- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Απογοήτευσα τον κόσμο μας…»

Ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, μόλις προχθές, Πρωτοχρονιά. Στις μνήμες όλων στον Ηρακλή, αλλά και και στη συλλογική φίλαθλη μνήμη, έχει χαραχθεί ως ο σέντερ φορ του Ημίθεου, που έχασε την απίστευτη ευκαιρία προ κενής εστίας, μετά από εκπληκτική ενέργεια και ασίστ «πάρε – βάλε» του Χατζηπαναγή, στον αλησμόνητο αγώνα της 12ης Φεβρουαρίου του 1984 με τον Παναθηναϊκό στο Καυτανζόγλειο, ο οποίος έληξε με τελικό σκορ 2-2…

Κανείς, ίσως, να μην θυμάται ότι ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς ήταν εκείνος που είχε χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, ισοφαρίζοντας με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λάκη Παπαϊωάννου. Όλοι μένουν στην ευκαιρία. Σε εκείνη τη φάση η οποία – πράγματι – μπορεί να έκρινε έναν τίτλο…

Ο συνάδελφος, Γιάννης Πάγκος, μέσω σημερινού δημοσιεύματός του στην εφημερίδα «Metrosport», μας θυμίζει τις συγκλονιστικές δηλώσεις παραδοχής του Ντούσαν Μιτόσεβιτς στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», μετά τον αλήστου μνήμης αγώνα στο Καυτανζόγλειο.

Παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα:

«Παρακολούθησα τη φάση από την αρχή. Ο Χατζηπαναγής είχε την μπάλα, ξέφυγε από τα πλάγια. Περίμενα να έλθει σε μένα κάτι που έγινε. Δεν ξαφνιάστηκα. Αν το γήπεδο ήταν ομαλό η μπάλα δεν θα αναπηδούσε και σίγουρα θα σημείωνα το γκολ που ήταν περισσότερο από σίγουρο. Ουδέποτε στην καριέρα μου έχασα γκολ από 4 μέτρα. Παίζω 10 χρόνια επαγγελματικά και 8 ερασιτεχνικά, ήταν η πρώτη φορά που έχασα τέτοιο γκολ. Αιτία, και πάλι επαναλαμβάνω, ήταν το γήπεδο. Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει πώς έγινε. Τη φάση, τη βλέπω διαρκώς μπροστά μου. Για δυο λόγους λυπάμαι περισσότερο. Ο ένας είναι γιατί ο Ηρακλής με την ευκαιρία μου δεν σιγούρεψε τη νίκη. Αν σημείωνα το γκολ, οπωσδήποτε θα κερδίζαμε. Ο δεύτερος είναι ότι οι φίλαθλοι που γέμισαν το Καυτανζόγλειο έφυγαν απογοητευμένοι. Ήταν κρίμα για αυτούς. Όλοι βλέπανε νίκη της ομάδας μας και έφυγαν πικραμένοι από την ισοπαλία. Όλα αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, εύχομαι στο μέλλον να μην ξανασυμβεί αυτό». 

-Ο Σέρβος, σε ηλικία 34 χρόνων τότε, ήρθε ως ένας από τους αρχισκόρερ της ιστορίας της Ραντνίσκι, έχοντας πετύχει πάνω από 200 γκολ σε 400 παιχνίδια. Στον Ηρακλή έπαιξε στο β’ μισό της σεζόν και σε 15 ματς έβαλε 7 γκολ.

-Προπονητής εκείνης της ομάδας, ο Φρίντελ Ράους, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, στις 18 Νοεμβρίου, σε ηλικία 77 χρόνων.

-Ο Παναθηναϊκός (με προπονητή τον Γκμοχ) πήρε τότε (1984) το Πρωτάθλημα με 46 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός ήταν δεύτερος με 43 και ο Ηρακλής στους 42. Την πεντάδα συμπλήρωναν Αρης (39) και ΠΑΟΚ (35).