Το Παλαιοχώρι και ο Ηρακλής που καθορίζει μόνος την τύχη του…

Οι Χαλκιδικιώτες, που δείχνουν «ακάθεκτοι», οι… «αβάντες» τους και ο Ημίθεος που γνωρίζει με ποιο τρόπο θα τους προσπεράσει…

Σε θεωρητικό επίπεδο το πλεονέκτημα του ενός βαθμού διαφοράς στον βαθμολογικό πίνακα, από πλευράς του Άρη Παλαιοχωρίου έναντι του Ηρακλή, φαντάζει άξιο αναφοράς. Όχι σημαντικό, αλλά – τουλάχιστον – αξιοσημείωτο. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για ένα προβάδισμα «βραχείας κεφαλής», το οποίο – πολύ σύντομα – μπορεί να μην σημαίνει απολύτως τίποτε.

«Το ζήτημα είναι ψυχολογικό. Θέλαμε να ήμασταν πρώτοι μέχρι την διακοπή των εορτών, προκειμένου να αποκτήσουμε το ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των βασικών αντιπάλων μας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και να τους θέσουμε υπό καθεστώς πίεσης», υποστηρίζουν στον Ηρακλή. Ωστόσο, δεν παύουν να αναγνωρίζουν ότι η «προσπέραση» των Χαλκιδικιωτών είναι στο χέρι τους. Απολύτως.

Οι… «ακάθεκτοι» και οι «αβάντες» τους

 

Στη μέχρι σήμερα διαδρομή του στον 2ο Όμιλο, το Παλαιοχώρι έχει δείξει αρκούντως σοβαρό, σε επίπεδο αγωνιστικής αποτελεσματικότητας και παρέχει τα εχέγγυα για μία πορεία χωρίς ιδιαίτερα στραβοπατήματα.

Στην… «ακάθεκτη» πορεία της ομάδας από την τουριστική χερσόνησο υποβοηθούν σε σημαντικό επίπεδο τα πλεονεκτήματα της εξαιρετικής – για τα δεδομένα ερασιτεχνικής κατηγορίας – χρηματοδοτικής (χορηγικής) βάσης που διαθέτει και το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά καλά «δικτυωμένη με το «κρατούν καθεστώς» της ΕΠΟ.

«Στο χέρι μας η προσπέραση»…

Στον Ηρακλή, πάντως, βασίζονται σε άλλα δεδομένα, τα οποία, αναμφισβήτητα, φαντάζουν πολύ ισχυρότερα. Η αύρα της μεγάλης ομάδας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που εκπέμπει η ομάδα (πανθομολογουμένως και αυταποδείκτως), το εύρος της οπαδικής υποστήριξης, που διαθέτει, η ποιότητα του ρόστερ και η εμπειρία του αγωνιστικού υλικού της, συνιστούν εφόδια εξαιρετικού επιπέδου για την πορεία πρωταθλητισμού.

Το γεγονός ότι στον Ημίθεο υποστηρίζουν ότι «είναι στο χέρι μας η προσπέραση στη βαθμολογία και η τελική κατάκτηση της πρώτης θέσης του Ομίλου», οφείλεται στην – απολύτως ασφαλή – εκτίμηση πως, αν οι «κυανόλευκοι» συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο των επιτυχιών, χωρίς το μεγάλο στραβοπάτημα – όπως απέδειξαν στην μεταξύ δύο ομάδων μονομαχία στο Καυτανζόγλειο – διαθέτουν την ικανότητα να «τελειώσουν» την πρωτιά μέσα στο Παλαιοχώρι, με ένα «διπλό» πρωταθλητισμού…

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top