Όπως το είπε ο κόουτς…

«Αποτελεσματική ενίσχυση σε όλους τους χώρους», είναι το – απολύτως δικαιολογημένο από την εικόνα της ομάδας – μήνυμα του Σάκη Αναστασιάδη…

«Τα είπαν» διεξοδικά σχετικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό στη Μίκρα, διοικητική και τεχνική ηγεσία του Ηρακλή. Ετέθησαν επί τάπητος όλα τα σχετικά ζητήματα και αναλύθηκε η μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου οι «κυανόλευκοι» να εμφανιστούν ακόμη ισχυρότεροι και αποτελεσματικότεροι στο καθοριστικό δεύτερο μισό της σεζόν.

Το έργο που έχουν να επιτελέσουν δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά μακρύ, επίπονο και γεμάτο από πλήθος αντιξοοτήτων. Θα απαιτηθούν ισχυρά και πολλά εργαλεία, σε επίπεδο έμψυχου αγωνιστικού δυναμικού, ώστε ο στόχος του πρωταθλητισμού και της ανόδου να επιδιωχθεί μέχρι τέλους με απόλυτες αξιώσεις και αυτό είναι σαφές, τόσο για τους διοικούντες, όσο και για το προπονητικό επιτελείο.

Προσθήκες σε άμυνα, κέντρο και επίθεση

Ο Σάκης Αναστασιάδης (απολύτως δικαιολογημένα) ζητά έμπειρες και ικανές προσθήκες σε κάθε χώρο δράσης της ομάδας.

Μέσα από τη μέχρι τώρα αγωνιστική διαδρομή, έχει αποδειχθεί ότι στην άμυνα η βασική τετράδα (Καραντασιάδης, Καστριτσέας, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης) δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρη την αγωνιστική σεζόν, έστω κι αν επανέρχεται από το Νέο Έτος και ο Καλλιβωκάς. Εναλλακτική λύση στους πλάγιους μπακ (σε επίπεδο έμπειρου παίκτη) δεν υπάρχει, ενώ με μόνο τρεις στόπερ για δύο θέσεις, σε ένα ρόλο με έντονη φθορά από τις κάρτες, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται επάρκεια.

Στην μεσαία γραμμή, η ποιοτικές προσθήκες του Τάι και του επανερχόμενου Παναγιωτούδη προσφέρουν λύσεις, ωστόσο ίσως γίνει κίνηση για έναν ακόμη επιπλέον αμυντικό μέσο, που θα ενισχύει το βάθος επιλογών. Στα πλάγια του μεσοεπιθετικού χώρου, η αλήθεια είναι ότι μόνο ο Πτηνόπουλος έχει «κρατήσει» μέχρι τώρα με αξιώσεις της θέση του και αναμένεται να προκύψει μεταγραφική ενίσχυση (με δεδομένη και την αποχώρηση Σαββελίδη).

Στην επίθεση, τέλος, με τον εκπληκτικό Ρόβα να αποδίδει θαυμάσια ως περιφερειακός κυνηγός, απομένουν μόνο ο Παπαδόπουλος και ο Κρυστάλλης για τη θέση του κλασικού σέντερ φορ, με τον δεύτερο – λόγω ηλικιακής κατάστασης (βαδίζει προς τα 36 του) – να υπολογίζεται – ως επί το πλείστον – ως εναλλακτική λύση. Συνεπώς, αναζητείται προσθήκη και στο συγκεκριμένο χώρο.

Τραυματισμοί, κάρτες, εντατικό πρόγραμμα και play off

Σε όσους φαίνεται υπερβολική η σκέψη για εκτεταμένη μεταγραφική ενίσχυση, θα πρέπει να αναλογιστούν αυτό το οποίο υπολογίζει η τεχνική ηγεσία της ομάδας. Βλέπει μπροστά της ένα πρόγραμμα με συχνή την υποχρέωση για δύο αγώνες μέσα στην ίδια εβδομάδα, με προβλήματα τραυματισμών, τα οποία προέκυψαν και είναι μοιραίο να συνεχίσουν να προκύπτουν και σημαντικότατες απώλειες από τις κάρτες.

Εξάλλου, ας μη λησμονούμε τα όσα έγιναν στον αγώνα με την Καρίτσα και πόσο στοίχισε στο τελικό αποτέλεσμα ο μαζικός… αποδεκατισμός από τις κάρτες.

Παράλληλα, με την προοπτική πρωταθλητισμού να αποτελεί τον απόλυτο στόχο του Ημίθεου, θα προκύψει, στο τέλος της περιόδου, η – σημαντικότατη και καθοριστική για την υπόθεση της ανόδου – υποχρέωση των play off. Εκεί, μέσα από τη διαδικασία ενός επιπλέον πρωταθλήματος οκτώ ομάδων, ο Ηρακλής θα κληθεί να επιτύχει το στόχο της επιστροφής στις επαγγελματικές κατηγορίες, εφόσον πρώτα κατορθώσει να κατακτήσει την πρωτιά στον 2ο Όμιλο στην κανονική περίοδο.

Στόχος του Σάκη Αναστασιάδη είναι να έχει να διαχειριστεί ένα τέτοιο βάθος ρόστερ, ώστε από τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς κι έπειτα, να έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη μια «έτοιμη» και «έμπειρη» ενδεκάδα, παράλληλα με έναν «έτοιμο» και «έμπειρο» πάγκο, όσες απώλειες λόγω τραυματισμών και καρτών κι αν μετρά η ομάδα…

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top