Στοχεύει σε «διπλοθεσίτες»…

Ποδοσφαιριστές με ικανότητα κάλυψης και άλλης θέσης, πέρα από την κλασική τους, στο στόχαστρο της τεχνικής ηγεσίας, ώστε να μην «ανοίξει» υπερβολικά το μπάτζετ της ενίσχυσης

Είναι δεδομένη η επιθυμία της τεχνικής ηγεσίας του Ηρακλή για κάλυψη όλων των χώρων με μεταγραφικές προσθήκες. Ο Σάκης Αναστασιάδης έχει εισηγηθεί την απόκτηση παικτών τόσο στην άμυνα, όσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στην επίθεση. Μάλιστα, σε συνεργασία με την διοίκηση βρίσκεται σε φάση εντοπισμού και υλοποίησης συγκεκριμένων μεταγραφικών στόχων, προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης του «κυανόλευκου» αγωνιστικού συνόλου.

Ήδη έχει εξακριβωθεί ότι η στόχευση αφορά στην προσθήκη τεσσάρων με πέντε παικτών στο ρόστερ, πέραν της ήδη υπάρχουσας προσθήκης του Βραζιλιάνου Τάι. Πρόκειται για έναν αριθμό παικτών ικανό – κατά τον προπονητή – να προσφέρει λύσεις αποτελεσματικότητας στη συνέχεια της ομάδας και να την εμφανίσει ιδιαίτερα ανταγωνιστική στην πορεία του πρωταθλητισμού για το καθοριστικό δεύτερο μισό της σεζόν.

Οι «διπλοθεσίτες»…

Προκειμένου να μην «ξεχειλώσει» το μεταγραφικό μπάτζετ της ομάδας, αλλά και – παράλληλα – να καλυφθούν όλα τα εντοπισμένα από την τεχνική ηγεσία κενά, έχει προκριθεί η ανάγκη να αποκτηθούν κάποιοι παίκτες που να μπορούν να αγωνίζονται σε δύο θέσεις και όχι μόνο σε μία.

Να είναι δηλαδή «διπλοθεσίτες», ώστε να προσφέρουν με έμμεσο τρόπο βάθος επιλογών στον προπονητή, στην προοπτική ενός «long life» πρωταθλήματος, όπως αυτό με το σύστημα διεξαγωγής της Γ΄ Εθνικής. Το οποίο, μάλιστα, μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα φέρει στον Ηρακλή την υποχρέωση (εφόσον κατακτήσει την πρώτη θέση του Ομίλου) να αγωνιστεί σε ένα έξτρα μίνι πρωτάθλημα με άλλους τρεις πρώτους Ομίλων, με έπαθλο την άνοδο στη Football League.

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν την ικανότητα να αγωνίζονται με την ίδια ευχέρεια και αποδοτικότητα και σε άλλη θέση, πέρα από αυτήν που είναι η κλασική τους, είναι πολύτιμοι για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Σάκη Αναστασιάδη και προκρίνονται ως επιλογές.

Για παράδειγμα, ένας ικανός στόπερ, ο οποίος αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια και ως πλάγιος μπακ, θα είναι προτιμητέος, σε σχέση με κάποιον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι – μεν – ικανότατος για τη θέση του στόπερ, αλλά δεν μπορεί να καλύψει άλλο κενό στην ενδεκάδα…

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top