Αν βρει σταθερότητα, μπορεί…

Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι ο – έστω και – μετρίως καλός Ηρακλής μπορεί να πετά στο καναβάτσο με άνεση αντιπάλους πρώτης γραμμής…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Επιμένουμε. Το μέγιστο πρόβλημα του φετινού μπασκετικού Ηρακλή είναι ότι αδικεί τον εαυτό του. Με ένα ρόστερ, που θα δικαιολογούσε (σε απόλυτο βαθμό) πορεία… Περιστερίου, δηλαδή μία διαδρομή μόνο νικηφόρα, εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από αγωνιστική αστάθεια και μεταπτώσεις, έχοντας υποστεί δύο ήττες που δεν του έπρεπαν και ορισμένες δύσκολες και αγχωτικές νίκες.

Χθες το απόγευμα στο Ιβανώφειο, για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι, όταν στο παρκέ εμφανίζεται ο… «Dr Jekyll», αρκεί – από το συγκεκριμένο έμψυχο δυναμικό – μία μετρίως καλή εμφάνιση για να μην αφεθούν έστω και τα ελάχιστα περιθώρια διεκδίκησης νίκης στον αντίπαλο. Μάλιστα και απέναντι σε αντίπαλο με υψηλές προδιαγραφές για την κατηγορία, όπως η ομάδα του Χολαργού, η οποία είχε την ατυχία να μην συναντήσει στο Ιβανώφειο τον… «Mr Hyde» και το πλήρωσε.

Λειτουργεί το νέο σχήμα στους ψηλούς

Η σχετική απενεργοποίηση του Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο στις τελευταίες αγωνιστικές, έδωσε χώρο για προσαρμογή του Ημίθεου σε ένα  σχήμα ψηλών, που προσεγγίζει κατά πολύ τα στάνταρ των υπολοίπων ομάδων της Α2.

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, με την εξαιρετική ευχέρειά του στο σκοράρισμα, έχει πάρει ρόλο βασικού στο «5», ενώ ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στο σχήμα με τα δύο «τεσσάρια», δηλαδή στην ταυτόχρονη παρουσία Κώστα Κακαρούδη και Βασίλη Αγγελακόπουλου στις θέσεις των ψηλών, ενώ επικουρικά χρησιμοποιείται και ο Γιώργος Γεωργάκης, που είναι σέντερ, χωρίς, όμως, μεγάλο ύψος.

Συνεχίζει ανοδικά ο Τότσιος

Μετά την πολύ καλή παρουσία του στον αγώνα με τον Δούκα, ο Κώστας Τότσιος ήταν πολύ καλός και στη χθεσινή νίκη επί του Χολαργού, πετυχαίνοντας 15 πόντους. Μάλιστα, ο πολύπειρος σούτινγκ γκαρντ χρησιμοποίησε με επιτυχία ένα όπλο που δεν είναι το πλέον ισχυρό του, δηλαδή το μακρινό σουτ, όντας αποτελεσματικός και σε αυτόν τον τομέα.

Ένας τέτοιος Τότσιος θα είναι καταλυτικά χρήσιμος στην προσπάθεια της ομάδας στη μακρά συνέχεια της σεζόν, μετά την εορταστική ανάπαυλα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top