- Bluearena - https://bluearena.gr -

Να διαχειριστεί την πρωτιά…

Όπως το είχαν προβλέψει το έπραξαν. «Πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας», έλεγαν στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή εδώ και αρκετές εβδομάδες. Από τότε που προστέθηκαν στην ομάδα οι έμπειροι παίκτες, οι οποίοι αποτελούν αυτήν τη στιγμή τον βασικό κορμό της. Έχοντας, λοιπόν, το περιθώριο άλλων δύο αγώνων πριν τη διακοπή για τις γιορτές, οι «κυανόλευκοι» έχουν πιάσει ήδη το στόχο της πρωτιάς.

Στον αγώνα με τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας ο Ηρακλής ήθελε – απλώς – άλλη μία νίκη για να επιδιώξει το σκαρφάλωμα στην κορυφή, εκμεταλλευόμενος παράλληλο πιθανό στραβοπάτημα του Άρη Παλαιοχωρίου στον Λαγκαδά. Όπως ακριβώς και έγινε. Και θα συνέβαινε πολύ πιο άνετα, αν στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ο Ημίθεος δεν συναντούσε έναν αντίπαλο τερματοφύλακα σε εξαιρετικό αγωνιστικό απόγευμα όπως ο Καρακούτσης. Ούτως ή άλλως η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής και προφανής και το μόνο, που απέμενε ήταν να έλθει το πρώτο γκολ. Ήλθε και το δεύτερο «κολλητά» και όλα τελείωσαν θετικά.

Διαχείριση της πρωτιάς

Αυτό που θα πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα ο Ηρακλής είναι να κτίσει νοοτροπία πρωτοπόρου. Τα ιδιαίτερα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του κυνηγού και επίδοξου διεκδικητή της πρώτης θέσης θα πρέπει να αφήσουν τη θέση τους σε αυτά του συντηρητή των κεκτημένων και του αποφασισμένου πρωταθλητή.

Χρειάζεται, ψυχραιμία, αγωνιστικό σθένος, συγκέντρωση στο στόχο και αποτελεσματικότητα (πάνω από όλα) από πλευράς του αγωνιστικού τμήματος, ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί η ομάδα στην κορυφή, αλλά να δημιουργήσει και διαφορά από τους διώκτες της.

Τα δύο παιχνίδια μέχρι τη διακοπή.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τα δύο παιχνίδια της νέας εβδομάδας, σχετικά με την προοπτική διαχείρισης της πρώτης θέσης. Πριν την διακοπή, οι «κυανόλευκοι» καλούνται να μεταβούν στην Έδεσσα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το Εδεσσαϊκό την Τετάρτη (13/12) και να κλείσουν τον κύκλο των υποχρεώσεών τους πριν την εορταστική ανάπαυλα με εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕ Καρίτσας, την Κυριακή (17/12).

Από τη βαθμολογική συγκομιδή των δύο αυτών αγώνων θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό το αν ο Ηρακλής κατορθώσει να ξεφύγει από τον εναγκαλισμό του με τον Άρη Παλαιοχωρίου, με δεδομένο και το γεγονός ότι οι Χαλκιδικιώτες έχουν το ρεπό τους την αμέσως προσεχή αγωνιστική.

Όλα αυτά μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς μετά η ομάδες έχουν μπροστά τους μια περίοδο ανάπαυσης, ανασύνταξης, προετοιμασίας και ενίσχυσης τριών εβδομάδων.