Ήταν ένα άνετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό «διπλό»…

Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση και η «σφιχτή» μεσαία γραμμή εξασφάλισαν το απολύτως επιτυχημένο πέρασμα από τον Εύοσμο.

Πριν τη σέντρα του αγώνα στο γήπεδο του Ευόσμου, όλα προοιώνιζαν μία δύσκολη ποδοσφαιρική μάχη για τον Ηρακλή. Ένα εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε μία αγωνιστικά αξιοπρεπή – για τα δεδομένα της κατηγορίας – ομάδα και, μάλιστα, μετά από διακοπή του πρωταθλήματος, γεγονός που προδιαθέτει για τον κίνδυνο δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν εξαιρετικά θετικά και εντυπωσιακά άνετα για τους «κυανολεύκους». Βρήκαν στο κατάλληλο χρονικό σημείο τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον πλέον πιθανό δράστη, τον Χρήστο Ρόβα, εκεί κάπου στα μισά του πρώτου μέρους και οδηγήθηκαν σε μία πολύ ομαλή έκβαση στην αναμέτρηση, διασφαλίζοντας την εκτός έδρας νίκη.

Αποτελεσματικότητα και μεσαία γραμμή

Ο Σάκης Αναστασιάδης διαχειρίστηκε με πολύ κατάλληλες –όπως από τα πράγματα αποδείχθηκε – επιλογές στρατηγικής τον συγκεκριμένο αγώνα.

Χρησιμοποίησε έναν «καθαρό» κόφτη στον χώρο του κέντρου, με απολύτως αμυντικογενή αγωνιστικά χαρακτηριστικά, όπως ο νεοαποκτηθείς Μάριος Κωστούλας και, παράλληλα, μπροστά του δύο «οκτάρια», όπως ο Κώστας Παναγιωτούδης και ο Αντώνης Αθανασίου, επιχειρώντας να δημιουργήσει έναν «σφιχτό» σχηματισμό στη μεσαία γραμμή, ο οποίος, όμως, να μην στερεί την ομάδα από λειτουργικότητα στον οργανωτικό τομέα.

Πέρασε τον Χρήστο Ρόβα από τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού σε αυτόν του ακραίου μεσοεπιθετικού, τον οποίο μπορεί να διαδραματίσει εξίσου καλά, χωρίς να χάσει τη δυνατότητα επαφής με τα αντίπαλα δίχτυα (όπως και αποδείχθηκε), με συνέπεια αυτός ο συμπαγής σχηματισμός να μην αφήνει περιθώρια δράσης στην επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων.

Τα σχέδια του Σερραίου κόουτς υποστήριξε και η αποτελεσματικότητα στον επιθετικό τομέα από πλευράς των παικτών του, καθώς μολονότι χάθηκαν ανεπανάληπτα τετ α τετ, κατόρθωσαν να πετύχουν τρία τέρματα και να «καθαρίσουν» χωρίς άγχος τον αγώνα.

Σημαντικό «διπλό»

Κάθε νίκη σε μία πορεία πρωταθλητισμού είναι πολύτιμη, πολύ περισσότερο, όταν αυτή σημειώνεται σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι και επί ενός αντιπάλου που δεν είναι από τους πιο αδύναμους του Ομίλου.

Ο Αγροτικός Αστέρας αναμένεται να κάνει «ζημιές» στην έδρα του σε άλλες ομάδες, οι οποίες έχουν τη διάθεση να πρωτοπορήσουν στον βαθμολογικό πίνακα και αυτό αυξάνει την ικανοποίηση για το «αναίμακτο» πέρασμα από τον Εύοσμο.

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top