Αποφασίζουν για Μπούμπαλο…

Το διάστημα της διακοπής θα προσφέρει την ευχέρεια σε τεχνική ηγεσία και διοίκηση να αποφασίσουν αν θα πρέπει να προχωρήσουν σε μία δομική αλλαγή στο ρόστερ…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Οι πυκνές χρονικά αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και οι καθοριστικοί αγώνες, που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, με αποκορύφωμα τη χθεσινή αναμέτρηση κορυφής με τον Χολαργό, επέβαλαν απόλυτη ηρεμία στο εσωτερικό της ομάδας και αποφυγή κάθε είδους αναταράξεων.

Ωστόσο, η 15ήμερη και πλέον διακοπή του πρωταθλήματος προσφέρει την ευχέρεια σε τεχνική ηγεσία και διοίκηση του Ημίθεου να αποφασίσουν αν – τελικώς – θα προχωρήσουν σε μία δομική αλλαγή στο ρόστερ της ομάδας, προκειμένου εκείνη να εμφανιστεί πιο σταθερή και αποτελεσματική, με την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Αν αποφασιστεί κάτι σχετικό, υπάρχει χρόνος για μία βασική αλλαγή στο έμψυχο δυναμικό και – κυρίως – υπάρχει χρόνος για προσαρμογή ενός καινούριου παίκτη στα δεδομένα του συνόλου…

Στο τραπέζι το σενάριο αλλαγής ξένου…

Η αλήθεια είναι ότι ο Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο ήλθε να ενισχύσει την προσπάθεια του Ηρακλή, με ενισχυμένη την προοπτική (στην εκτίμηση των ανθρώπων της ομάδας) για συμμετοχή στη Basket League, όπου ένας σέντερ με 2.12 ύψος θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμος.

Όταν το θέμα της κατηγορίας έληξε οριστικά, θεωρήθηκε ότι ο Κροάτης γίγαντας θα αποτελούσε μία εξαιρετικά χρήσιμη πολυτέλεια για τον Ημίθεο της Α2 και θα κατόρθωνε να κάνει τη διαφορά απέναντι στους ψηλούς των άλλων ομάδων του πρωταθλήματος, κάτι, όμως, το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη, παρά την καλή εκκίνηση του ξένου της ομάδας στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Αποτελεί κοινό τόπο στο Ιβανώφειο ότι ο Μπούμπαλο δεν μπορεί να λειτουργήσει απέναντι στους… «ημίψηλους» ψηλούς των αντιπάλων και στα χαμηλά σχήματα που χρησιμοποιούν οι ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Όπως επίσης αποτελεί κοινό τόπο, ότι ο Ηρακλής των τελευταίων αγωνιστικών, με τον Κροάτη στο περιθώριο (έστω και λόγω ασθενείας) και τους Χαριτόπουλο – Αγγελακόπουλο στην πρώτη γραμμή για τη θέση «5» και με τον Γεωργάκη ως back up, φαίνεται να «ρολάρει» αποτελεσματικότερα, αντιμετωπίζοντας τους αντιπάλους του με παρόμοια σύνθεση ψηλών, σε σχέση με τη δική τους…

Η… «δομική αλλαγή» ίσως φέρει περιφερειακό…

Αν, λοιπόν, κριθεί ότι η παρουσία του μοναδικού ξένου της ομάδας σε ρόλο εφεδρικό και – εν πολλοίς – συμπληρωματικό στο ρόστερ αποτελεί περιττή πολυτέλεια για την ομάδα, ίσως και να προχωρήσει η κίνηση αποδέσμευσης του Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο.

Ωστόσο, σε περίπτωση που προχωρήσει αυτό το σενάριο, κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι ότι τον Κροάτη σέντερ θα αντικαταστήσει ένας πιο ευέλικτος, λειτουργικός και αποτελεσματικός ψηλός.

Βεβαίως μια τέτοια εκδοχή συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες, όμως, εξετάζεται έντονα η προοπτική – σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί η αντικατάσταση – ο ξένος που θα αποκτηθεί να είναι «πλάγιος», δηλαδή περιφερειακός, που θα αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3», με ευχέρεια στο σκοράρισμα και ικανότητα στο να δίνει λύσεις με μακρινό σουτ.

Εξάλλου, ο τομέας του περιφερειακού σουτ αποτελεί αδυναμία του φετινού Ηρακλή, όπως αποδεικνύεται από την στρατηγική επιλογή των αντιπάλων των «κυανολεύκων» για άμυνα ζώνης απέναντί τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες αποφάσεις σχετικά με τη θέση του ξένου θα ληφθούν άμεσα, προκειμένου – αν και εφόσον πάμε οριστικά σε αλλαγή – να προκύψει το απαραίτητο περιθώριο χρόνου για προσαρμογή της νέας προσθήκης, καθώς, με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, την ομάδα περιμένει η κορυφαία αναμέτρηση της κατηγορίας, αυτή κόντρα στο πρωτοπόρο Περιστέρι.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top