄ ο Ρόβας βρίσκεται και πάλι σε θέση βολής, καθώς εκμεταλλεύεται κόντρες μέσα στη περιοχή, αλλά το κοντινό σουτ του απομακρύνεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στη συνέχεια της φάσης, νέο σουτ από τον Α. Αθανασίου κοντράρεται από τους αμυντικούς σε κόρνερ.

Στο 24΄ και πάλι πρωταγωνιστής ο Ρόβας, ο οποίος μετά από σέντρα από αριστερά, πιάνει το απευθείας σουτ στο δεύτερο δοκάρι, με τη μπάλα να αναπηδά και να καταλήγει στη δεξιά πλευρά της εστίας των φιλοξενουμένων, για το 15ο γκολ του «κυανόλευκου» επιθετικού και το 2-0 στον αγώνα.

Στο 31΄πρώτη μεγάλη φάση για τον Μ. Αλέξανδρο, καθώς ο Τασόπουλος δοκιμάζει το πόδι του και ο Βοσνιάδης βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ εκτινασσόμενος στο αριστερό «Γ» της εστίας του.

Στο 42΄ ο τερματοφύλακας Αργυρόπουλος με έξοδο προλαβαίνει τον Ρόβα σε τετ α τετ.

Τυπική διαδικασία

Ουσιαστικά το δεύτερο μέρος έλαβε χαρακτήρα διαδικαστικό, καθώς ο «Γηραιός» ήλεγξε τη ροή της αναμέτρησης από το πρώτο ημίχρονο, μη επιτρέποντας στον αντίπαλο να αμφισβητήσει τον τελικό νικητή.

Σε πιο χαμηλό τέμπο, πλέον, οι «κυανόλευκοι», πέτυχαν άλλα δύο τέρματα και διεύρυναν την άνετη επικράτησή τους.

Στο 48΄ πρώτη καλή φάση για τον Ηρακλή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Α. Αθανασίου, μετά από ωραία ενέργεια, να βγάζει σε επίκαιρη θέση τον Πτηνόπουλο εντός περιοχής, αλλά ο τελευταίος επιχειρεί άστοχο σουτ από κοντινή απόσταση.

Στο 50΄ εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση από τον Α. Αθανασίου, η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι στον Ρόβα, που αστοχεί στο σουτ που επιχειρεί.

Στο 53΄ η ώρα του ντεμπούτου του Κριστιάνου Μεντί, ο οποίος περνά στη θέση του Πτηνόπουλου, με τον Ρόβα να περνά στα άκρα.

Στο 63΄ «χατ τρικ» για τον Ρόβα, ο οποίος βγαίνει μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλασάρει με ψυχραιμία, φτάνει τα 16 γκολ και κάνει το 3-0.

Στο 67΄ ήρθε η ώρα για ανάσες για τον πολυσκόρερ του Ηρακλή, Χρήστο Ρόβα, καθώς αντικαθίσταται από τον Γκουτσίδη.

Στο 69΄ περνά ο Ανδρεάκος στη θέση του Αντώνη Αθανασίου.

Στο 76΄ τελευταία αλλαγή για τον Ημίθεο. Ο Καραντασιάδης αποχωρεί, ο Μούδιος μπαίνει και ο Κωστούλας περνά σε θέση στόπερ.

Στο 83΄ μπάσιμο του Ρεβυθόπουλου από τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος, όμως, δεν κατάφερε να νικήσει τον Αργυρόπουλο από πολύ κοντά.

Στο 87΄ ύστερα από κάθετη του Παναγιωτούδη, ο Ανδρεάκος από δεξιά μέσα στην περιοχή, αστοχεί.

Στο 90΄ κλείνει το σκορ για τον Ηρακλή. Ο Ρεβυθόπουλος σεντράρει από δεξιά και βρίσκει μόνο τον Παπαδόπουλο στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος εκτελεί με «ζυγισμένο» πλασέ στην απέναντι γωνία και διαμορφώνει το τελικό 4-0.

 

Η σύνθεση του Ηρακλή: Βοσνιάδης, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Καραντασιάδης (76΄ Μούδιος), Καστριτσέας, Α. Αθανασίου (69΄ Ανδρεάκος), Ρόβας (67΄ Γκουτσίδης), Παναγιωτούδης, Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος (53΄ Μεντί), Κωστούλας.

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top