- Bluearena - https://bluearena.gr -

Με εφόδιο τη νίκη επί της Κηφισιάς μπαίνει σε μια δύσκολη εβδομάδα

Ήταν αυτό που χρειαζόταν ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας. Ο λόγος για την «καθαρή» νίκη και τους τρεις βαθμούς από τη διαδικασία της αναμέτρησης με την Κηφισιά στην Μίκρα. Ακολουθεί μια πολύ εντατική και κρίσιμη σε επίπεδο αγωνιστικών υποχρεώσεων εβδομάδα, καθώς εντός του χρονικού πλαισίου της και σε διάστημα τριών ημερών η ομάδα του Γιάννη Ορφανού θα κληθεί να «βγάλει» δύο απαιτητικές αναμετρήσεις.

Θα κληθεί να ταξιδέψει στην Πάτρα για να κοντραριστεί την Τετάρτη (13/12) με την – πάντα μαχητική – Παναχαϊκή και να επιστρέψει στη βάση της για να αντιμετωπίσει τον Παμβοχαϊκό στη Μίκρα, το ερχόμενο Σάββατο (16/12). Όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας, «παιχνίδια από τα οποία φιλοδοξούμε να πετύχουμε σημαντική βαθμολογική συγκομιδή…».

Τώρα ανασυντάσσονται

Ο Κώστας Προύσαλης, ο Απόστολος Αρμενάκης και ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας μπήκαν εκ νέου στην ομάδα και συνετέλεσαν τα μέγιστα στη σπουδαία επικράτηση επί της Κηφισιάς. Ωστόσο, όπως παρατήρησε ο κόουτς, τα αρκετά κενά διαστήματα στο παιχνίδι του «Γηραιού» οφείλονται – ακριβώς – στην έλλειψη ρυθμού λόγω της απουσίας των τριών το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ιδίως του «ενορχηστρωτή» του συνόλου, Κώστα Προύσαλη.

Στόχος της τεχνικής ηγεσίας είναι μέσα στην εβδομάδα και μέσα από τις λίγες προπονήσεις που θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν οι δύο αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχει, το «κυανόλευκο» σύνολο να ξαναμονταριστεί και να ξαναβρεί τα πατήματά του, σε επίπεδο βασικής εξάδας – επτάδας.

Αποφασίζουν για ενίσχυση

Ο νεαρός κεντρικός Νικηφόρος Φωτιάδης απέδειξε στον αγώνα με την Κηφισιά ότι μπορεί να τα πάει θαυμάσια ως βασικός, τόσο στο μπλοκ, όσο και στον πρώτο χρόνο (πήρε 12 πόντους).

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η καθημερινότητα των προπονήσεων, αλλά και οι υπόλοιπες πολλές επίσημες υποχρεώσεις, δεν «βγαίνουν» με δύο μόνο κεντρικούς και μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας είναι πιθανόν να έχουμε οριστικές αποφάσεις για ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση, παρά τον τεράστιο αγώνα οικονομικής διαχείρισης και επιβίωσης που συνεχίζουν να δίνουν σε αμείωτους ρυθμούς οι διοικούντες.

Εξάλλου, από τις 15 Δεκεμβρίου ο Ηρακλής και οι λοιπές ομάδες της Volley League έχουν το δικαίωμα μεταγραφικών προσθηκών.