- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η ιστορία με το Καυτανζόγλειο δεν έχει τελειώσει…

Μπορεί το ζήτημα με τη χρήση του Καυτανζογλείου από την επόμενη χρονιά κι έπειτα – επί του παρόντος – να έχει «καταλαγιάσει», ωστόσο δεν έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα. Το μόνο – προφανώς – οριστικό και αμετάκλητο είναι ότι ο Ηρακλής θα συνεχίσει να παραμένει χρήστης του Σταδίου, όπως είναι εδώ και περίπου εξήντα χρόνια.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η «άλλη πλευρά», η οποία έρχεται να διεκδικήσει τη χρήση του Καυτανζογλείου, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί, έστω και με αφανή και υπόγειο τρόπο, την ισχύ του «ζεστού» χρήματος που έχει να «ρίξει» και τις εξαιρετικές διασυνδέσεις της με την Πολιτεία, προκειμένου να πετύχει όρους παρουσίας που θα την ευνοούν το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι σαφές και απολύτως σε επίγνωση των ανθρώπων του Ημίθεου.

Το μήνυμα των αρμοδίων

Πέρασε στα «ψιλά», αλλά ήταν πολύ σημαντικό για την όλη υπόθεση. Ο λόγος, για αυτό το οποίο υπογράμμισε ο υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης της «κυανόλευκης» ποδοσφαιρικής διοίκησης, Κώστας Ιωακειμίδης, σχετικά με τη χρήση του Καυτανζογλείου στην προ ημερών απολογιστική συνέντευξη Τύπου για τα οικονομικά της ομάδας: «Μας είπαν από οι αρμόδιοι ότι θα πρέπει να στηρίξουμε την παρουσία μας στο Καυτανζόγλειο με τη προσέλευση του κόσμου. Είναι απαραίτητο να μαζεύουμε κόσμο στους αγώνες μας και για αυτόν τον σκοπό», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Και το έκανε, διότι, τόσο ο ίδιος ο Κώστας Ιωακειμίδης, όσο και ο Λάκης Παπαϊωάννου, συγκροτούν το δίδυμο των παραγόντων της ομάδας οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με συνεχείς «αποστολές» στην Αθήνα, που αφορούν σε επαφές με τις αρμόδιες αρχές για θέματα που έχουν να κάνουν άμεσα με το παρόν και το εγγύς μέλλον της ομάδας.

Συζητούν για την – αναγκαία – προσωποταύτιση των χρεών, ώστε να μην αναβιώσουν τα χρέη Παπαθανασάκη, όταν ο «Γηραιός» ανέβει στη Football League, αλλά και για το σημαντικότατο θέμα του Καυτανζογλείου. Σε μια από αυτές τις επαφές εισέπραξαν αυτήν την παραίνεση περί κόσμου, με την υποσημείωση ότι «…η ΓΓΑ σαφέστατα σας θέλει στο Στάδιο, αλλά θα πρέπει να στηρίξει και ο κόσμος την προσπάθειά σας…».

Αυτός ο… «εξυπνακισμός» από πλευράς πολιτειακών φορέων υποκρύπτει την πίεση που δέχονται, για ολοένα και μεγαλύτερες υποχωρήσεις υπέρ της «άλλης πλευράς» στο συγκεκριμένο θέμα, εις βάρος, βεβαίως, της «κυανόλευκης».

Η… «επένδυση»…

Το τεράστιο δέλεαρ της… «επένδυσης» στο Στάδιο εξακολουθεί να προτάσσεται και να προσφέρεται από τους επίδοξους «νέους χρήστες». Το επιχείρημά τους είναι ένα, σαφές και κυνικότατο: «Εδώ μιλά το χρήμα. Σε μια περίοδο που δεν κινείται τίποτε, που δεν μπορείτε ούτε λάμπα να αλλάξετε στο Στάδιο ως Επιτροπή Διοίκησης και ως ΓΓΑ, εμείς θα ρίξουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να το αναμορφώσουμε και να το εκσυγχρονίσουμε κι ας μην πρόκειται για ιδιοκτησία μας. Αλλά κι εσείς θα πειθαρχήσετε στις επιθυμίες μας…»…

Η επιδίωξη, λοιπόν, της… «αντίπερα όχθης» είναι να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις των θεσμικών φορέων του Σταδίου και να φέρει τα πάντα στα μέτρα της. Κι αν ακόμη δεν κατορθώσει – τελικά – να αποβάλλει τον Ηρακλή από το Καυτανζόγλειο (αυτό δεν πρόκειται να το πετύχει, ό,τι και όποιον κι αν επιστρατεύσει), τουλάχιστον να εξυπηρετηθεί το δυνατόν περισσότερο η δική της χρήση.

Τα «κυανόλευκα βέτο»…

Στον Ηρακλή «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες» και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην ιστορία αυτή, όντας – παράλληλα – έτοιμοι να θέσουν τα δικά τους «βέτο».

Για παράδειγμα, δεν θα αποδεχθούν σε καμία περίπτωση το να μην μπορεί να καλυφθεί, κατά τη διάρκεια των αγώνων του Ημίθεου, οτιδήποτε αφορά σε κατασκευή που παραπέμπει στον… «έτερο χρήστη» του Σταδίου. Είναι δεδομένο ότι στις αδιαπραγμάτευτες προθέσεις της πλευράς του Ηρακλή εντάσσεται η απόλυτη διατήρηση της «κυανόλευκης» ταυτότητας του Σταδίου και των λειτουργικών χώρων του (εσωτερικών και εξωτερικών), κάθε φορά που η ομάδα έχει αγωνιστική υποχρέωση στην έδρα της.

Συνεπώς, το συγκεκριμένο σίριαλ έχει πολλά επεισόδια ακόμη, με την… πλοκή να κορυφώνεται προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και έπειτα, όταν και θα καταστεί απολύτως επίκαιρο…