Φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων…

Ό,τι πέτυχε ο Ηρακλής από την 3η αγωνιστική κι έπειτα, το πέτυχε επειδή είχε συγκεκριμένες επιλογές, τις οποίες χθες στερήθηκε…

Θα ήταν ένα ακόμη εύκολο απόγευμα στο Καυτανζόγλειο για τον Ηρακλή το χθεσινό, αν δεν τον πρόδιδαν οι μαζικές – πλέον – απουσίες βασικών παικτών. Και μάλιστα, όχι μόνο βασικών, αλλά και κομβικών – για την αγωνιστική στρατηγική και λειτουργία της ομάδας – παικτών. Υπό αυτά τα δεδομένα, η αναμέτρηση με την – κατά πολύ υποδεέστερη, υπό φυσιολογικές συνθήκες – Καρίτσα μετασχηματίστηκε σε μία δύσκολη αγωνιστική μάχη, την οποία λίγο ακόμη και θα μπορούσε να είχε χάσει – στο τέλος – η ομάδα των γηπεδούχων.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Όλο αυτό που αποκαλούμε φετινό «θαύμα» των «κυανολεύκων» συνετελέσθη και συντελείται από συγκεκριμένους… «θαυματοποιούς», οι οποίοι χθες το απόγευμα απουσίαζαν από τον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου της πόλης, με τον Σάκη Αναστασιάδη μάταια να αναζητεί λύσεις, οι οποίες δεν μπορούσαν να του προκύψουν.

Η ευχέρεια του Ρόβα

Είναι δεδομένο ότι από τη χθεσινή αναμέτρηση έλειψαν οκτώ βασικοί και σημαντικοί για την ομάδα παίκτες. Οκτώ έμπειροι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συνέβαλαν στη φρενήρη πορεία μέχρι την κορυφή, στηρίζοντας την ανοδική πορεία.

Ωστόσο, θα ήταν ανοησία να μην σταθεί κανείς πρωτίστως στην απουσία του πολυσκόρερ της ομάδας, Χρήστου Ρόβα. Ιδίως μέσα στο Καυτανζόγλειο, υπό καθεστώς μαζικών αμυνών απέναντι, ο δαιμόνιος επιθετικός του Ημίθεου έχει τρόπο να εκμεταλλεύεται την χαρακτηριστική ευχέρειά του στην ολοκλήρωση των φάσεων. Πρόκειται για παίκτη ο οποίος «έχει» το εύκολο γκολ και το «πασπαρτού» για να ξεκλειδώνει τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.

Η απουσία του όχι μόνο στέρησε το εύκολο γκολ από την ομάδα του, αλλά και τον πανικό που φέρνει με την παρουσία και την κινητικότητά του στην αντίπαλη αμυντική λειτουργία.

Ρεβυθόπουλος και Καραντασιάδης

Κι όμως, από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση έλειψαν πολύ ο Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος και ο Άγγελος Καραντασιάδης, μολονότι αμυντικοί.

Ο πρώτος, με τις διαρκείς επελάσεις του, δημιουργεί ρήγματα στον αντίπαλο αμυντικό σχηματισμό, ενισχύοντας από το δεξιό άκρο την επιθετική προοπτική της ομάδας του και δημιουργώντας καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Απόντος του, πρώτα ο Κριτσιάνης και έπειτα ο Κατσούλης, είχαν σαφή οδηγία από την τεχνική ηγεσία να παραμένουν πιο «συμμαζεμένοι» και το ρόλο του Ρεβυθόπουλου στις προωθήσεις να αναλαμβάνει από την άλλη πτέρυγα ο Κυριακίδης, στοιχείο που δεν εξυπηρέτησε τον αγωνιστικό συντονισμό του συνόλου.

Όσο για τον απόντα αρχηγό, ο Άγγελος Καραντασιάδης, με την μεθοδικότητα και το έγκαιρο των επεμβάσεών του, θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο στην αμυντική λειτουργία του «Γηραιού» και να προσφέρει σιγουριά, καθώς – μην λησμονούμε ότι – το «κυανόλευκο» παθητικό μέτρησε δύο γκολ και κινδύνευσε τουλάχιστον άλλες δύο φορές με παραβίαση…

Ο Σαββελίδης

Κρίσιμη απουσία και αυτή του Βλαδίμηρου Σαββελίδη. Σε κλειστές άμυνες, παίκτες που έχουν την ατομική ενέργεια, όπως ο Μηνάς Πτηνόπουλος και ο Βλαδίμηρος Σαββελίδης, μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον αντίπαλο. Σίγουρα, ο 32χρονος μέσος αποτελεί ένα εργαλείο που θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του ο κόουτς της ομάδας, στις χθεσινές δύσκολες στιγμές του αγώνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top