Οι πολύτιμοι «διπλοθεσίτες»…

Αποδεικνύεται στην πράξη η χρησιμότητα των παικτών που αγωνίζονται σε περισσότερες της μιας θέσεις, καθώς κρατούν χαμηλά τις ανάγκες για μεταγραφικές προσθήκες.

Προ μερικών ημερών, είχαμε πραγματοποιήσει ειδική αναφορά σε μία συγκεκριμένη παράμετρο του σχεδιασμού της «κυανόλευκης» τεχνικής ηγεσίας, αναφερόμενοι στη διάθεση να ενταχθούν στην ομάδα ποδοσφαιριστές, οι οποίοι να έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν περισσότερες της μιας θέσεις στον αγωνιστικό σχηματισμό.

Η συγκεκριμένη μεθόδευση αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση του μπάτζετ των μεταγραφών, χωρίς να υστερήσει στον τομέα της ενδυνάμωσης το αγωνιστικό σύνολο του Σάκη Αναστασιάδη.

Πρώτο… «δείγμα» με Κωστούλα

Ήδη, από τον αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα έχουμε ένα πρώτο δείγμα καταγραφής μία περίπτωσης… «διπλοθεσίτη». Ο Μάριος Κωστούλας, ο οποίος έχει ως «κλασική» θέση του αυτήν του κεντρικού αμυντικού, κλήθηκε να αγωνιστεί ως «εξάρι», ως καθαρός ανασταλτικός μέσος και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν παρακολουθήσει την αγωνιστική διαδρομή του Ηρακλή μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος και οι οποίοι επεσήμαιναν ότι η ομάδα θα έπρεπε να εντάξει ένα ακόμη «καθαρό κόφτη» στον σχεδιασμό της, ενώ παράλληλη ήταν και η ανάγκη προσθήκης κεντρικού αμυντικού.

Να, λοιπόν, που προέκυψε το… «δύο σε ένα» με την περίπτωση του Μάριου Κωστούλα, ο οποίος, όσο Άγγελος Καραντασιάδης, Λεωνίδας Καστριτσέας και Μιχάλης Γιαννίτσης (από τις 20 του μηνός και έπειτα) θα είναι διαθέσιμοι να καλύπτουν το δίδυμο των στόπερ, εκείνος θα μπορεί να δίνει λύσεις ως «εξάρι» και στην περίπτωση απουσιών στα μετόπισθεν, θα μετακινείται στην άμυνα.

Οι εξτρέμ, ο Τάι και ο Μεντί

Επίσης, πέρα από την ανάγκη για προσθήκη ενός «καθαρού εξαριού», πολλοί εντόπιζαν και την ανάγκη μεταγραφής στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής. «Ναι, θέλουμε σέντερ φορ, θέλουμε σέντερ μπακ, θέλουμε πλάγιο μπακ, σωστά καλύψαμε τη θέση του επιτελικού, αλλά χρειάζεται ένας ακόμη παίκτης στα άκρα της επίθεσης», ήταν η σχετική επισήμανση.

Όντως, από τους αγωνιζόμενους σε αυτόν το ρόλο, μόνο ο Μηνάς Πτηνόπουλος δείχνει σταθερό σημείο αναφοράς στα πλάνα του προπονητή. Όμως και σε αυτήν την περίπτωση, τη λύση έρχονται να δώσουν οι… «διπλοθεσίτες» και μάλιστα οι «διπλοθεσίτες», που ήδη υπήρχαν στην ομάδα και όχι εκ μεταγραφής…

Με τη συμμετοχή του Τάι στην ενδεκάδα, μοιραία, ο Χρήστος Ρόβας από δεύτερος επιθετικός θα περάσει στο πλάι του μεσοεπιθετικού χώρου, ρόλο που γνωρίζει να καλύπτει εξίσου άνετα και αποτελεσματικά, όπως συνέβη και στον Εύοσμο, λόγω της χρησιμοποίησης τριών εσωτερικών μέσων.

Παράλληλα, με την αναμενόμενη προσθήκη του Κριστιάνο Μεντί στο κέντρο της επίθεσης, είναι ιδιαιτέρως πιθανό και ο Βασίλης Παπαδόπουλος να αξιοποιηθεί σε περιφερειακό ρόλο, περνώντας στα άκρα, ρόλο στον οποίο μπορεί, επίσης, να ανταποκριθεί ο Καβαλιώτης επιθετικός.

Συνεπώς, προκύπτει μια… ανέξοδη και πλήρης κάλυψη και για τις θέσεις των ακραίων μεσοεπιθετικών.

«Αμφιδέξιος» πλάγιος μπακ

Τέλος, είναι δεδομένο ότι το απολύτως επιθυμητό από την πλευρά της τεχνικής ηγεσίας είναι και ο πλάγιος μπακ που θα έρθει στην ομάδα, να μπορεί να αγωνίζεται και στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής, ώστε με την προσθήκη ενός παίκτη, να δοθεί λύση βάθους και στις δύο αμυντικές πτέρυγες.

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top