Με τον κόσμο του, «ξεπουπουλιάζει» το Περιστέρι…

Άκρως απαραίτητη η μαζική συμπαράσταση των «κυανόλευκων» οπαδών στο κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής του Ιβανωφείου…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Το αήττητο του Περιστερίου επιδιώκει να «θρυμματίσει» ο Ηρακλής στη μεγάλη μάχη κορυφής, που θα διεξαχθεί στο Ιβανώφειο το απόγευμα της Κυριακής (7/1, 18:00). Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έχει κάθε δυνατότητα να το πετύχει, καθώς και εξαιρετικότατο για την κατηγορία υλικό διαθέτει και εμπειρία και ικανότητα.

Αυτό που θα απαιτηθεί είναι αυτό που γνωρίζουν άριστα να κάνουν οι Ηρακλειδείς. Να μετατρέπουν το «Γεώργιος Ιβάνωφ» σε κολαστήριο για τον αντίπαλο και «προωθητήρα» νίκης για την ομάδα τους. Ο κόσμος και η ατμόσφαιρα που θα διαμορφώσει, θα αποτελέσουν το εχέγγυο επιτυχίας, το κλειδί στην θετική έκβαση της μεγάλης κυριακάτικης μπασκετικής μονομαχίας.

Η λογική Γκαγκαλούδη και το συγκριτικό πλεονέκτημα

«Γνωρίζουμε ότι τίποτε δεν έχει χαθεί ακόμη και για την πρώτη θέση. Και ξέρουμε ότι μία νίκη μας επί του Περιστερίου θα μας ενισχύσει στη μάχη – έστω – και για τη δεύτερη θέση. Όμως, το πιο σημαντικό, που μπορούμε να πετύχουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι να τους σπάσουμε το αήττητο. Να τους κάνουμε να γνωρίσουν τι σημαίνει ήττα. Να τους βάλουμε αυτόν τον προβληματισμό, που δεν είχαν ως τώρα», είχε πει – πολύ φιλοσοφημένα – ο πολύπειρος «κουμανταδόρος» του Ηρακλή, μετά τον αγώνα με τον Χολαργό. Πόσο δίκιο έχει…

Και δεν είναι μόνο το ψυχολογικό. Όπως, ακριβώς, το είπε. Είναι και το πρακτικό. Με νίκη επί του μέχρι τώρα αήττητου πρωτοπόρου, οι «κυανόλευκοι» επανέρχονται στη μάχη του πρωταθλητισμού και – στο χειρότερο σενάριο – αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα ενόψει πλέι οφ, για την διεκδίκηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης ανόδου.

Πλεονεκτήματα, που παρακάμπτονται…

Σε επίπεδο αγωνιστικής δυναμικής, οι διαφορές ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι μικρές. Ο Ηρακλής έχει προσεγγίσει σε επίπεδο αγωνιστικού μπάτζετ τον κυριακάτικο αντίπαλό του, που είναι η πιο… σπάταλη ομάδα της κατηγορίας σε επίπεδο προϋπολογισμού για το έμψυχο δυναμικό.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίοι και οι δύο μονομάχοι διαθέτουν ένα εξαιρετικά πλούσιο και έμπειρο ρόστερ, με πολλές και ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις.

Εκεί, όπου το Περιστέρι δείχνει να υπερέχει, είναι στην παρουσία δύο συγκεκριμένων παικτών.

Πρώτα, στην παρουσία ενός σέντερ πρώτης γραμμής και επιπέδου Basket League, του Γάιου Σκορδίλη. Περίπτωση την οποία ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ηρακλή θέλησε να «εξουδετερώσει» το καλοκαίρι, επιδιώκοντας την απόκτηση του ικανότατου ψηλού, αλλά η αθηναϊκή ομάδα τον δελέασε με το διετές συμβόλαιο. (Η περίπτωση του Σίμτσακ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εξέχον πλεονέκτημα για τον αντίπαλο, όταν στον Ηρακλή υπάρχουν Χαριτόπουλος, Μπούμπαλο και Γεωργάκης. Η αναφορά γίνεται μόνο στον Σκορδίλη, ο οποίος – όπως και να το κάνουμε – υπερέχει ποιοτικά).

Η υπεροχή του Περιστερίου «ολοκληρώνεται» με την παρουσία ενός ακόμη παίκτη, ο οποίος – απλούστατα – «στην μέρα του» διαθέτει την ευχέρεια να «πετά» τη μπάλα από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου και με οποιονδήποτε τρόπο και εκείνη να καταλήγει – διαρκώς  και επίμονα – στο αντίπαλο καλάθι. Ο λόγος, βεβαίως για τον Κι-Κι Κλαρκ.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει καταστρώσει σαφή πλάνα εξουδετέρωσης των δύο υπερόπλων των φιλοξενουμένων, αλλά η καλύτερη μέθοδος παράκαμψης των – όποιων – πλεονεκτημάτων του αντιπάλου δεν είναι άλλη από την πύρινη ατμόσφαιρα του Ιβανωφείου, με τον κόσμο να παραλύει την «κυανοκίτρινη» πλευρά και να σηκώνει στις πλάτες του την «κυανόλευκη»…

Στηρίζουν πολλά στον Μπούμπαλο

«Φέραμε έναν ψηλό σέντερ, όπως ο Μπούμπαλο για την προοπτική της Α1 και για να αντιμετωπίσουμε το Περιστέρι, εφόσον αγωνιζόμασταν στην Α2», υποστηρίζουν οι ιθύνοντες του Ηρακλή, αιτιολογώντας το σκεπτικό, που τους οδήγησε στην επιλογή της κάλυψης της θέσης του ξένου από τον Κροάτη γίγαντα.

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της τεχνικής ηγεσία στηρίζει πολλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι στη θετική συνδρομή του Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο στην επιχείρηση εξουδετέρωσης του Σκορδίλη.

Ο Κροάτης ξαναμπαίνει δυναμικά στα βασικά πλάνα του κόουτς και όλοι στο Ιβανώφειο ελπίζουν να ανταπεξέλθει, ώστε – αφενός μεν – να ενισχύσει σημαντικά τις προοπτικές νίκης και – αφετέρου – να σταθεροποιήσει τη θέση του στο ρόστερ της ομάδας.

Δεν… γοήτευσε η έρευνα αγοράς…

Άλλωστε, η έρευνα του τεχνικού επιτελείου για πιθανή αλλαγή πλάνων στο ρόστερ, με άξονα την αντικατάσταση ξένου, δεν έφερε – επί του παρόντος – θετικό αποτέλεσμα.

Η έρευνα αγοράς, που πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής σε συνεργασία με τον Θωμά Κωστόπουλο, απέδειξε ότι – σε πρώτη φάση – είναι δύσκολο να βρεθεί διαθέσιμος χαρισματικός περιφερειακός σκόρερ, με ικανότητα στο μακρινό σουτ, ο οποίος – παράλληλα – να βρίσκεται εντός του οικονομικού βεληνεκούς του Ημίθεου και να επιθυμεί να αγωνιστεί στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top