«Ψήλωσε» με την τριάδα…

Πώς οι προσθήκες Μεντί, Γιαννίτση και Κωστούλα, πέρα από την κάλυψη κενών στον αγωνιστικό σχεδιασμό του Σάκη Αναστασιάδη, προσφέρουν λύσεις και σε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα… ανατομίας του «κυανόλευκου» ρόστερ…

Οι μεταγραφικές προσθήκες του Ηρακλή κατά τη χειμερινή περίοδο ενίσχυσης είναι στοχευμένες και αφορούν σε ποδοσφαιριστές που έρχονται για να καλύψουν συγκεκριμένα κενά και να προσφέρουν βάθος επιλογών για την τεχνική ηγεσία.

Εξάλλου, το δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου  είναι το πλέον καθοριστικό για τις επιδιώξεις της ομάδας, αλλά και ιδιαιτέρως απαιτητικό σε επίπεδο αγωνιστικής έντασης και υποχρεώσεων.

Παράλληλα, όμως τρεις από τις τέσσερις προσθήκες του Ιανουαρίου, δίνουν λύση σε ένα επιπλέον «κενό» το οποίο ιδιαιτέρως έντονα εμφάνιζε το «κυανόλευκο» ρόστερ: δίνουν ύψος στην ομάδα και προοπτική επικράτησης στις εναέριες μάχες.

Αλλαγή δεδομένων

Είχαμε επισημάνει ότι μία αδυναμία του ρόστερ που υπήρχε, ήταν το γεγονός ότι σε επίπεδο παικτών πρώτης γραμμής (εξαιρουμένων των πιτσιρικάδων, δηλαδή) η ομάδα διέθετε μόνο δύο «κλασικούς ψηλούς», τον Λεωνίδα Καστριτσέα και τον Παντελή Κρυστάλλη. Με τον πολύπειρο σέντερ φορ, βεβαίως, να είναι – εκ των πραγμάτων – περιορισμένος σε εφεδρικό ρόλο.

Τώρα όμως, με την έλευση του Κριστιάνο Μεντί με το 1,93 του ύψους του, του Μιχάλη Γιαννίτση με το 1,90 και του Μάριου Κωστούλα με το 1,83, η ομάδα ενισχύεται καταλυτικά στον κεντρικό άξονά της, με ποδοσφαιριστές που μπορούν να απειλήσουν από τον αέρα, σε φάση επίθεσης, αλλά και να αμυνθούν αποτελεσματικά με τον ίδιο τρόπο.

Είναι βέβαιο ότι στις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας διαδραμάτισε ρόλο και το συγκεκριμένο στοιχείο, καθώς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο τομέας της «εναέριας» αποτελεσματικότητας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εφόδιο αγωνιστικής επιτυχίας μιας ομάδας και ιδίως ενός αγωνιστικού συνόλου το οποίο βαδίζει στο δρόμο του πρωταθλητισμού.

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top