«Μεταγραφή Ιανουαρίου»: Βασικός, μετά από δυόμισι μήνες, ο Παναγιωτούδης

Η ολική επαναφορά του παίκτη που κάνει τη διαφορά στο «κυανόλευκο» κέντρο, στον αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα…

Είναι αναντίρρητο γεγονός ότι η αγωνιστική παρουσία του έλειψε πολύ από την ομάδα. Εκείνο το ατυχές συμβάν με το αυτοκινητικό ατύχημα στα τέλη Οκτωβρίου, στοίχισε στον ίδιο τον Κώστα Παναγιωτούδη, αλλά και στον Ηρακλή, με τα τεχνικά πλάνα του Σάκη Αναστασιάδη να αναταράσσονται καταλυτικά.

Ο 23χρονος μέσος – είναι σαφές ότι – δεν ανήκει απλώς στο γκρουπ των «έτοιμων και έμπειρων για την κατηγορία παικτών», αλλά σημαίνει πολλά περισσότερα και σημαντικότερα για την «κυανόλευκη» αγωνιστική στρατηγική. Αποτελεί την έκφραση της ποιότητας της ομάδας στη μεσαία γραμμή, με την ικανότητα που διαθέτει στο χειρισμό της μπάλας, στην οργάνωση του παιχνιδιού και στο «μοίρασμα» των επιθετικών προσπαθειών, σε συνδυασμό με τη συνέπειά του στις ανασταλτικές αρμοδιότητές του, την ώρα κατά την οποία διαθέτει και αποτελεσματική επιθετική έκφραση, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίκτυα, εκμεταλλευόμενος τα εξαιρετικά στατικά κτυπήματα που διαθέτει.

Μετά από δυόμισι μήνες στην ενδεκάδα…

Το δημοσιογραφικό «κλισέ», σύμφωνα με το οποίο, μετά την επέμβαση αποκατάστασης στον ώμο – στην οποία υποβλήθηκε ο παίκτης από τον Κώστα Μανώλογλου – τον ήθελε να αποτελεί «μεταγραφή Ιανουαρίου», βρίσκει την πρακτική επαλήθευσή του.

Ο Κώστας Παναγιωτούδης αγωνίστηκε για τελευταία φορά ως βασικός στον Ηρακλή στις 22 Οκτωβρίου, στον αγώνα με τον Πιερικό, όταν οι «κυανόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα (με 0-1) από την Κατερίνη, με δικό του γκολ, από ασύλληπτη απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Έκτοτε, χρειάστηκε να βοηθήσει – εσπευσμένα και λόγω των πολλών βασικών απουσιών – στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα με την Καρίτσα, χωρίς να είναι απολύτως έτοιμος, όμως την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στο Εύοσμο, αναμένεται να πραγματοποιήσει την ολική επαναφορά του, συμμετέχοντας στο βασικό σχήμα, μετά από σχεδόν δυόμισι μήνες απουσίας.

Σημαντική ενίσχυση για τα πλάνα του κόουτς

Ο Σάκης Αναστασιάδης θα έχει, πλέον και πάλι την ευχέρεια να χρησιμοποιεί στα τεχνικά πλάνα του τον μέσο από τα Λαγυνά και να παίρνει από αυτόν όλα εκείνα τα χρησιμότατα αγωνιστικά στοιχεία που διαθέτει ως «οκτάρι».

Ο Σερραίος προπονητής αναμένεται να συνδυάσει την παρουσία του Παναγιωτούδη στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής με έναν «καθαρό» ανασταλτικό μέσο, με ένα κλασικό «εξάρι», δηλαδή, με πλέον πιθανό για αυτόν το ρόλο έναν εκ των αδελφών Αθανασίου, με τον Παντελή να φαντάζει ως το… «φαβορί».

Μάλιστα, όταν θα καταστεί εφικτή και η μονιμοποίηση του Τάι στην ενδεκάδα του Ημίθεου, ο Βραζιλιάνος αναμένεται να καταλάβει ρόλο ακριβώς μπροστά από τον Κώστα Παναγιωτούδη, στον τομέα οργάνωσης του παιχνιδιού, ώστε να «δέσει» ποιοτικά και να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η μεσαία γραμμή της ομάδας.

 

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top