Ο Αμπάρης και το ρόστερ των «4», που «βλέπουν» Football League…

Το ενδεχόμενο ντεμπούτο του πολύπειρου γκολκίπερ στον Εύοσμο και η τετράδα των «κυανόλευκων» τερματοφυλάκων, που διατηρεί προοπτικές… «ανόδου»…

Ο καιρός πέρασε – ίσως βασανιστικά – για τον Γιώργο Αμπάρη. Ήταν αρκετό το διάστημα από εκείνη τη μέρα του Οκτωβρίου, όταν οι τυπικότητες του κανονισμού μεταγραφών της ΕΠΟ εξέλαβαν ως «εξωτερικό» την Κύπρο και του μετέθεσαν την μεταγραφή του στον Ηρακλή για τον Ιανουάριο, όταν και θα υφίσταται το δικαίωμα για πραγματοποίηση «μεταγραφών εξωτερικού».

Τώρα, πλέον, ο 35χρονος τερματοφύλακας δεν έχει παρά να περιμένει την ολοκλήρωση των δύο αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να μπει στη φάση της εορταστικής διακοπής του πρωταθλήματος, προετοιμαζόμενος για το ντεμπούτο του. Δικαίωμα για τη δεύτερη «κυανόλευκη» πρεμιέρα της καριέρας του αποκτά την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, στην αναμέτρηση με τον αγωνιστικό Αστέρα στον Εύοσμο.

«Ευχάριστος πονοκέφαλος»…

Βεβαίως, από τη στιγμή κατά την οποία στον Ηρακλή ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να έχουν άμεσα διαθέσιμο τον Γιώργο Αμπάρη, δημιουργήθηκε μία διαφορετική κατάσταση στο ρόστερ των τερματοφυλάκων της ομάδας.

Αρχικώς, προχώρησε η συμφωνία με τον Πέτρο Γόμο, που ήδη προπονούνταν εκείνη την περίοδο στη Μίκρα, στη συνέχεια αποκτήθηκε ο έμπειρος Παναγιώτης Βοσνιάδης, ενώ, στην πορεία, άρπαξε την ευκαιρία και «ξεπετάχθηκε», αγωνιζόμενος ως βασικός, ο Τρύφων Γιούδας…

Αυτά τα νέα δεδομένα στη συγκεκριμένη θέση, δημιουργούν – αυτό που περιγράφει μία από της πλέον μνημειώδεις «κλισαρισμένες» εκφράσεις της αθλητικογραφίας – «ευχάριστο πονοκέφαλο» στον Σάκη Αναστασιάδη, ο οποίος, σε συνεργασία με τον Φώτη Γκιζέλη, θα πρέπει να αποφασίσει το πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για το ντεμπούτο του Αμπάρη.

Από την μία ο – επίσης πεπειραμένος – Παναγιώτης Βοσνιάδης, που στέκεται θετικά κάτω από τα «κυανόλευκα» δοκάρια και από την άλλη η αναμενόμενη επάνοδος του πολύ ελπιδοφόρου Τρύφωνα Γιούδα, ο οποίος βρίσκεται σε φάση πλήρους ανάρρωσης από τον τραυματισμό του, θα δημιουργήσουν περίσκεψη (σίγουρα ευχάριστη, πάντως) στον Σερραίο τεχνικό.

Η τετράδα, που «βλέπει»… Football League

Στη Μίκρα έχουν κάθε λόγο για να είναι απολύτως ικανοποιημένοι από το ρόστερ των τερματοφυλάκων που έχουν συγκροτήσει και όχι μόνο ως προς το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική.

Όπως είναι απολύτως εύλογο, ακόμη και στη θετική προοπτική της κατάκτησης της ανόδου, στις συζητήσεις τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης εκφράζεται η άποψη ότι – ίσως – η ομάδα δεν θα πρέπει καν να ασχοληθεί με τη θέση του τερματοφύλακα ενόψει του πρωταθλήματος της Football League.

Η παρουσία ενός τερματοφύλακα επιπέδου Super League, όπως ο Γιώργος Αμπάρης, ενός τερματοφύλακα που έφτασε – επίσης –  μέχρι την ανώτατη Λίγκα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο Παναγιώτης Βοσνιάδης, η άμεση προοπτική εξέλιξης του – αξιόλογου, όπως απέδειξε – Τρύφωνα Γιούδα και η παρουσία ενός ακόμη έμπειρου πορτιέρε, ο οποίος – κι εκείνος – έφτασε (με την παρουσία του στην Καλλονή) στη μεγάλη κατηγορία, όπως ο Πέτρος Γόμος, δημιουργούν έντονα την πεποίθηση ότι αυτό το ρόστερ τερματοφυλάκων διατηρεί πιθανότητες για… άνοδο στην παραπάνω κατηγορία, υπό την παρούσα σύνθεσή του…

ΥΓ. Θα προλάβουμε το (όχι άδικο) σχόλιο πολλών Ηρακλειδέων και θα σημειώσουμε ότι είναι γνωστή η επιθυμία του «κυανόλευκου» περιβάλλοντος για επιστροφή του συμπαθέστατου Χουάντερσον στην ομάδα, χωρίς αυτή η επιθυμία να αναιρεί το γεγονός ότι το παρόν ρόστερ των τερματοφυλάκων είναι αξιόλογο για τα δεδομένα των συγκεκριμένων κατηγοριών…    

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top