- Bluearena - https://bluearena.gr -

Το «θαύμα», ερήμην του κόσμου…

Όλοι στο περιβάλλον του Συλλόγου, αλλά στο φίλαθλο πανελλήνιο, κάνουν λόγο για ένα «θαύμα», όταν αναφέρονται στην πορεία της προσπάθειας για restart στο ποδόσφαιρο του Ηρακλή. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμφισβήτησαν έντονα και ανοικτά τη βασιμότητα και την αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος, επειδή – ακριβώς – πραγματοποιήθηκε και εξακολουθεί να πραγματοποιείται υπό εξαιρετικά δυσμενείς και πλήρως αντίξοες συνθήκες και προϋποθέσεις.

«Η πίεση χρόνου, το να δημιουργείς ομάδα από το μηδέν, ενώ το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχεις έχει ήδη αρχίσει να εξελίσσεται και χωρίς κάποιον βασικό χρηματοδότη, έδιναν την αίσθηση ότι η όλη προσπάθεια ήταν – εκ προοιμίου – καταδικασμένη. Φτάνοντας, όμως, σε αυτό το σημείο τα πράγματα, αγωνιστικά και οργανωτικά, πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα θαύμα», αναφέρουν (ακόμη και με δημόσιες τοποθετήσεις παραδοχής), κάποιοι από τους… «προπετείς αμφισβητίες» της «κυανόλευκης» επανεκκίνησης…

Μη λησμονούμε την απούσα συντριπτική πλειοψηφία

Αν σε όλο αυτό το σχήμα, το οποίο κάθε άλλο παρά θεωρητικό είναι, προσθέσουμε και το τεράστιο μειονέκτημα της απουσίας της συντριπτικής πλειοψηφίας του οπαδικού κόσμου του Ηρακλή από την προσπάθεια της Γ΄ Εθνικής, τότε το… «θαύμα», σίγουρα, μεγιστοποιείται.

«Πιεζόμαστε χρονικά σε ασφυκτικό επίπεδο, όλα είναι απέναντί μας, αλλά θα προχωρήσουμε με εφόδια την ιδιαίτερη δυναμική του Συλλόγου και τη δυναμική του κόσμου του», ισχυρίζονταν οι Ηρακλειδείς που ανέλαβαν να «τρέξουν» το εγχείρημα της ποδοσφαιρικής επαναδραστηριοποίησης. Χωρίς να μπορούν – τότε – να υπολογίσουν ότι η μόνη δυναμική που θα μπορούσαν να εισπράξουν από πλευράς οπαδικού κόσμου του Ημίθεου, είναι εκείνη των οργανωμένων, με άξονα αναφοράς τη συμμετοχικότητα της Αυτόνομης Θύρας 10 και της περιορισμένης μερίδας των «πιστών» και «κολλημένων» με την ομάδα, μη οργανωμένων φίλων της.

Διότι αυτοί είναι που συμπαρίστανται ενεργά, από την πρώτη μέρα της συγκεκριμένης προσπάθειας μέχρι σήμερα. Η – υπεραπαραίτητη – συντριπτική πλειοψηφία του «κυανόλευκου» κόσμου, αυτή η κρίσιμη οντότητα για την επιτυχία του εγχειρήματος, επιμένει να παρακολουθεί τα της ομάδας από απόσταση, να ενημερώνεται από τα ΜΜΕ, να ασκεί κριτική από τα κοινωνικά δίκτυα και να απέχει συστηματικά από την ενεργό οπαδική παρουσία στο γήπεδο.

Είναι το οικονομικό, πρώτα από όλα…

Επειδή τα παιδιά της Αυτόνομης… «ξελαρυγγιάζονται» και είναι πάντοτε εκεί, είτε στο πέταλο της θύρας 10 στο Καυτανζόγλειο, είτε στην κερκίδα των εκτός έδρας αναμετρήσεων κι επειδή πάντοτε υπάρχουν αυτοί, οι «άρρωστοι», μη οργανωμένοι οπαδοί, που πηγαίνουν στο γήπεδο, το θέμα της οπαδικής συμπαράστασης (και σε συνάρτηση με τα δεδομένα της κατηγορίας) – κάπως – παρακάμπτεται.

Εκείνο το οποίο δεν παρακάμπτεται με τίποτε, είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι αυτή η μη στήριξη από την ευρεία μάζα του κόσμου, δημιουργεί ένα τεράστιο οικονομικό κενό στην προσπάθεια των διοικούντων, οι οποίοι υπολόγιζαν ότι θα αναπλήρωναν με την καταλυτική παρουσία της «λαϊκής βάσης» του Συλλόγου την έλλειψη βασικού χρηματοδότη…

Οπότε, όντως, το θαύμα της επανεκκίνησης μεγιστοποιείται και μέσα από την απουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου του Ηρακλή από την ενεργό δράση.

Είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι συγκεκριμένο προκειμένου να το αναστείλει. Κανείς δεν μπορεί να πιέσει τους απέχοντες να ενεργοποιηθούν. Όπως και κανείς δεν μπορεί να τους απαγορέψει να βρουν και πάλι το δρόμο προς το Καυτανζόγλειο, εκεί κάπου κατά την άνοιξη, όταν θα δουν ότι η ομάδα που δεν πίστεψαν και δεν στήριξαν από την αρχή, θα διεκδικεί την ολοκλήρωση του «θαύματος», με την άμεση επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες…