- Bluearena - https://bluearena.gr -

Με τους ίδιους πρωταγωνιστές στη μάχη με το Περιστέρι

Οι κρατούντες του καλαθοσφαιρικού Ηρακλή, είτε σε επίπεδο τεχνικής, είτε διοικητική ηγεσίας, δεν αρνούνται σε καμία περίπτωση ότι η επιλογή του να είναι ο Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο ο ξένος στον οποίο επένδυσε φέτος από την αρχή της σεζόν η ομάδα, βασίστηκε σε δύο άξονες.

Ο πρώτος αφορούσε στην αυξημένη (όπως θεωρούσαν στο Ιβανώφειο) προοπτική η ομάδα να κληθεί να συμμετάσχει στο υψηλότατο επίπεδο ανταγωνισμού, αυτό της Basket League, με συνέπεια ένας σέντερ με ύψος 2.12 να ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμος για τον τεχνικό σχεδιασμό του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ο δεύτερος άξονας ήταν πιο… «προσγειωμένης» αναφοράς. Είχε να κάνει με τη – ρεαλιστική προοπτική – να αγωνιστεί η ομάδα στην Α2 και να κληθεί να ανταγωνιστεί το Περιστέρι στη μάχη της πρώτης θέσης. Οι «κυανόλευκοι», σε μία από τις πρώτες απόπειρες μεταγραφικής ενίσχυσης το καλοκαίρι, επιχείρησαν να εξασφαλίσουν το τακτικό πλεονέκτημα, που θα τους προσέφερε η απόκτηση του Γάιου Σκορδίλη. Ωστόσο, την «κίνηση ματ» έκανε η αθηναϊκή ομάδα, προσφέροντας την… απλόχερη ασφάλεια ενός διετούς συμβολαίου στον ικανότατο σέντερ και έθεσε νέα δεδομένα στο παιχνίδι του ανταγωνισμού.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα στον «Γηραιό» γνώριζαν ότι η προσθήκη στην ομάδα ενός ψηλού σέντερ, με άλλα αγωνιστικά χαρακτηριστικά από αυτά του – ικανότατου και παραγωγικού επιθετικά – Δημήτρη Χαριτόπουλου, ήταν μονόδρομος. Ένας μονόδρομος, που οδήγησε στην έλευση του Κροάτη γίγαντα, μέσα από την εκμετάλλευση της οικονομικής κατάρρευσης του Δούκα, που είχε προλάβει να τον ανακοινώσει.

Άστοχο το να αλλάξει η τακτική πριν το Περιστέρι…

Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, μολονότι τεχνική ηγεσία και διοίκηση αντιλαμβάνονται το αυτονόητο, η ομάδα θα παραμείνει ως έχει, τουλάχιστον μέχρι την κρίσιμη και μεγάλη αναμέτρηση της 7ης Ιανουαρίου με το Περιστέρι.

Ποιο είναι το «αυτονόητο»; Ότι απέναντι σε όλες τις άλλες ομάδες της κατηγορίας (πλην Περιστερίου), ο Ηρακλής είναι απολύτως καλυμμένος στο «5», με τον εξαιρετικό Δημήτρη Χαριτόπουλο, τη λύση με τα δύο «τεσσάρια» και τη χρησιμοποίηση του Αγγελακόπουλου ως σέντερ και την προσθήκη του Γιώργου Γεωργάκη.

Αντιθέτως, του λείπει η παρουσία στην πεντάδα ενός σταθερά καλού στο μακρινό σουτ πλάγιου περιφερειακού (σούτινγκ γκαρντ, που – υπό συνθήκες – θα βοηθά και στο «3»), ο οποίος θα «απελπίζει» τις αντίπαλες άμυνες και θα απενεργοποιεί την τακτική της ζώνης, που εφαρμόζουν για να μπλοκάρουν τα «κυανόλευκα» επιθετικά πλάνα, προσφέροντας παράλληλα εύκολο σκορ στην ομάδα του.

Όμως, γνωρίζοντας ότι απέναντί τους την ερχόμενη Κυριακή θα έχουν δύο σέντερ επιπέδου Α1, όπως ο Γάιος Σκορδίλης (πρωτίστως) και ο Βασίλης Σίμτσακ, θέλουν να ποντάρουν και στην παρουσία του Μπούμπαλο. «Εξάλλου για αυτούς τους αγώνες τον φέραμε στην ομάδα…», σχολιάζουν στο Ιβανώφειο και κάτι ανάλογο – άλλωστε – σημείωσε και ο Θόδωρος Δρακόπουλος σε πολύ πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Έτοιμοι για την αντικατάσταση, εφόσον κριθεί αναγκαία

Ουσιαστικά, το διάστημα της εορταστικής διακοπής του πρωταθλήματος, αντί να χρησιμεύσει ως περίοδος πραγματοποίησης της αντικατάστασης ξένου και προσαρμογής του – όποιου – νεοφερμένου παίκτη, λειτούργησε ως μία ανιχνευτική περίοδος, ως προς την έρευνα αγοράς για τις προοπτικές εντοπισμού ενός γκαρντ με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο κόουτς και χρειάζεται η ομάδα, ώστε όλα να είναι έτοιμα, για την περίπτωση κατά την οποία κριθεί αναγκαία η αλλαγή ξένου (οριστικά και αμετάκλητα).

Όλα αυτά βεβαίως, μετατίθενται για μετά το ντέρμπι με τους «κυανοκίτρινους», ενόψει του οποίου ο Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο επαναπροωθείται στα πλάνα του Βαγγέλη Αλεξανδρή (λογικά θα τον δούμε και… «πενταδάτο»), ακριβώς για τους λόγους και με βάση το σκεπτικό που αναλύσαμε παραπάνω…