- Bluearena - https://bluearena.gr -

Συνεχίζει να «εκτελεί», ωριμάζοντας…

Είναι κοινότυπο το να ισχυριστεί κανείς ότι αποτελεί το μεγάλο όπλο στη φετινή προσπάθεια του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Ο Χρήστος Ρόβας έφτασε – τόσο γρήγορα – στα 12 τέρματα και με τις εμφανίσεις, αλλά και τη μνημειώδη αποτελεσματικότητά του, δημιουργεί την εντύπωση ότι σε κάθε αγώνα θα πετύχει – τουλάχιστον – ένα γκολ. Και το πετυχαίνει. Και όχι μόνο ένα.

Ο 23χρονος επιθετικός μπορεί να μην είχε στη μέχρι τώρα καριέρα του την ευκαιρία να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, αλλά δείχνει «σούπερ» για το επίπεδο στο οποίο αγωνίζεται φέτος ο Ημίθεος, κάνοντας τη διαφορά και δημιουργώντας την αίσθηση στο εσωτερικό της ομάδας ότι ανήκει στο γκρουπ εκείνων των ποδοσφαιριστών του παρόντος ρόστερ, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά και στο ευκταίο ενδεχόμενο της ανόδου, συμμετέχοντας στον Ηρακλή της Football League.

Διαρκώς και πιο ώριμος…

Εκείνο που θα πρέπει να υπογραμμιστεί για τον τοπ σκόρερ των «κυανολεύκων» (αλλά και της κατηγορίας) είναι ότι η παραγωγικότατη παρουσία του διανθίζεται – πλέον – και από εμφανέστατα σημάδια ποδοσφαιρικής ωρίμανσης.

Τις τελευταίες αγωνιστικές ο Ρόβας δείχνει να είναι περισσότερο μεθοδικός και απλός στις κινήσεις του με την μπάλα στα πόδια, στοιχείο, που στην αρχή του πρωταθλήματος αποτελούσε αδυναμία του. Ήθελε να κάνει και να δείξει το «κάτι παραπάνω», ταλαιπωρώντας τη μπάλα και χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για δημιουργία καταστάσεων στην αντίπαλη εστία.

Πλέον, και σε αυτόν τον τομέα είναι εξαιρετικά λειτουργικός, προσπαθώντας να αξιοποιήσει και αυτός με τη σειρά του τους συμπαίκτες του, όπως τον αξιοποιούν εκείνοι, αποφεύγοντας τις υπερβολές σε επίπεδο ατομικών ενεργειών.

Όσο για το σκοράρισμα και την εκτελεστική ικανότητά του, ποτέ δεν μας άφησε παραπονούμενους…