Συναντήθηκε με τον πραγματικό εαυτό του…

«Άφησαν» στο Ιβανώφειο και στην αναμέτρηση με τη Λευκάδα τον… «Mr. Hyde» οι «κυανόλευκοι» και… βρήκαν τον «Dr Jekyll» στο Κλειστό της «Πυρκάλ»…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Γρήγορη επαναφορά στην…. «κανονικότητα» για τον μπασκετικό Ηρακλή, μέσα από τα όσα μας έδειξε στην αναμέτρηση με τον Αμύντα, στον Υμηττό. Οι «κυανόλευκοι» άφησαν πίσω το κάκιστο πρόσωπο που έδειξαν στον ατυχέστατο αγώνα κόντρα στη Δόξα Λευκάδας και πέτυχαν… συνάντηση με το αγωνιστικό πρόσωπο που τους αναλογεί.

Η όλη εικόνα του φετινού Ημίθεου θυμίζει έντονα την εποχή του… Στιβ Γιατζόγλου στον «κυανόλευκο» πάγκο, όταν για τις απίστευτες αγωνιστικές μεταπτώσεις της τότε ομάδας είχε πει το… μνημειώδες «θυμίζουμε Dr. Jekyll και Mr. Hyde…». Σε μια ανάλογη κατάσταση παραπέμπει και η φετινή ομάδα με το τόσο πλούσιο – για την κατηγορία – ρόστερ και τις τόσο μεγάλες (τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο) αγωνιστικές προοπτικές.

Όλα λειτούργησαν όπως πρέπει

Δεν ήταν μόνο η αμυντική λειτουργία που αρίστευσε, με το σύνολο του Βαγγέλη Αλεξανδρή να δέχεται μόνο 55 πόντους εκτός έδρας, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που εκπλήσσει φέτος, όπως ο Αμύντας, αλλά ξεδιπλώθηκαν με τον πλέον χαρακτηριστικό και ανάγλυφο τρόπο οι ρεαλιστικές επιθετικές αρετές των πολλών εξαιρετικών… «χεράδων», που διαθέτει αυτή η ομάδα.

Το να παίρνει 17 πόντους από τον Γιάννη Αθανασούλα, 16 από τον Κώστα Κακαρούδη, 15 από τον Βασίλη Αγγελακόπουλο, και από 13 από τον Γιάννη Γκαγκαλούδη και τον Δημήτρη Χαριτόπουλο, θα έπρεπε να είναι ο κανόνας για αυτήν την – πλουραλιστικού επιθετικού ταλέντου – ομάδα και όχι η εξαίρεση. Αλίμονο, δηλαδή. Φαντάζουν αμαρτία και αδικία για τον ίδιο του τον εαυτό, τα αγωνιστικά… vertigo του Ηρακλή, επιπέδου Λευκάδας…

Το νέο… «καθεστώς» στους ψηλούς

Ηλίου φαεινότερον το γεγονός ότι ο Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο θα αποτελούσε ένα συν για τον Ηρακλή της Basket League, αλλά δυσκολεύεται τρομακτικά να μπει στο παιχνίδι της ομάδας, απέναντι στους «ημίψηλους» σέντερ της Α2, που ουσιαστικά είναι «τεσσάρια».

Αυτή η διαπίστωση από την πλευρά της τεχνικής ηγεσίας, έφερε στην ομάδα έναν ακόμη ψηλό επιπέδου Α1, ο οποίος, ωστόσο, διαθέτει πιο συμβατά… υψομετρικά δεδομένα με αυτά των σέντερ της Α2, όπως ο Γιώργος Γεωργάκης.

Όπως φάνηκε στο Κλειστό της «Πυρκάλ», υπάρχουν πολλές ελπίδες το σχήμα των πιο προσαρμόσιμων στα δεδομένα της κατηγορίας σέντερ, Χαριτόπουλου – Γεωργάκη,  να λειτουργήσει καλύτερα από το αντίστοιχο των Μπούμπαλο – Χαριτόπουλου και αυτή η προοπτική αναμένεται να ελεγχθεί αν είναι εφικτή στη συνέχεια.

Με τον χρόνο συμμετοχής να μοιράζονται περισσότερο ο Χαριτόπουλος με το 2.07 και την ικανότητα κίνησης και απειλής και μακριά από τη ρακέτα, με τον Γεωργάκη με το 2.05, δείχνει να συνιστά – θεωρητικά τουλάχιστον – καλύτερη επιλογή από την ατελέσφορη προσπάθεια του να «φορτώνεται» επιθετικά ο γιγαντόσωμος Κροάτης του 2.13, ο οποίος – επί του παρόντος – δεν μπορεί να βρει το πατήματά του, υπό αυτές τις συνθήκες…

 

Σχετικά Άρθρα

Tα κορίτσια της ακαδημίας μπάσκετ της Αγ. Παρασκευής στο Ιβανώφειο (pics)

Μπάσκετ

Back to Top