Αμύντας – Ηρακλής: Σύγκρουση σε αντίθετη πορεία…

Μία ομάδα που πετυχαίνει «περισσότερα από ό,τι αναμένονταν» κόντρα στον «Γηραιό», που κινείται χαμηλότερα των προσδοκιών …

Ηρακλής, Μπάσκετ

Πολύ ενδιαφέρουσα και παράλληλα δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση για τον Ηρακλή στην Αθήνα κόντρα στον Αμύντα, η αυριανή στο Κλειστό Γυμναστήριο Υμηττού «Πυρκάλ». Απέναντι στους «κυανόλευκους», που δεν γοητεύουν από τη μέχρι τώρα διαδρομή τους στη φετινή Α2, τίθεται μία ομάδα που – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν τα δεδομένα της κατηγορίας – παίζει αυτό που μπορεί και ίσως και κάτι παραπάνω.

Η εξ αναβολής αναμέτρηση, αύριο Τετάρτη, στις 18:30, αποτελεί έναν ακόμη κόμβο στη φετινή πορεία της ομάδας του Βαγγέλη Αλεξανδρή, τον οποίο θα πρέπει να περάσει επιτυχώς, αν θέλει να μπει σε μία φάση ισορροπίας, μετά την σημαντική αποτυχία του περασμένου Σαββάτου, με την ήττα από έναν συνδιεκδικητή της ανόδου, όπως η Δόξα Λευκάδας και μάλιστα εντός Ιβανωφείου.

Πρόκειται για μία δύσκολη αποστολή, όπως οι συντριπτικά περισσότερες, τις οποίες θα κληθεί να αναλάβει ο «Γηραιός» στη συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο, ιδίως από τη στιγμή που δεν έχει βρει τα αγωνιστικά πατήματά του και τη σιγουριά, που θα έπρεπε – βάσει ρόστερ – να διαθέτει.

Εξαιρετικά φορμαρισμένος ο Αμύντας

Αποτελεί μία από τις «ευχάριστες εκπλήξεις» στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα του Αμύντα, με παίκτες ικανούς και αποτελεσματικούς για τα δεδομένα της Α2 και στον Ηρακλή γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί μία συνάντηση με τον καλό εαυτό της ομάδας, προκειμένου να φτάσουν στο στόχο της εκτός έδρας νίκης.

Ο κόουτς έχει δώσει σημαντική βαρύτητα στον τομέα της ψυχολογικής ενίσχυσης των παικτών του μετά τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο Ιβανώφειο και ευελπιστεί ότι το αγωνιστικό σύνολό του θα έχει μία διαφορετική και πιο πειστική εικόνα στο «Πυρκάλ».

Αποτελεσματικότητα στην επίθεση

«Με τέτοιες νίκες και τέτοια άμυνα, η απόσταση από την άνοδο μειώνεται σημαντικά», σχολιάζαμε μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Εθνικού. Η υποσημείωση του όλου σχολίου ανέφερε το εύλογο, ότι μία ομάδα με τις – δεδομένες και εγνωσμένες – επιθετικές αρετές των παικτών που διαθέτει ο Ηρακλής, θα χρειαστεί – απλώς – καλές άμυνες για να πετυχαίνει το στόχο της.

Ωστόσο, ο αγώνας με τη Δόξα Λευκάδας ήρθε να μας επισημάνει ότι τίποτε δεν πρέπει να θεωρούμε ως δεδομένο για τον φετινό Ημίθεο.  Ακόμη και τα εξαιρετικά επιθετικά όπλα του μπορούν να πληγούν από… «αφλογιστία» και να τον οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις. Συνεπώς και η επιστροφή στην επιθετική αποτελεσματικότητα είναι ένα βασικό ζητούμενο για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, προκειμένου να πάρει το πρώτο από τα δύο «διπλά» που επιδιώκει στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top