- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η ώρα του Γιώργου Αμπάρη…

Σαν… φαντάρος μετρούσε τις μέρες ο Γιώργος Αμπάρης, μέχρι να φτάσει η σημερινή ημερομηνία. Η δεύτερη μέρα του Ιανουαρίου και πρώτη εργάσιμη του χρόνου, κατά την οποία θα αποκτούσε το δικαίωμα έκδοσης δελτίου και τη δυνατότητα του δεύτερου  ντεμπούτου του με την «κυανόλευκη» φανέλα στην καριέρα του.

Από τον Οκτώβριο ήταν σε θέση αναμονής ο 35χρονος τερματοφύλακας και από τη στιγμή που ενημερώθηκε ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, διότι κατά τη μεταγραφική περίοδο του Οκτωβρίου δεν επικυρώνονται μεταγραφές… εξωτερικού (μιας και προέρχονταν από θητεία στο Κυπριακό πρωτάθλημα και την ΑΕΝ Παραλιμνίου), το μόνο που μπορούσε να κάνει, ήταν να προπονείται καθημερινά και να μετρά, μία – μία, τις μέρες να κυλούν.

Επί τρεις ολόκληρους μήνες, καθημερινά στη Μίκρα, υπό την επίβλεψη του Φώτη Γκιζέλη, προπονούμενος εντατικά, δίπλα στους Βοσνιάδη, Γιούδα, Γόμο και Καρακώστα. Τους υπολοίπους, του – πλούσιου – ρόστερ τερματοφυλάκων του Ημίθεου…

Αποφασίζει ο Σάκης Αναστασιάδης

Ο Ναουσαίος γκολκίπερ είναι, λοιπόν, διαθέσιμος από σήμερα. Τα δικαιολογητικά μεταγραφής του, τα οποία κατέθεσε προ… τριμήνου ο Ηρακλής, έχουν αριθμό πρωτοκόλλου… Οκτωβρίου και, συνεπώς, τίποτε δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο τη δυνατότητα του Γιώργου Αμπάρη να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.

Ωστόσο, η περίπτωσή του θα πρέπει – σαφέστατα – να περάσει υπό την κρίση του Σάκη Αναστασιάδη. Ο κόουτς της ομάδας γνωρίζει ότι ο πολύπειρος γκολκίπερ ήρθε για να προσφέρει την «υπεραξία» του στη συγκεκριμένη θέση, σε απόλυτη σχέση με τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία καλείται να αγωνιστεί.

Επίσης, όμως, γνωρίζει ότι (με δεδομένη την απροσδόκητη εξέλιξη της μη άμεσης ενεργοποίησης του παίκτη) το ρόστερ στη θέση «1» ενισχύθηκε εξαιρετικά (πάντοτε, αναλογικά με τα στάνταρ της κατηγορίας). Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ένας άλλος τερματοφύλακας, έμπειρος και με παραστάσεις και από το επίπεδο της Super League, ο Παναγιώτης Βοσνιάδης, έχει καταλάβει τη θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια και τα ανταποκρίνεται θετικά.

Είναι, λοιπόν, ιδιαιτέρως ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα χειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα ο Σερραίος τεχνικός. Αν, δηλαδή, θα προκρίνει την ανάγκη μιας πιο σταδιακής εισόδου του Γιώργου Αμπάρη στο βασικό σχήμα ή αν θα λειτουργήσει με τεχνοκρατικό ρεαλισμό, πρεσβεύοντας τη λογική ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» και προσφέροντας αμέσως  την ευκαιρία για ντεμπούτο στον έμπειρο γκολκίπερ, στον αγώνα του Ευόσμου…