Χωρίς λύσεις…

Δεν βρήκε λύσεις νίκης, μέσα από τα κενά των πολλών απουσιών του, απέναντι στην Καρίτσα ο Ηρακλής και έμεινε στο 2-2 και στη δεύτερη θέση…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η ελπίδα ότι ο Ηρακλής θα βρει λύσεις και τρόπο να φτάσει στη νίκη κόντρα στην Καρίτσα, παρά την απουσία των οκτώ από τους έντεκα βασικούς των «κυανολεύκων», έσβησε το απόγευμα στο Καυτανζόγλειο. Ο Ημίθεος έμεινε στο 2-2 με την ομάδα της Πιερίας και στη δεύτερη θέση, καθώς την τελευταία στιγμή πριν τη διακοπή, ο Άρης Παλαιοχωρίου επανέκτησε την πρωτιά.

Με πολλά και εμφανέστατα κενά σε όλη τη λειτουργία του ο Ηρακλής, «δώρισε» δύο γκολ στον αντίπαλο από κακή αμυντική λειτουργία και θα μπορούσε να «δώσει» άλλα δύο, αν ο Μαυρίδης, που μπήκε  ως αλλαγή για τους φιλοξενούμενους δεν αστοχούσε ισάριθμες φορές εξ επαφής.

Ο Σάκης Αναστασιάδης αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει από νωρίς στο δεύτερο μέρος τον Κώστα Παναγιωτούδη, προκειμένου να αποκτήσει οργάνωση το παιχνίδι της ομάδας του, ωστόσο το εύκολο γκολ που θα έφερνε τη νίκη έλειψε δραματικά, απόντος και του Χρήστου Ρόβα.

Ο «Γηραιός» ευτύχησε να ανοίξει το σκορ από πολύ νωρίς με τον Παπαδόπουλο στο 5΄, αλλά τα τραγικά λάθη του στην άμυνα τον πρόδωσαν με την Καρίτσα να φτάνει σε δύο γκολ με τον Κυρτέγο στο 19΄ και στο 57΄, με τους γηπεδούχους να φτάνουν μόνο μέχρι την ισοφάριση με το γκολ του Κρυστάλλη στο 62΄. Αλλά ως εκεί…

«Άρρυθμος», αν και προηγήθηκε νωρίς…

Η σύνθεση ανάγκης για τον Ηρακλή έφερε σημαντική αρρυθμία στη λειτουργία της ομάδας. Μολονότι οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν από το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, ο κακός συντονισμός τους και ένα αμυντικό λάθος οδήγησε στην ισοφάριση των φιλοξενουμένων.

Από εκεί και πέρα είχαν και άλλες φάσεις για γκολ κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, αλλά όχι το «καθαρό» μυαλό για να είναι αποτελεσματικοί.

Νωρίς – νωρίς στο παιχνίδι, στο 5΄, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκουτσίδη, ο Βασίλης Παπαδόπουλος με περίτεχνη κεφαλιά προς τα πίσω στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ και κάνοντας το 1-0.

Στο 19΄ λεπτό ήταν η σειρά της Καρίτσας να σκοράρει, εκμεταλλευόμενη λάθος στην αμυντική γραμμή, με τον Κυρτέγο να βρίσκεται μόνος σε επίκαιρη θέση μέσα στην «κυανόλευκη» περιοχή να εκτελεί, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Στο 23΄ σουτ του Παπαδόπουλου, απέκρουσε με τα πόδια ο Βασιλειάδης.

Στο 25΄ έμμεσο για τον Ηρακλή σχεδόν στη γραμμή της αντίπαλης περιοχής, ο Κυριακίδης δοκιμάζει το πόδι του και η μπάλα φεύγει άουτ, πολύ κοντά από τα δοκάρια των φιλοξενουμένων.

Σημαντική φάση για τον Ηρακλή στο 36΄, όταν ο Υφαντίδης εξ επαφής επιχειρεί να πλασάρει τον Βασιλειάδη, αλλά στέλνει τη μπάλα επάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Από νωρίς πρώτη παρέμβαση από τον Σάκη Αναστασιάδη, καθώς στο 38΄ ο Κρυστάλλης περνά στη θέση του Δραγάνη.

Λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Κρυστάλλης έχει την πρώτη ευκαιρία να σκοράρει, καθώς ο Κυριακίδης σέντραρε και ο πολύπειρος σέντερ φορ έπιασε κεφαλιά άουτ από κοντά στο 41΄.

Πρώτη καλή φάση για το δεύτερο ημίχρονο, όταν σε προσπάθεια του Παναγιωτούδη η μπάλα κοντράρει και ο Πτηνόπουλος, μόνος από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αστοχεί στο 56΄.

Βρέθηκε πίσω και ισοφάρισε

Στο δεύτερο ημίχρονο η τεχνική ηγεσία του Ηρακλή αποφάσισε να ρίξει από νωρίς στη μάχη τον Κώστα Παναγιωτούδη, προκειμένου να αποκτήσει ρυθμό και οργάνωση το παιχνίδι της ομάδας.

Ωστόσο, στην πρώτη καλή στιγμή τους, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν, πήραν προβάδισμα στο σκορ και έβαλα πολύ δύσκολα στον «Γηραιό», ο οποίος μπορεί να πέτυχε νωρίς την ισοφάριση με τον Κρυστάλλη, αλλά του έλειψε το εύκολο γκολ για τη νίκη μέχρι το τέλος.

Στο 57΄ κάκιστη στιγμή για την άμυνα του Ηρακλή. Και πάλι από αμυντικό λάθος, ο Κυρτέγος από κοντά κάνει το 1-2.

Γρήγορη απάντηση για τον Ηρακλή, καθώς στο 62΄ ο Πτηνόπουλος ελίσσεται από αριστερά μέσα στη περιοχή και σερβίρει έτοιμο γκολ στον Κρυστάλλη, που από κοντά κάνει το 2-2.

Στο 69΄ ο Κρυστάλλης βγαζει μόνο του σε θέση βολής του Γκουτσίδη, ο οποίος σκοντάφτει, πέφτει και χάνει την ευκαιρία.

Στο 76΄ κάθετη Παναγιωτούδη για Παπαδόπουλο, προλαβαίνει ο Βασιλειάδης.

Μετά από πολλή ώρα, στο 79΄, η Καρίτσα φαίνεται επικίνδυνη, όταν από κοντά ο Μαυρίδης αστοχεί σε προβολή.

Στο 90΄+3΄ από μία φάση για κάθε ομάδα στο ίδιο λεπτό: ο Πτηνόπουλος, μετά από ατομική προσπάθεια από αριστερά, γυρνά τη μπάλα και δεν βρίσκεται κανείς συμπαίκτης του να την προωθήσει στα δίχτυα, ενώ στην αντεπίθεση, μόνος από κοντά ο Μαυρίδης αστοχεί για τους φιλοξενούμενους.

Η σύνθεση του Ηρακλή: Βοσνιάδης, Π. Αθανασίου, Καστριτσέας, Κυριακίδης, Κριτσιάνης (53΄ Παναγιωτούδης), Μούδιος, Πτηνόπουλος, Γκουτσίδης (70΄ Ανδρεάκος), Δραγάνης (38΄ Κρυστάλλης), Υφαντίδης (53΄ Κατσούλης), Παπαδόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top