Σκάνδαλο Λίγκας και Σύρου – Απίστευτη ταλαιπωρία για Ηρακλή!

Για μια ακόμη φορά η Volley League υποκύπτει στα «καπρίτσια» του Φοίνικα εις βάρος του Ημίθεου – Εκτάκτως ολονύκτιο ταξίδι στην Αθήνα και επιπλέον έξοδο 5.900 ευρώ (!), λόγω απεργίας των ναυτεργατών!!!

Βόλει, Ηρακλής

Ο Φοίνικας Σύρου έχει αποδειχθεί ότι είναι μία ομάδα που διατηρεί εξαιρετικές προσβάσεις στη βολεϊκή Λίγκα. Για… «τα μάτια του» είχαν αλλάξει οι όμιλοι του Λιγκ Καπ στην προαγωνιστική περίοδο, επειδή η δεν δεχόταν να μετακινηθεί από το νησί στην Αθήνα, με συνέπεια ο Ηρακλής να οριστεί αγωνιζόμενος απέναντι στον Ολυμπιακό στου Ρέντη…

Τώρα, η σκανδαλώδης διαπλοκή της Volley League με τους Συριανούς ξεπερνά ακόμη και τα όρια του παραλογισμού. Αυτό που συμβαίνει αντίκειται σε κάθε λογική αθλητικού συνεταιρισμού και επί ίσοις όροις διεξαγομένου πρωταθλήματος.

Η απεργία της ΠΝΟ…

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή τους, όπως εξελίχθηκαν, οι διοικούντες του Ηρακλή ενημέρωσαν τη Λίγκα – ως όφειλαν – ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Σύρο από το λιμάνι του Πειραιά, όπως ήταν προγραμματισμένο, σήμερα Παρασκευή 12/1, λόγω της απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και θα κρατήσει δεμένα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια.

Απολύτως εύλογα, κατατέθηκε αίτημα μετάθεσης στη διεξαγωγή της αναμέτρησης για μία μέρα μετά, ώστε η αποστολή να ταξιδέψει το Σάββατο 13/1 (ημέρα κατά την οποία είχε οριστεί ο αγώνας) και η αναμέτρηση να διεξαχθεί την Κυριακή 14/1. Εξάλλου, το αίτημα του Ημίθεου, πέρα από εύλογο ήταν και ευκόλως υλοποιήσιμο, καθώς το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε προγραμματισθεί να μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Σκανδαλώδες «όχι» από Φοίνικα και Λίγκα!

Ο Φοίνικας Σύρου, όμως, καταστρατηγώντας κάθε έννοια fair play, «πάτησε πόδι» και ζήτησε (ουσιαστικά απαίτησε) από τη Λίγκα να μην κάνει δεκτό το – δικαιότατο και λογικότατο – αίτημα των «κυανολεύκων» και να επιμείνει στη διεξαγωγή της αναμέτρησης το Σάββατο 13/1. Όπερ και εγένετο!!!

Με μία απόφαση παραλογισμού και απόλυτης εξυπηρέτησης των Συριανών, η Volley League απέρριψε το αίτημα και – ούτε λίγο, ούτε πολύ – είναι σαν να είπε στον Ηρακλή να… «κόψει τον λαιμό του»…

Ολονύχτιο ταξίδι για Αθήνα, εκτός προγράμματος…

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, εκτάκτως, η αποστολή (άρον – άρον) μπήκε στο λεωφορείο στις 23:00, χθες Παρασκευή 12/1 και ταξίδευε όλη τη νύχτα για να φθάσει στην Αθήνα.

Αυτό, καθώς ήταν υποχρεωμένη να προλάβει τη σημερινή αεροπορική ανταπόκριση για τη Σύρο, ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστεί αύριο, Σάββατο…

Κόστος 5.900 ευρώ, που θα πήγαινε για την άρση απαγόρευσης…

Πέρα από τη ξαφνική και άδικη ταλαιπωρία, με το αεροπορικό ταξίδι η ομάδα χρεώνεται ένα επιπλέον έξοδο της τάξης των 5.900 ευρώ, τα οποία η διοίκηση είχε συγκεντρώσει από τα έσοδα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ και είχε προγραμματίσει να τα διαθέσει στην εξυπηρέτηση των δόσεων προς παλαιούς αθλητές, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται, ώστε να προκύψει η άρση της απαγόρευσης μεταγραφών και να προχωρήσει στην προσθήκη ενός έμπειρου κεντρικού…

Μετά από αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση εναντίον του αυτονόητου, το «κυανόλευκο» ταμείο αδειάζει εκ νέου, χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος ο Ηρακλής για αυτήν την εξέλιξη…

Το συμφέρον του Φοίνικα…

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η ομάδα της Σύρου, διαπιστώνει ότι ο Ηρακλής των χιλίων προβλημάτων εξελίσσεται σε βασικό ανταγωνιστή για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και κάνει τα πάντα ώστε να τον κρατήσει από την τέταρτη θέση και κάτω, με απώτερο στόχο να αποφύγει το «ζευγάρωμα» με τον Ολυμπιακό στη φάση των play offs.

Οι του Φοίνικα σαφέστατα επεδίωκαν την ταλαιπωρία και την οικονομική εξουθένωση του αντιπάλου (την οποία συνεπάγεται η αεροπορική μετάβαση, αν αναλογιστούμε τα οικονομικά δεδομένα του Τμήματος) και πετυχαίνουν το σκοπό τους.

Έχοντας, βεβαίως, στο πλάι τους, ως πιστό εκτελεστικό όργανο τη Λίγκα, δίχως τη συγκατάθεση της οποίας, το σκάνδαλο αυτό δεν θα προέκυπτε ποτέ.

Σχετικά Άρθρα

“Τώρα… θυμήθηκαν να κλείσουν το Κατσάνειο και δεν παραχωρούν τη Μίκρα!”

Βόλει

Back to Top