- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μόνος πρώτος, κόντρα σε όλα και όλους…

Ο Ηρακλής απώλεσε την ευκαιρία για ένα ακόμη τρίποντο νίκης, στην αναμέτρηση του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας, κόντρα στον Εδεσσαϊκό, αλλά έμεινε στο 0-0, το οποίο, ωστόσο, του επιτρέπει να περάσει μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα, με διαφορά ενός πόντου από τον Άρη Παλαιοχωρίου.

Οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτήν την έκβαση έχουν να κάνουν με την αδυναμία εκμετάλλευσης των κλασικών ευκαιριών από πλευράς των παικτών του Σάκη Αναστασίαδη, αλλά και με τη… «συνδρομή» του διαιτητικού παράγοντα, που έκανε και πάλι την παρουσία του…

Με τον Ηρακλή να έχει την υπεροχή στον τομέα των φάσεων για γκολ και να έχει και δοκάρι με τον Σαββελίδη στο 68΄ τα πράγματα έδειχναν ευνοϊκά για την πλευρά των φιλοξενουμένων.

Ωστόσο, στο 77΄, με μία αψυχολόγητη απόφασή του, ο Ηπειρώτης διαιτητής Γιώργος Τάσης, απέβαλε τον Άγγελο Καραντασιάδη για σκληρό μαρκάρισμα, με απευθείας κόκκινη κάρτα, σε μία φάση που μπορούσε κάλλιστα να τιμωρηθεί με κίτρινη.

Οι ισορροπίες άλλαξαν, όπως ήταν φυσικό, και στο τέλος του αγώνα ο «Γηραιός», με παίκτη λιγότερο, υποχρεώθηκε στο να συντηρήσει τον βαθμό της ισοπαλίας, καταλήγοντας στο 0-0, με τον διαιτητή να «σπρώχνει» εκ νέου τους γηπεδούχους με τον καταλογισμό ανύπαρκτου φάουλ στο ημικύκλιο της «κυανόλευκης» περιοχής, κοντά στην εκπνοή του ματς, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον Εδεσσαϊκό.

Η… μοναξιά της κορυφής…

Με τον βαθμό της ισοπαλίας στο «Φόρης Γεντζής», ο Ηρακλής αποσπάται στη βαθμολογία και μένει μόνος πρώτος, με έναν βαθμό διαφορά από τον δεύτερο Άρη Παλαιοχωρίου.

Ο Ημίθεος μπορεί να μην πέτυχε το στόχο της νίκης, αλλά πέρασε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από μία έδρα δύσκολη, έναν κακό αγωνιστικό χώρο και απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο για τα δεδομένα του Ομίλου.

Ας θυμηθούμε τα σημαντικότερα σημεία εξέλιξης της αναμέτρησης, όπως καταγράφηκαν μέσα από τη live ενημέρωση της BlueArena:

@ Ο Ηρακλής είχε τις ευκαιρίες για νίκη, αλλά και απέναντί του τον διαιτητή για μια ακόμη φορά. Έχασε αδικαιολόγητα με απευθείας κόκκινη τον Καραντασιάδη στο 77΄ και αναγκάστηκε να διατηρήσει τουλάχιστον τον βαθμό.

@90΄+ 3΄ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ: 0-0 Τελικό.

86΄ Ο Σκαθαρούδης τετ α τετ με τον Βοσνιάδη, με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή να τον νικά, αποκρούοντας με το πόδι.

82΄ Κακή εκτέλεση φάουλ από Ταουσιάνη σε ανύπαρκτο φάουλ, που έδωσε ο διαιτητής σε εξαιρετικά προνομιακή θέση, μέσα στο ημικύκλιο της περιοχής του Ηρακλή.

78΄ Ο Μούδιος στη θέση του Σαββελίδη.

77΄Απίστευτη απόφαση του διαιτητή Τάση. Για μαρκάρισμα του Καραντασιάδη σε αντίπαλο, το οποίο έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα, ο Ηπειρώτης ρέφερι τον αποβάλλει, δείχνοντάς του κόκκινη κάρτα!

72΄ Δεύτερη κίτρινη σε παίκτη του Ηρακλή για «θέατρο». Αυτήν τη φορά στον Σαββελίδη.

68΄Βολίδα του Σαββελίδη στο δοκάρι του Βότση. Μεγάλη φάση για τον Ηρακλή.

47΄ Μοναδική ευκαιρία για τον Ρόβα, που αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

46΄ Καλή ευκαιρία με τον Σκαθαρούδη για τους γηπεδούχους.

@ Αλλαγή για τον Ηρακλή με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, με Σαββελίδη αντί Γκουτσίδη.

@ ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Χωρίς τις πολλές φάσεις το πρώτο μέρος σε ένα παιχνίδι, στο οποίο ξεχωρίζει το στοιχείο της δύναμης σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Ο Ηρακλής, πάντως, είχε τις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, χωρίς να τις εκμεταλλευτεί.

45΄ Σπουδαία ευκαιρία για τον Ηρακλή με τον Αντώνη Αθανασίου να εκτελεί από καλή θέση και ο Βότσης να αποκρούει με ενστικτώδη προσπάθεια.

34΄ Ο Παντελής Αθανασίου δοκιμάζει το πόδι του, αλλά αστοχεί.

33΄ Κίτρινη και στον Ρόβα για.. «θέατρο» σε φάση που ζήτησε φάουλ.

29΄ Κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Παντελή Αθανασίου.

23΄ Πρώτη φάση του αγώνα: ατομική ενέργεια Ρόβα και πάσα στον Παπαδόπουλο, που σούταρε άουτ.

@ Κακή η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

22΄ Εξακολουθεί χωρίς τη μεγάλη φάση, αλλά πολύ δυνατό το παιχνίδι.

@ Διαρκώς και περισσότεροι Ηρακλειδείς ξεπερνούν το πρόβλημα του αστυνομικού ελέγχου και καταφθάνουν στο γήπεδο. Η ενημέρωση αναφέρει ότι – τελικά – όλοι θα βρεθούν στο γήπεδο…

@ Ο μεγαλύτερος όγκος των φίλων του Ηρακλή πέρασε από τα μπλόκα και έφτασε στο γήπεδο, δημιουργώντας κλίμα υπέρ των «κυανολεύκων» στην αντίπαλη έδρα.

8΄ Χωρίς σημαντική φάση μέχρι στιγμής…

@ Μία αλλαγή στο μόνιμο τις τελευταίες αγωνιστικές βασικό σχήμα του Ηρακλή, με Γκουτσίδη στη θέση του Υφαντίδη.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Βόλτσης, Κούμπους, Τζατζάνας, Αβραμίδης, Χαραβατίδης, Παπαγεωργίου, Ταουσιάνης, Τσουμάγκας, Καρακούτης, Σκαθαρούδης, Καράμπελας (83΄ Κάτσιος).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βοσνιάδης, Καραντασιάδης, Καστριτσεας, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Αθανασίου Π., Αθανασίου Α., Ρόβας, Πτηνόπουλος, Παπαδόπουλος, Γκουτσίδης (46΄ Σαββελίδης – 78΄ Μούδιος).