- Bluearena - https://bluearena.gr -

Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά…

Όλα στη ζωή είναι θέμα συγκυριών. Συγκυρίες, που γεννούν ευκαιρίες. Ευκαιρίες, που οι ικανοί τις αξιοποιούν. Και ο Στέλιος Τζιουμάκας αποτελεί περίπτωση απόλυτης επαλήθευσης του γνωστού σχήματος μεταφοράς που χρησιμοποιούμε σε ανάλογες περιπτώσεις: «άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά»…

Ένα παιδί το οποίο τον Μάρτιο συμπληρώνει τα 20 χρόνια του και επιδεικνύει τόσο σημαντικό ταλέντο και – προ πάντων – τόση ετοιμότητα και αγωνιστική εγρήγορση, ώστε να δείχνει ικανός να κλείσει κάθε κενό στη μία από τις δύο θέσεις ακραίων, που άφησε πίσω του αποχωρώντας ο έμπειρος Ριζόπουλος.

Για να φτάσει, όμως, σε αυτή τη θέση ο νεαρός άσος του Ηρακλή απαιτήθηκε μια πορεία καταστάσεων που εξελίχθηκαν, ώστε αυτή τη στιγμή να απολαμβάνουμε, ικανοποιημένοι, το πλούσιο ταλέντο του.

Ο Ριζόπουλος, που βρήκε την αφορμή…

Πρώτα ήταν το βασικό γενεσιουργό αίτιο της όλης εξέλιξης: ο Δημήτρης Ριζόπουλος.

Ο Σερραίος πολύπειρος ακραίος, με αφορμή την οικονομική αδυναμία της ομάδας, αποφάσισε να βρεθεί κοντά στον τόπο διαμονής και επαγγελματικής δραστηριοποίησης της συζύγου του και μεταπήδησε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (ομάδα η οποία – επίσης – μαστίζεται από ακραία οικονομική δυσχέρεια…).

Άφησε πίσω του ένα κενό στις θέσεις των ακραίων, καθώς πέραν του Δημήτρη Εφραιμίδη, που κάλυπτε και καλύπτει τη μία θέση στα άκρα της ομάδας, δεν υπάρχει άλλος έμπειρος παίκτης για το συγκεκριμένο ρόλο. Οι λύσεις ήταν Στέλιος Τζιουμάκας, Νικόλας Ελευθερίου, Βασίλης Μούχλιας, σε επίπεδο νεαρών…

Ο αδειούχος Ελευθερίου…

Όλα έδειχναν ότι ο διεθνής Κύπριος Νικόλας Ελευθερίου ίσως να ήταν πιο κοντά στο να πάρει την πρώτη ευκαιρία από τον Γιάννη Ορφανό για κάλυψη του συγκεκριμένου κενού.

Ωστόσο, μία άδεια για να βρεθεί στην Κύπρο, δίπλα στην οικογένειά του, μετά από καιρό, στο πλαίσιο των γιορτινών ημερών, η οποία είχε «κλείσει» πριν ο Ριζόπουλος «κουνήσει μαντήλι», τον έβγαλε ουσιαστικά εκτός προετοιμασίας και εκτός πλάνων για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Αυτομάτως, ο Στέλιος Τζιουμάκας πήρε το προβάδισμα και κανείς στον Ηρακλή δεν το… μετάνιωσε, πολλώ δε μάλλον ο κόουτς της ομάδας.

Προσόντα, θράσος και ανάγκη για δουλειά στην υποδοχή

Ο 20χρονος ακραίος του Ημίθεου δείχνει να αξιοποιεί στο έπακρο τις ευκαιρίες που παίρνει σε αυτήν τη φάση. Με εξαίσιο αγωνιστικό «θράσος», εκμεταλλεύεται τα αγωνιστικά προσόντα του και διαμορφώνει την παρουσία ενός ακραίου στον οποίο μπορεί να βασιστεί στο μοίρασμα των επιθετικών προσπαθειών ο «μαέστρος» Προύσαλης.

Με δυνατά τελειώματα και σπουδαία εκρηκτικότητα, μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικό επιθετικό ακραίο, βοηθώντας ήδη την ομάδα του σε αυτόν τον τομέα.

Εκεί όπου – καταφανέστατα – χρειάζεται δουλειά και σημαντική βελτίωση είναι στον τομέα της υποδοχής. Όχι ότι δεν «την έχει», αλλά η απουσία αγωνιστικών παραστάσεων σε υψηλό επίπεδο τον κάνει να μην μπορεί να «κρατήσει» υψηλά ποσοστά, όταν τον πιέζει η αντίπαλη στρατηγική με συνεχή φορτώματα.

Όμως, με τα προσόντα του και τη θέληση για δουλειά, που τον διακρίνουν, σύντομα και η συλλογή αγωνιστικών εμπειριών θα λειτουργεί βελτιωτικά και σε αυτήν την παράμετρο του παιχνιδιού του. Είναι βέβαιο…