Ηρακλής: Οι 5 λόγοι της πρωτιάς

Ο Ηλίας Σαπάνης αναλύει τους λόγους που ο Ηρακλής βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Δεν αγωνίστηκε απλά στον Ηρακλή. Τον γνωρίζει. Τη δυναμική του, την ιστορία, την αύρα του. Τον αντιμετωπίζει ξανά, μετά το φιλικό κοουτσάροντας τη Δόξα Πενταλόφου όταν ο Ημίθεος ήταν στη Δ’ Εθνική. Ο Ηλίας Σαπάνης χαρακτήρισε στη «Μ» ωραίο ματς το ερχόμενο με τον Εδεσσαϊκό του οποίου ηγείται προπονητικά, υπογραμμίζοντας τα δεδομένα αυξημένα κίνητρα για τους αντιπάλους του Ηρακλή. Η «Μ» ζήτησε να ξεχωρίσει τα 5 σημεία-κλειδιά που έχουν δώσει στον Ημίθεο την πρωτιά.

 

1. «Η ικανότητα των παικτών. Ο Ηρακλής διαθέτει καλούς παίκτες, αλλά τους ανεβάζει πολύ περισσότερο ο αέρας που τους δίνει η φανέλα που φορούν. Βγάζουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Το έχω νιώσει αυτό το συναίσθημα ως ποδοσφαιριστής της ομάδας. Το έχουν όλες οι μεγάλες ομάδες. Είναι μεγάλη υπόθεση. Σαν παίκτη σου μεγαλώνει την αυτοπεποίθηση, την όρεξη και τη διάθεση το γεγονός ό,τι ο κόσμος περιμένει από εσένα πράγματα».

 

2. «Η φανέλα του Ηρακλή. Η δυναμική της ομάδας είναι πολύ μεγάλη. Η στήριξη του κόσμου σημαντική και ξεχωριστή. Όπως προείπα, έχω νιώσει σαν ποδοσφαιριστής του Ηρακλή την extra δύναμη που σου δίνει η αύρα που επικρατεί σ’ αυτή την ομάδα. Νομίζω το όνομα και η δύναμη του Ηρακλή από μόνη της είναι ένα στοιχείο που έχει δώσει αυτή την ώθηση για να βρίσκεται στην πρώτη θέση».

 

3. «Ο ενθουσιασμός που υπάρχει στον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις από πίσω σου σαν ομάδα μια τέτοια δυναμική σαν αυτή του Ηρακλή. Ξέρουμε όλοι πως ο Ηρακλής προέρχεται και διαβαίνει μια πολύ δύσκολη περίοδο. Η απομάκρυνση του Παπαθανασάκη, οδηγεί σε μια διοικητική εξυγίανση για την επόμενη μέρα. Αμφιταλαντεύτηκαν πολύ το καλοκαίρι για την απόφαση συμμετοχής, αλλά όλο αυτό δημιούργησε σε ενθουσιασμό και στήριξη στη νέα προσπάθεια. Πάντα υπήρχε στήριξη από τον κόσμο του Ηρακλή, αλλά πολύ περισσότερο φέτος, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα».

 

4. «Οι καλές επιλογές. Δεν είναι τύχη αυτό, αλλά ικανότητα. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που στήθηκε μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Βάσει ποδοσφαιρικής λογικής είναι θετικά παράδοξο αυτό που έχει πετύχει. Παρουσιάζει μια υπέρ του δέοντος καλή εικόνα. Έχει να κάνει και με την ποιότητα της ομάδας, αλλά και με τη διάθεση που της διοχετεύει η δίψα του κόσμου. Το ρόστερ δείχνει αρκετά ικανοποιητικό, απ’ όσα γνωρίζω και έχω συζητήσει με φίλους Ηρακλειδείς, καθώς πέραν από κάποια βίντεο δεν τον έχω παρακολουθήσει. Θα έχει και δύσκολα αποτελέσματα, αλλά έδειξε ως ομάδα πως βρίσκει γρήγορα αντίδραση».

 

5. «Διοίκηση. Παίζει σημαντικό ρόλο η διοικητική υγεία που εκπέμπει ο Ηρακλής. Για τα δεδομένα της δυναμικής της ομάδας, από οικονομικής άποψης μπορεί να μην είναι δυνατή. Εκτός από τα χρήματα όμως, στο ποδόσφαιρο παίζει σημαντικό ρόλο η επικοινωνία και οι καθαρές σχέσεις που υπάρχουν με την ομάδα. Τα προηγούμενα χρόνια στον Ηρακλή υπήρχε απόσταση της διοίκησης με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η παρουσία ανθρώπων όπως ο Κατσαμπής, ο Γκιζέλης, ο Αναστασιάδης είναι σημαντική και σ’ αυτό το κομμάτι. Είναι σπουδαίο και για τον κόσμο, γιατί καταλαβαίνει πως η ομάδα είναι στα χέρια Ηρακλειδέων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα σε διοικητικό επίπεδο».

Πηγή: Metrosport

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top