Οι απολύτως στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις

Ο Σάκης Αναστασιάδης σχεδιάζει την κάλυψη των κενών της ομάδας, με «χειρουργικό» τρόπο και με το χαμηλότερο δυνατό οικονομικό κόστος…

Η χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της Μίκρας, δημοσιοποίησε έναν μεταγραφικό σχεδιασμό στηριγμένο στον απόλυτο ορθολογισμό και στην ανάγκη στοχευμένης κάλυψης των αναγκών ενίσχυσης της ομάδας. Ο Σάκης Αναστασιάδης, αφουγκραζόμενος και ενστερνιζόμενος την ανάγκη για μεταγραφική δραστηριότητα χωρίς υπερμέγεθες μπάτζετ, κινείται στην «αγορά» με «χειρουργική» μεθοδολογία και ακρίβεια.

Στόχος του «κυανόλευκου» τεχνικού ηγέτη το να δημιουργήσει το πολυπόθητο βάθος επιλογών στο αγωνιστικό σύνολο, χωρίς να εκθέσει οικονομικά την – ήδη βεβαρημένη σε αυτόν τον τομέα – διοικητική ομάδα του ποδοσφαιρικού Τμήματος.

Οι αμυντικές προτεραιότητες

Σε μία θέση που απαιτεί ανά πάσα στιγμή δύο βασικούς, όπως αυτή του κεντρικού αμυντικού, οι Άγγελος Καραντασιάδης και Λεωνίδας Καστριτσέας, με τον Γιάννη Καλλιβωκά να βρίσκεται εν αναμονή επανόδου από σοβαρό και μακροχρόνιο τραυματισμό, δεν μπορούν να κριθούν ως αρκετοί.

Η σεζόν έχει πολύ μάκρος μπροστά της και η ανάγκη για δημιουργία βάθους στη συγκεκριμένη θέση απόλυτη. Η έλευση του Μάριου Κωστούλα, προσφέρει μία πρώτη τέτοια λύση, με τον Σερραίο τεχνικό να επιδιώκει την έλευση ενός ακόμη «έτοιμου» κεντρικού αμυντικού, ώστε να έχει την ευχέρεια εναλλακτικών λύσεων σε ένα ρόλο, που «πλήττεται» πολύ και συχνά από τις κίτρινες κάρτες, εκ της φύσεώς του…

Από εκεί και πέρα, στον αμυντικό – πάντοτε – τομέα, ο κόουτς αναζητά το αυτονόητο. Ένα έμπειρο back up για τους πλάγιους μπακ της ομάδας. Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος και Σάββας Κυριακίδης είναι οι μόνοι έμπειροι για την κατηγορία στις συγκεκριμένες θέσεις, με συνέπεια η αναζήτηση μιας επιπλέον επιλογής να αποτελεί προτεραιότητα.

Κάλυψη και στο κέντρο

Η κοινολόγηση των μεταγραφικών προτεραιοτήτων από πλευράς διοίκησης, μπορεί να μην διευκρίνισε κάτι τέτοιο, αλλά μέσα από τον σχεδιασμό του Σάκη Αναστασιάδη η στόχευση για ενίσχυση και της μεσαίας γραμμής (πέραν της δεδομένης προσθήκης του Τάι) εξακολουθεί να υφίσταται.

Συγκεκριμένα, ο δεύτερος στόπερ (μετά τον Μάριο Κωστούλα), ο οποίος αναμένεται να αποκτηθεί, εμφανίζει το αυξημένο ενδεχόμενο να είναι «διπλοθεσίτης». Να έχει δηλαδή την ευχέρεια να αγωνίζεται και ως αμυντικός μέσος, ώστε η ομάδα να αποκτήσει επιπλέον βάθος και σε αυτόν το χώρο, παράλληλα με την παρουσία των αδελφών Αθανασίου.

Η περίπτωση του Κώστα Παναγιωτούδη είναι ιδιαίτερη, καθώς λειτουργεί πιο άνετα και πιο αποτελεσματικά ως «οκτάρι», με διευρυμένες αρμοδιότητες στην ανάπτυξη και στην μεσοεπιθετική έκφραση, παράλληλα με τα ανασταλτικά καθήκοντά του.

Μαζί με τον Θεσσαλονικέα μέσο και ο Τάι, είναι μεν παίκτης του κεντρικού άξονα, αλλά και εκείνος με σαφέστατα πιο επιθετικογενείς προσανατολισμούς, είτε κληθεί να αγωνιστεί ως κλασικός οργανωτής, είτε ως «οκτάρι».

Και ο φορ

Τέλος, οι στοχευμένες κινήσεις του προπονητή, καταλήγουν στην αναζήτηση ενός ικανού επιθετικού, που θα έρθει να πλαισιώσει την παρουσία του Βασίλη Παπαδόπουλου και διεκδικήσει ρόλο βασικού, παράλληλα με τις «περιφερειακές» αρμοδιότητες του Χρήστου Ρόβα στην «κυανόλευκη» επίθεση. Συνεπώς, αναζητείται ένας παίκτης περιοχής, με τον Κώστα Κωτσόπουλο να αποτελεί ένα από τα προφανή φαβορί για την τελική επιλογή.

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top