Έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε

Ήττα εκτός προγράμματος για τον Ηρακλή από τη Δόξα Λευκάδας στο Ιβανώφειο (75-77).

Ηρακλής, Μπάσκετ

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, η Δόξα Λευκάδας έσπασε το αήττητο εντός έδρας σερί του Ηρακλή, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα (75-77) σε ένα πραγματικό ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση όπως ήταν αναμενόμενο. Ο Ηρακλής είχε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (14-16).

Η δεύτερη περίοδος ωστόσο βρήκε τον Ηρακλή να κυνηγάει στο σκορ, με την Δόξα Λευκάδας να έχει μια διαφορά 6-7 πόντων. Περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου οι «κυανόλευκοι» πάτησαν… γκάζι και ανέτρεψαν τη διαφορά με την κόρνα του ημιχρόνου (32-29).

Στο δεύτερο μέρος άπαντες περίμεναν έναν Ηρακλή με καλύτερη εικόνα κυρίως επιθετικά, κάτι που φάνηκε μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου, όταν ο Τότσιος με λέι απ έστειλε τη διαφορά στο +10 (45-35). Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη και με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Λιακόπουλο και Τσαλδάρη, η Δόξα Λευκάδας ανέτρεψε τη σημαντική διαφορά που έκτισε ο Ηρακλής, με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες (55-55).

Όπως όλα έδειχναν, το φινάλε της αναμέτρησης αναμενόταν συναρπαστικό πράγμα που έγινε. Ηρακλής και Δόξα Λευκάδας πήγαιναν για ακόμη μια φορά μαζί στο σκορ, ωστόσο περίπου στα μισά του τετάρτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι πήραν «αέρα» πέντε πόντων (66-71), βάζοντας μεγαλύτερη δυσκολία στον Ηρακλή για πιθανή ανατροπή, ωστόσο με δύο γρήγορα καλάθια των Κακαρούδη και Γκαγκαλούδη ο Ηρακλής έστειλε τη διαφορά στον πόντο (70-71), για να έρθει το τρίποντο-μαχαιριά του Καλαμπάκα (70-74). Ο αρχηγός του Ηρακλή ξαναμείωσε (72-74) και με δικό του τρίποντο έβαλε μπροστά τον Ημίθεο (75-74), ωστόσο στη συνέχεια ο Λιακόπουλος έβαλε εύκολο λέι απ (75-76), ο Κακαρούδης αστόχησε στο κρίσιμο σουτ, ο Τζόλος ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές (75-77) και το buzzer beater του Γκαγκαλούδη (πίσω από το κέντρο) δε μέτρησε –σωστά- καθώς ο αγώνας είχε ολοκληρωθεί.

Έτσι ο Ηρακλής έφτασε στη δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα (η πρώτη ήταν στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα) και πρώτη μέσα στο… σπίτι του. Ήττα λοιπόν εκτός προγράμματος για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, με κάκιστα ποσοστά στις ελεύθερες βολές (13/23 56%).

Πρωταγωνιστής από πλευράς «κυανόλευκων» ο Γιάννης Γκαγκαλούδης (22π), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν Λιακόπουλος (18π) και Καλαμπάκας (15π).

Το διαιτητικό τρίο έκανε ακριβώς ό,τι έπρεπε ώστε να εκνευρίσει τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή σε σημεία που έβρισκαν ρυθμό, ωστόσο με τόσες χαμένες βολές δε μπορείς να βρεις δικαιολογίες.

Εντυπωσιακή η παρουσία του «κυανόλευκου» λαού, που γέμισε το Ιβανώφειο και δεν σταμάτησε να στηρίζει τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, ενώ έστειλε μήνυμα με το κορεό στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 75-77

Γήπεδο: Ιβανώφειο

Διαιτητές: Σταματόπουλος, Πιτσίλκας, Ταρενίδης

Δεκάλεπτα: 14-16, 32-29, 55-55, 75-77

ΗΡΑΚΛΗΣ (Αλεξανδρής): Αγγελακόπουλος 12, Αθανασούλας 4, Τότσιος 6, Παπαδιονυσίου, Δεληγεώρης, Χαριτόπουλος 10 (1), Γκαγκαλούδης 22 (3), Κακαρούδης 9, Γιαννακίδης 9 (2), Μπούμπαλο 3, Κάτσιος, Καλαϊτζίδης

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Κατωπόδης): Κελεσίδης, Τζόλος 6 (1), Γράβας 7 (1), Τσαλδάρης 11 (3), Καλαμπάκας 15 (3), Πετρόπουλος 4, Λιακόπουλος 18 (1), Ράπτης 2, Καμπουρίδης, Μπέμπης 3 (1), Μάρκοβιτς 11

Σχετικά Άρθρα

Back to Top