Ο εξαιρετικός χειρισμός του κόουτς στο θέμα του τερματοφύλακα…

Υποδειγματική τήρηση ισορροπιών και αξιοκρατίας εντός της ομάδας από τον Σάκη Αναστασιάδη.

Ήταν μία δύσκολη απόφαση αυτή για τον τεχνικό του Ηρακλή. Μια απόφαση, η οποία – σε κάθε περίπτωση – ήθελε πολλή περίσκεψη. Ο λόγος για το πώς θα διαχειριζόταν το γεγονός ότι ο Γιώργος Αμπάρης, μετά από ένα τρίμηνο προσμονής, είχε εξασφαλίσει τη δυνατότητα συμμετοχής στους αγώνες της ομάδας.

Όταν, μάλιστα, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος κοντεύει τα 36 του, διαθέτει τεράστια εμπειρία από το υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει καταγράψει ένα σημαντικό πέρασμα από τον Ηρακλή στα πρώτα στάδια της καριέρας του, οι χειρισμοί που απαιτούνται θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και ακροθιγείς.

Βοσνιάδης, αξιοκρατία και λογική…

Τα πράγματα στην υπόθεση του Γιώργου Αμπάρη θα κυλούσαν πολύ διαφορετικά, αν ενεργοποιούνταν αυτομάτως με την έλευσή του στους «κυανολεύκους». Η αδυναμία, όμως, αυτή, έφερε στην ομάδα έναν άλλον, επίσης έμπειρο γκολκίπερ, ο οποίος επίσης κατάφερε να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, όπως ο Παναγιώτης Βοσνιάδης.

Μάλιστα, ο τελευταίος, πέτυχε να «κρατήσει» – χωρίς αμφισβήτηση για την απόδοσή του – τη θέση, για όσο διάστημα έχει απαιτηθεί έως τώρα, αντικαθιστώντας τον Τρύφωνα Γιούδα, που τραυματίστηκε.

Με την απόφασή του να μην αλλάξει τερματοφύλακα στον αγώνα του Ευόσμου, ο Σάκης Αναστασιάδης λειτούργησε με αξιοκρατία, σύνεση και λογική.

Τηρήθηκαν ισορροπίες εντός της ομάδας, στοιχείο απολύτως απαραίτητο για ένα αγωνιστικό σύνολο και σημαντικό προαπαιτούμενο για τη συνέχεια.

Ευκαιρίες και προοπτικές…

Είναι βέβαιο ότι ο Γιώργος Αμπάρης θα λάβει τις ευκαιρίες συμμετοχής αλλά και καθιέρωσης στην πορεία των αγώνων.

Άλλωστε, είναι προφανές, ότι στην ομάδα προσβλέπουν στο συγκεκριμένο τιμ τερματοφυλάκων που έχει συγκροτηθεί και για την προοπτική της Football League και αυτό, από μόνο του, σημαίνει πολλά.

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Το ιστορικό φιλικό με την Μπάγερν για τα 70χρονα του Ημίθεου (pics+doc)

Ποδόσφαιρο

Back to Top