- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Βολιδοσκοπούν» για σουτέρ…

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων βρήκαν τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και τον Θωμά Κωστόπουλο να εξακολουθούν τη μελέτη και τη διεξοδική ανάλυση περιπτώσεων παικτών, οι οποίοι αποτελούν πιθανούς στόχους ενίσχυσης του «κυανόλευκου» ρόστερ και εν δυνάμει αντικαταστάτες του Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο. Η ανάγκη της – δομικού χαρακτήρα – ενίσχυσης του ρόστερ είναι μεγάλη και η τεχνική ηγεσία έχει την – άκρως απαραίτητη – συμπαράσταση του Θόδωρου Δρακόπουλου προς αυτόν τον σκοπό.

Όπως επισημαίνουμε τις τελευταίες μέρες, οι ιθύνοντες του Ηρακλή επιδιώκουν το λογικό και μπασκετικά αυτονόητο, το να αντικαταστήσουν, δηλαδή, έναν ξένο, ο οποίος – όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα – θα έχει δευτερεύοντα (αν όχι τριτεύοντα) ρόλο στην ομάδα, στη θέση του σέντερ, όπου αγωνίζεται, με έναν πρώτης γραμμής πλάγιο περιφερειακό παίκτη (στο «2» και – κατά συνθήκην – στο «3»), που θα βοηθήσει καθοριστικά στον τομέα στον οποίο η ομάδα δείχνει να «χωλαίνει»: στο εύκολο σκοράρισμα, με μακρινό σουτ, ως «αντίδοτο» στις άμυνες ζώνης που επιλέγουν οι αντίπαλοι.

Καταλήγουν στον «εκλεκτό» – Στο παιχνίδι και Αμερικανοί

Στις αμέσως επόμενες μέρες και, σε κάθε περίπτωση, ως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, η ιστορία με την αντικατάσταση του Μπούμπαλο αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Η ομάδα στις 7 Ιανουαρίου επανέρχεται στην επίσημη αγωνιστική δράση με το κορυφαίο ντέρμπι της κανονικής περιόδου κόντρα στο Περιστέρι και επιθυμία όλων στο Ιβανώφειο είναι να το πράξει με ηρεμία και χωρίς υφιστάμενες εκκρεμότητες στο ρόστερ.

Ήδη, η προεπιλογή της τεχνικής ηγεσίας έχει καταλήξει σε μία – δυο κεντρικές περιπτώσεις ικανών επιθετικά γκαρντ και αυτό που απομένει είναι να εξασφαλιστεί από πλευράς του Βαγγέλη Αλεξανδρή η βεβαιότητα, ότι κάποια από τις συγκεκριμένες επιλογές, θα μπορούσε να αποτελέσει εκείνον τον παίκτη, ο οποίος θα αλλάξει την επιθετική δυναμική του «κυανόλευκου» αγωνιστικού συνόλου.

Σημαντικές λύσεις προς την κατεύθυνση εξεύρεσης του «εκλεκτού» φαίνεται ότι προσφέρει η Αμερικανική αγορά, με το εύρος των επιλογών της και δεν αποκλείεται – τελικά – ο νέος ξένος του «Γηραιού» να είναι – αυτήν τη φορά – Αμερικανός (κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου, βεβαίως) και όχι Ευρωπαίος…

Συζητήσεις για το οικονομικό

Η υπόθεση της πιθανής αντικατάστασης του Κροάτη σέντερ δεν είναι απλή, σε οικονομικό επίπεδο. Ο φετινός Ηρακλής δεν έχει σχέση με την αντίστοιχη περσινή ομάδα, ως προς το επίπεδο του μπατζετ που διατέθηκε για το έμψυχο δυναμικό.

Την περασμένη περίοδο οι «κυανόλευκοι» είχαν το 6ο μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας, πίσω από Φάρο, Πανιώνιο, Δούκα, Αίολο Αστακού και Χολαργό, ενώ φέτος, βρίσκονται κοντά στο επίπεδο του Περιστερίου, που έχει τον υψηλότερο προϋπολογισμό έμψυχου δυναμικού στην Α2.

Αυτό συνεπάγεται μεγάλη οικονομική επένδυση για τον Θόδωρο Δρακόπουλο, ο οποίος καλείται να δαπανήσει επιπλέον χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας με νέο ξένο, αλλά και για να συμφωνήσει με τον απερχόμενο σχετικά με την αποζημίωσή του.

Παράλληλα, λοιπόν, με την αγωνιστικού επιπέδου αναζήτηση για ενίσχυση, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και η – καταλυτική – παράμετρος του οικονομικού στη συγκεκριμένη κίνηση.