«Ο Ηρακλής θα επιστρέψει στην Α1, εξετάζουμε την ενίσχυση της ομάδας»

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή, Θόδωρος Δρακόπουλος, μίλησε για τον στόχο της ανόδου, την απουσία των “κυανόλευκων” από την Α1, αλλά και το ντέρμπι που ακολουθεί με το Περιστέρι.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικό Metropolis 95,5 fm”:

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας: Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είχαμε δύο ήττες που δεν θα έπρεπε να τις έχουμε κάνει κι αυτό σημαίνει πως δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας. Στο παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας κερδίζαμε με 10 πόντους και εν τέλει χάσαμε. Αυτό είναι αποκλειστικά δικό μας λάθος.

Για το αν μπορεί ο Ηρακλής να καλύψει τις μέχρι στιγμής απώλειες: Φυσικά και μπορούμε να τις καλύψουμε. Η ομάδα διαθέτει ένα ρόστερ που δεν το έχει άλλη ομάδα. Η μοναδική ομάδα που ίσως να έχει ισάξιο ρόστερ με εμάς είναι το Περιστέρι και μόνο με αυτόν τον αντίπαλο προβλέπαμε πως μπορούμε να κάνουμε στραβοπάτημα. Η ομάδα χτίστηκε με δεδομένα Α1 και όχι με αυτά της Α2.

Για το ερχόμενο παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι: Θα είναι ένα παιχνίδι-γιορτή. Αναμένουμε πάρα πολύ κόσμο και μάλιστα θα υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις.

Για το αν πιστεύει πως ο Ηρακλής θα κερδίσει την άνοδο και για τους τρόπους που αυτό θα επιτευχθεί: Παρά το γεγονός πως έχουμε δύο ήττες, παραμένουμε μπροστά από τους  συνδιεκδικητές της δεύτερης θέσης. Έχω την εντύπωση πως μία νίκη με το Περιστέρι θα μας χαρίσει μεγαλύτερο προβάδισμα τουλάχιστον για τη δεύτερη θέση, ενώ θα πλησιάσουμε ακόμα πιο πολύ στην πρώτη θέση. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης από κάποιο ομάδα.

Για το αν θα υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας: Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Πάντως σε κάθε περίπτωση το πιο σημαντικό είναι ο αγώνας με το Περιστέρι. Ο Μπούμπαλο  αποκτήθηκε ακριβώς με αυτό το σκεπτικό, καθώς το Περιστέρι είναι η μοναδική ομάδα που έχει ποιοτικούς ψηλούς. Μετά τον συγκεκριμένο αγώνα θα κρίνουμε και έπειτα θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, αν αυτές χρειάζονται.

Για το αν χρειάζεται η Basket League αλλά και η Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή: Η Θεσσαλονίκη με την παρουσία και του Ηρακλή στην Α1 θα έχει άλλο ειδικό βάρος. Θα βλέπουμε άλλα τέσσερα ντέρμπι και έτσι ο φίλαθλος κόσμος της Θεσσαλονίκης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί περισσότερα καλά ματς. Πιστεύω πως αν βρισκόμασταν φέτος στην Α1 θα είχαμε μία πολύ καλή παρουσία, αλλά έχω την εντύπωση πως του χρόνου θα είμαστε πιο καλοί αλλά και πιο έτοιμοι και έτσι θα ωφεληθεί και το πρωτάθλημα.

Για το αν έχει παρατηρήσει να επαναλαμβάνονται τα διαιτητικά λάθη του παρελθόντος: Νομίζω πως φέτος η διαιτησία είναι καλύτερη και βελτιωμένη. Σίγουρα η διαιτησία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, ο οποίος όμως δεν μπορεί να μας επηρεάσει αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει μέσα στο γήπεδο.

Για το αν θα μπορούσε ο Ηρακλής να είχε πάρει την άνοδο, αφού ο Φάρος και ο Πανιώνιος δεν είχαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να είναι στην Basket League: Νομίζω πως αυτό δεν είναι θέμα του Ηρακλή και έτσι δεν μπορούσε να γίνει κάτι από την πλευρά μας. Αυτό ήταν ένα θέμα που αφορούσε αποκλειστικά την πολιτεία και αυτή θα έπρεπε να έχει παρέμβει.

Για το αν έχουν γίνει φέτος όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να «θωρακιστεί» ο Ηρακλής: Εμείς προσπαθούμε πάντοτε για το καλύτερο αλλά από εκεί και πέρα εξαρτάται από εμάς γιατί όταν η ομάδα παίζει καλά, ο διαιτητής δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αντίθετα όταν δίνουμε δικαιώματα, οι διαιτητές μπορούν να επηρεάσουν το παιχνίδι. Η ομάδα θα πρέπει να κερδίζει από τα δεύτερο δεκάλεπτο για να μη δίνει δικαιώματα στους διαιτητές ή σε κάποιον αντίπαλο.

Οι ευχές του για το 2018: Επειδή περνάμε δύσκολες εποχές, τόσο σαν σύλλογος όσο και σαν χώρα, θα ήθελα να ευχηθώ να είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δυστυχώς βλέπω κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι καλά για τον σύλλογο και θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε και να είμαστε ενωμένοι, έτσι ώστε με υγεία και τύχη να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια.

Σχετικά Άρθρα

Σπρίντζιος: “Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την πρόκριση στο Final 4!”

Μπάσκετ

Asvestochori Club: “Μαζί με τους οπαδούς του ΠΑΣ στο Ιβανώφειο” (pic)

Μπάσκετ

Back to Top