Σε αναζήτηση του μπάτζετ των μεταγραφών

Οι επίμονες προσπάθειες των διοικούντων να ενισχύσουν την ομάδα και η συμβολή των «μικροχρηματοδοτών»…

Σε μία πολύ δύσκολη – και σε οικονομικό επίπεδο – περίοδο, στα μέσα της αγωνιστικής χρονιάς, οι ιθύνοντες του ποδοσφαιρικού Ηρακλή καλούνται να ενισχύσουν την ομάδα, προκειμένου να καλύψει τα κενά της και να εμφανιστεί αξιόμαχη για την πορεία του πρωταθλητισμού που επιδιώκει να πραγματοποιήσει.

Αν, μάλιστα, ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός ότι η ποδοσφαιρική διοίκηση καλείται να επενδύσει σε μία δεύτερη μεταγραφική περίοδο πολύ κοντινή με την αμέσως προηγούμενη (Οκτώβριος), γίνεται αντιληπτή η όλη δυσκολία του εγχειρήματος σε απόλυτο βαθμό. Αυτός είναι και ο λόγος ο οποίος οδηγεί τους υπευθύνους του Τμήματος, πέρα από την προσέγγιση μεταγραφικών στόχων, στην παράλληλη αγωνιώδη και εντατική αναζήτηση πόρων για την ενδυνάμωση του ρόστερ.

Τα διαρκείας και τα εισιτήρια αγώνα

Για όποιον θέλει να προμηθευθεί εισιτήριο διαρκείας για τους αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας, εξακολουθεί να υπάρχει η σχετική δυνατότητα. Ωστόσο, η σκληρή πραγματικότητα αναφέρει ότι καθώς βρισκόμαστε στα μισά της σεζόν, όσα διαρκείας διατέθηκαν, διατέθηκαν…

Με άξονα και τις πωλήσεις διαρκείας από την πλευρά των οργανωμένων της Αυτόνομης Θύρας 10 (καθώς εκεί διατέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των διαρκείας της φετινής σεζόν) δημιουργήθηκε ένα μπάτζετ υποβοήθησης της μεταγραφικής περιόδου του Οκτωβρίου, το οποίο – όπως είναι απολύτως φυσιολογικό και επόμενο – εξαντλήθηκε.

Από την άλλη, είναι δεδομένο και έχει δημοσιοποιηθεί επανειλημμένως από πλευράς διοικούντων, ότι τα έσοδα από τα μεμονωμένα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων είναι εξαιρετικά πενιχρά, λόγω της πολύ περιορισμένης συμμετοχής του κόσμου στην όλη προσπάθεια της Γ΄ Εθνικής. Συνεπώς, από τον τομέα των εισπράξεων με πηγή τον κόσμο δεν μπορεί να προέλθει η δημιουργία ενός ικανού κεφαλαίου για την μεταγραφική ενίσχυση…

Δεν προχώρησε το χορηγικό

Παρά τις οργανωμένες προσπάθειες των ανθρώπων της διοίκησης για προσέλκυση χορηγών, η αλήθεια είναι ότι δεν προέκυψε κάποιο απτό αποτέλεσμα. Ακόμη και οι επαφές του Λάκη Παπαϊωάννου και του Κώστα Ιωακειμίδη στην Αθήνα με εταιρείες που θα μπορούσαν να προβληθούν μέσω του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, δεν έχουν – τουλάχιστον ακόμη – τελεσφορήσει, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία από αυτήν την πηγή.

Όπως εξηγούν όσοι «τρέχουν» την προσπάθεια της «κυανόλευκης» επανεκκίνησης, η καθυστερημένη δραστηριοποίηση του Ημίθεου στα αγωνιστικά πράγματα, άφησε πίσω την ομάδα και σε αυτόν τον τομέα. «Οι εταιρείες κλείνουν το χορηγικό πρόγραμμά τους από τις αρχές του καλοκαιριού και εμείς αρχίσαμε να κτυπάμε πόρτες από τον Οκτώβριο κι έπειτα», σημειώνουν χαρακτηριστικά, εξηγώντας το πρόβλημα, οι της διοίκησης.

Μόνη σαφής διέξοδος, οι «μικροχρηματοδότες»…

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, από το τότε που διαφάνηκε ότι ο Ημίθεος θα περάσει στη φάση του «restart» χωρίς κάποιον ή κάποιους βασικούς χρηματοδότες, πρωτεύοντα ρόλο στο επίπεδο της οικονομικής στήριξης του εγχειρήματος θα διαδραματίσουν οι λεγόμενοι «μικροχρηματοδότες».

Ηρακλειδείς με οικονομική ευχέρεια και – πάνω από όλα – διάθεση να αναλάβουν την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών του ποδοσφαιρικού Τμήματος, όπως είναι αυτές των μεταγραφικών κινήσεων. Όπως έχει γίνει γνωστό, η σπουδαία – για τα δεδομένα της κατηγορίας – μεταγραφική κίνηση της επανόδου του Τάι στην ομάδα, πραγματοποιήθηκε επειδή – ακριβώς – κάποιος από αυτούς τους «μικροχρηματοδότες» προθυμοποιήθηκε να αναλάβει το κόστος της συνεργασίας με τον Βραζιλιάνο μέσο.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται ευρύτερες αναζητήσεις από πλευράς διοίκησης, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μπάτζετ, το οποίο θα εξυπηρετήσει στην υλοποίηση των μεταγραφικών κινήσεων και – όπως είναι λογικό – πρόκειται για μια εξαιρετικά δυσχερή απόπειρα. Πάντως, η παρουσία και η συμβολή των «μικροχρηματοδοτών» είναι πολύτιμη και εκφράζεται η ελπίδα ότι οι πρωτοβουλίες οικονομικής ενίσχυσης από τη δική τους πλευρά θα είναι επαρκείς, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ενδυνάμωσης του «κυανόλευκου» ρόστερ.

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Το ιστορικό φιλικό με την Μπάγερν για τα 70χρονα του Ημίθεου (pics+doc)

Ποδόσφαιρο

Back to Top