Ποντίκης: «Να στηρίξει ο κόσμος την προσπάθειά μας»

Ο Νίκος Ποντίκης μίλησε για όλα τα επίκαιρα θέματα του Ηρακλή και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει έμπρακτα την ομάδα

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Νίκος Ποντίκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95.5  και μίλησε για την ανάγκη επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο, τις μεταγραφικές κινήσεις, αλλά και για το ενδεχόμενο προσέλκυσης επενδυτή.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 

Για την προσπάθεια να πειστεί ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο: «Πιστεύω πως ο κόσμος θα πειστεί σε μεγάλο ποσοστό. Ο κόσμος του Ηρακλή πρέπει να καταλάβει πως η προσπάθεια γίνεται από ανθρώπους που προέρχονται μέσα από την ομάδα και να στηρίξει αυτή τη προσπάθεια. Η βασική αιτία που ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο είναι ότι έχει κουραστεί από την αστάθεια της ομάδας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως από κάπου θα έπρεπε να ξεκινήσουμε και τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία. Αν ο κόσμος θέλει να καμαρώσει ξανά την ομάδα στην Super League θα πρέπει να μας στηρίξει».

 

Για τα κίνητρα που προσπαθούν να δώσουν στον κόσμο: «Γίνονται πολλές προσπάθειες. Έχουμε τρεις μήνες την ομάδα και μπορώ να πω ότι πετύχαμε ένα μικρό θαύμα, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα δεν είχε ούτε έναν παίκτη. Ακριβώς αυτό θα πρέπει να εκτιμήσει ο κόσμος, ο οποίος είναι ο μοναδικός μας χρηματοδότης. Κάπου εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους επώνυμους ή μη φιλάθλους του Ηρακλή που μας έχουν στηρίξει μέχρι τώρα».

 

Για το αν θα βγει οικονομικά η χρονιά: «Έχοντας κάνει και τον προγραμματισμό μας, έχω την εντύπωση πως θα βγει η χρονιά, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε διανύσει το μισό της κομμάτι. Είμαστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ. Αν όλα πάνε καλά και με βάση τις χορηγίες μας, μπορεί στο τέλος να έχουμε και πλεόνασμα».

 

Για τις μεταγραφικές κινήσεις: «Θα κάνουμε 4-5 μεταγραφές. Τα πράγματα στην αρχή της χρονιάς ήταν δύσκολα γιατί μας πίεζε ο χρόνος, αλλά τώρα έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε τα λάθη. Έχουμε κάνει ήδη κάποιες μεταγραφές και θα ακολουθήσουν κι άλλες».

 

Για το αν οι μεταγραφές γίνονται ώστε να δημιουργηθεί ένας κορμός και για του χρόνου: «Oι μεταγραφές γίνονται ακριβώς με αυτόν το γνώμονα. Ήδη έχουμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να παίξουν και στη Football League. Επίσης τολμώ να πω ότι έχουμε μερικούς  παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν και στη Super League. O σχεδιασμός μας αφορά και το μέλλον. Οι αρχές μας και ο προγραμματισμός μας έχουν άκρως ποδοσφαιρικό πρόσημο και πιστεύω ότι θα υιοθετηθούν από ένα μελλοντικό επενδυτή που μπορεί να εμφανιστεί».

 

Για το πότε θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τα οικονομικά της ομάδας από τα προηγούμενα χρόνια: «Eμείς σιγά σιγά έχουμε θέσει επι τάπητος το συγκεκριμένο θέμα. Το ίδιο κάνουν ομάδες και της Super League. Η πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει τα χρέη να πηγαίνουν σ’ αυτούς που τα δημιουργούν και όχι στις ομάδες».

 

Για το αν υπάρχει η διάθεση από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση: «Από αυτά που γνωρίζω, νομίζω πως υπάρχει τέτοια διάθεση. Εμείς από τη πλευρά μας έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και το ξέρουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες. Εμείς θέλουμε να έχουμε τη συναίνεση όλων των κομμάτων. Από τις πληροφορίες που έχουμε νομίζω πως κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Για το αν θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον: «Έχουμε κάνει ήδη κάποιες κινήσεις και έχουμε μιλήσει με κάποιους ανθρώπους. Θα δούμε τι θα γίνει. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη δώσουμε ψεύτικες ελπίδες. Θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην προσέλκυση ενός επενδυτή το να σβηστούν ή να ρυθμιστούν τα χρέη της ομάδας. Εμείς φροντίσαμε να κάνουμε δημιουργικό το πρόβλημα μας. Θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας για να μη ξαναγίνουν».

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Θέλει – οπωσδήποτε – τη νίκη… “ξορκίζοντας” την Κοζάνη…

Ποδόσφαιρο

Back to Top