Μεγάλη υπόθεση ο Παναγιωτούδης…

Μολονότι η εσπευσμένη επάνοδός του δεν συνδυάστηκε με νίκη, ο 23χρονος μέσος απέδειξε πόσο μοναδικά χρήσιμος είναι για την ομάδα…

Αν όλα εξελίσσονταν κάπως… ηπιότερα, ως προς το θέμα των απουσιών του Ηρακλή στον χθεσινό αγώνα, είναι βέβαιο ότι ο Κώστας Παναγιωτούδης θα είχε μπροστά του όλο το διάστημα της διακοπής της εορταστικής περιόδου, προκειμένου να προετοιμαστεί και να μπει και πάλι στην αγωνιστική δράση.

Όμως, η ανάγκη των περιστάσεων οδήγησε τη τεχνική ηγεσία στη χρησιμοποίηση του Θεσσαλονικέα μέσου, από πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Πρόθεση του Σάκη Αναστασιάδη ήταν να βάλει στο παιχνίδι έναν χαφ που θα «συμμάζευε» την οργανωτική λειτουργία της ομάδας και θα δημιουργούσε απειλές περιφερειακά της αντίπαλης περιοχής, με το πολύ καλό πόδι που διαθέτει, είτε σε φάση δημιουργίας, είτε εκτέλεσης.

Είναι γεγονός ότι η επανεμφάνιση Παναγιωτούδη δεν συνδυάστηκε με επιτυχές αποτέλεσμα για τους «κυανολεύκους». Όμως αυτό δεν αναιρεί τα όσα έδειξε, για μια ακόμη φορά, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής.

«Οκτάρι»… πολυτελείας…

Σαν να μην έλειψε ούτε μία αγωνιστική, μπήκε στον αγώνα, «απαιτώντας» από τους συμπαίκτες του να «ακουμπήσουν» μπάλα επάνω του και «έκανε παιχνίδι», σαν τον πιο ψύχραιμο και τεχνικά κατηρτισμένο επιτελικό παίκτη.

Όποιες καταστάσεις πήγαν να δημιουργηθούν στην αντίπαλη εστία, ξεκινούσαν από τα πόδια του, όμως μέσα στην περιοχή απουσίασε η αποτελεσματική τελική ενέργεια. Στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε, έδειξε πόσο πολύ έλειψε από την ομάδα όλον αυτό τον καιρό της ατυχούς απουσίας του.

Πρόκειται για ένα «οκτάρι» πραγματική πολυτέλεια για την κατηγορία και «κλειδί» για τα πλάνα του Σερραίου τεχνικού, που θέλει να αγωνίζεται με δύο επιθετικούς και χωρίς κλασικό «δεκάρι» στο «4-4-2», που εφαρμόζει. Κατά συνέπεια, προαπαιτούμενο εύρυθμης λειτουργίας είναι η παρουσία ενός πληθωρικού κεντρικού μέσου, ο οποίος ταυτόχρονα θα υποστηρίζει τον κλασικό «κόφτη» στο χώρο του κέντρου, αλλά και θα συντονίζει το παιχνίδι της ομάδας, έχοντας και ικανή επιθετική έκφραση, κάθε φορά που του δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσει απευθείας απειλή στην αντίπαλη εστία.

Θα είναι, δηλαδή, την ίδια στιγμή και «εξάρι» και δεκάρι». Ο ορισμός του «οκταριού» και – με την εικόνα που μας δίνει στο γήπεδο – ο ορισμός του τρόπου με τον οποίο αγωνίζεται ο Κώστας Παναγιωτούδης…

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top