Απόλυτο πλεονέκτημα, η «υπεραξία» του Τάι

Παίκτης για παραπάνω κατηγορία ο Βραζιλιάνος, θεμέλιο αγωνιστικής προόδου στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας…

Στην προσπάθεια για πρωταθλητισμό είναι επόμενο να επιστρατεύεις κάποια «υπερόπλα». Κάποια εργαλεία τα οποία θα είναι ικανά, σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, να κάνουν τη διαφορά. Τη διαφορά, από τους ανταγωνιστές σου για τους ίδιους υψηλούς στόχους, τους οποίους και εσύ έχεις θέσει.

Αυτό επιδιώκει να κάνει και ο Ηρακλής με την περίπτωση του Τάι. Οι «κυανόλευκοι» εκμεταλλεύονται τον εξής πλεονεκτικό για εκείνους συνδυασμό: βρίσκονται σε μία κατηγορία με περιορισμένο επίπεδο αγωνιστικής ποιότητας, ενώ εκείνοι είναι «Ηρακλής», με τα πάμπολλα που αυτό το όνομα συνεπάγεται, αμέσως ή εμμέσως.

Αυτό το προνόμιο, προσέφερε στους ανθρώπους της ομάδας την ευκαιρία να προσθέσουν στο αγωνιστικό σύνολό τους έναν παίκτη ο οποίος – κακά τα ψέματα – δεν είναι για τη συγκεκριμένη κατηγορία και σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτόταν καν την προοπτική ένταξής του σε άλλη ομάδα που να αγωνίζεται σε αυτό το πρωτάθλημα.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ικανότατο για τη Football League, ο οποίος ίσως και να μπορούσε να βοηθήσει και σε επίπεδο Super League, αλλά κινείται – σε κάθε περίπτωση – πολλά επίπεδα πάνω από τις συνθήκες ποιότητας ποδοσφαίρου της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υπεραξία…

Στην περίπτωση του Τάι και της συμμετοχής του με τη φανέλα του Ηρακλή στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, βρίσκουμε μια από τις πιο κραυγαλέες εφαρμογές της έννοιας της «υπεραξίας» σε ποδοσφαιρικό επίπεδο αναφοράς, λόγω της ιδιαίτερης δυσαναλογίας μεταξύ της ποιότητας και της δυνατότητας προσφοράς του Βραζιλιάνου μέσου και της κατηγορίας στην οποία καλείται να αγωνιστεί.

Η τεχνική ηγεσία ποντάρει πολλά στις τεχνικές δεξιότητές του και στις ηγετικές ικανότητες, που διαθέτει ο παίκτης. Απολύτως έμπειρος από Ηρακλή και Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, προσδοκάται να προσαρμοστεί ταχύτατα και να αρχίσει να κάνει τη διαφορά, ωθώντας σε αγωνιστική και ποιοτική άνοδο την ομάδα.

Εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και ικανός στο να κοντρολάρει και να οργανώνει το παιχνίδι, «εμπνευσμένος» στην τελική πάσα και με ικανότητα στις εκτελέσεις στατικών φάσεων, διαθέτει όλα τα εφόδια για να αναδειχθεί ως «δεκάρι πολυτελείας» για τον Ημίθεο και την προοπτική πρωταθλητισμού, που έχει χαράξει.

Πολύ σημαντικό στην περίπτωση του Τάι είναι και το γεγονός ότι δεν είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσαρμοστεί μόνο στις ανάγκες μίας θέσης (αυτής που είναι η κλασική του, όπως του οργανωτή), αλλά έχει αποδείξει και στην προηγούμενη θητεία του ότι μπορεί να διαδραματίσει και ρόλο «οκταριού», δίπλα στον «καθαρό» ανασταλτικό μέσο, αλλά και να παίξει και στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, εφόσον απαιτήσουν ανάλογες μετατοπίσεις του τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας.

Σε εξαιρετική ηλικία

Συνήθως, τέτοιες περιπτώσεις «πτώσης επιπέδων» σε επίπεδο πορείας καριέρας για αξιόλογους ποδοσφαιριστές, παρατηρούνται συχνότατα σε εκείνους που βρίσκονται στα… ποδοσφαιρικά «γεράματα» ή κοντά σε αυτήν τη φάση.

Όσον αφορά στον Τάι, κάτι ανάλογο δεν ισχύει. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο συμπλήρωσε τα 30 του και αυτό που τον οδήγησε στην Ελληνική Γ΄ Εθνική ήταν ο Ηρακλής και η επιθυμία του να βιώσει μια επαγγελματική πραγματικότητα που τον γεμίζει, μετά από τη δυσάρεστη θητεία του στην παγωμένη και αφιλόξενη (σε επίπεδο κοινωνικής ζωής) Λευκορωσία, όπου δεν μπορούσε να έχει μαζί του την οικογένειά του, σε απόλυτη αντίθεση με τα ισχύοντα για τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, για τα δεδομένα των ικανοτήτων και της εμπειρίας του, αλλά – πάντοτε – και για τα δεδομένα της κατηγορίας, στην οποία καλείται να αγωνιστεί, το διάστημα του ενός μηνός και πλέον, κατά τη διάρκεια του οποίου απέχει από επίσημο αγώνα, δεν φαντάζει ικανό να τον προβληματίσει, ως προς την άμεση δυνατότητα προσφοράς του στον Ηρακλή.

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top