- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τους γονάτισε…

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ηρακλή, καθώς «καθάρισε» την αναμέτρηση κορυφής με τον Άρη Παλαιοχωρίου, με χαρακτηριστική άνεση, επικρατώντας με 3-1 και ανατρέποντας το αρχικό – αιφνιδιαστικό – 0-1 των Χαλκιδικιωτών, με τα δύο γκολ του – τοπ σκόρερ – Χρήστου Ρόβα και εκείνο του Μηνά Πτηνόπουλου.

Ο αγώνας δεν ήταν σε καμία περίπτωση ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να φαίνονται πολύ «λίγοι» στα δύσκολα και να… «ταλαιπωρούνται» από τις δύο – «καραμπινάτες» και οφθαλμοφανέστατες – αποβολές τους, του τερματοφύλακα Παλαβράκη από το πρώτο μέρος και του Καρλόπουλου στο δεύτερο.

Οι «κυανόλευκοι» δεν χρειάστηκε καν να ανεβάσουν ταχύτητα και επίπεδα απόδοσης, φτάνοντας στο τελικό 3-1 και στην επίτευξη του σημερινού στόχου, που είχε να κάνει με την επανάκτηση της απόστασης βολής από την κορυφή του δευτέρου Ομίλου.

Κακή εκκίνηση και γρήγορη ανατροπή

Δυσάρεστη εκκίνηση στην αναμέτρηση για τους γηπεδούχους με το αιφνιδιαστικό γκολ του Παλαιοχωρίου από νωρίς (από ελεγχόμενη για οφσάιντ θέση), όμως οι «κυανόλευκοι» γρήγορα ισορρόπησαν και αξιοποίησαν με εξαιρετική αποτελεσματικότητα τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

Βοήθησε η γρήγορη ισοφάριση με το Ρόβα και ο αποσυντονισμός των φιλοξενουμένων από την αποβολή του τερματοφύλακά τους, με τον Ημίθεο να σκοράρει για δεύτερη φορά, ανατρέποντας με συνοπτικές διαδικασίες το σκορ.

Στο 3΄ αιφνιδιαστική εκκίνηση με γκολ του Σαμπιασβίλι, μετά από «ριμπάουντ», σε σουτ του Σιμόνι (πιθανότατα από θέση οφσάιντ), που απέκρουσε σε πρώτη φάση ο Βοσνιάδης, με τον σκόρερ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 0-1.

Πολύ γρήγορα η ισοφάριση για τον Ηρακλή με το ένατο γκολ του Ρόβα στο 12΄.  Σέντρα από Ρεβυθόπουλο, μετά από κούρσα και τελείωμα με κεφαλιά από τον επιθετικό του Ηρακλή και 1-1.

Στο 31΄ ο Παπαδόπουλος βγαίνει μόνος, ο Παλαβράκης επιχειρεί έξοδο απελπισίας και ανατρέπει τον επιθετικό Ηρακλή λίγο έξω από την περιοχή. Ορθότατα ο διαιτητής τον αποβάλλει ως τελευταίο παίκτη, δείχνοντάς του την κόκκινη δύο λεπτά αργότερα.

Στο 34΄ ο νεοεισελθών τερματοφύλακας Χατζημηνάς εκτελεί ανεπιτυχώς ελεύθερο, ο Παπαδόπουλος γίνεται κάτοχος της μπάλας, βγάζει μόνο τον Πτηνόπουλο από αριστερά μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος πλασάρει από πλάγια θέση και κάνει το 2-1, ανατρέποντας το σκορ.

Στο 41΄ ο Υφαντίδης βγάζει μόνο στην περιοχή το Ρόβα, που εκτελεί, αλλά ο Χατζημηνάς απομακρύνει σωτήρια για την ομάδα του.

Χαλαρά και δεύτερη αποβολή

Δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τη νίκη ο Ηρακλή στο δεύτερο μέρος, κρατώντας χαλαρούς ρυθμούς και διευκολυνόμενος από την απόλυτη έλλειψη ψυχραιμίας των φιλοξενουμένων, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να διαχειριστούν ένα παιχνίδι που τους πήγε «στραβά».

Κατά συνέπεια οδηγήθηκαν στην ανόητη ενέργεια του Καρλόπουλου, που έφερε τη δεύτερη αποβολή για εκείνους και απλοποίησε τα πράγματα για τον νικητή, ο οποίος έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο τελικό 3-1.

Η πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου μέρους σημειώθηκε από το Παλαιοχώρι στο 61΄, όταν ο Τσιντογιάννης βρέθηκε προ της ετσίας του Ηρακλή, αλλά η προβολή του ήταν άστοχη.

Ο Καρλόπουλος, έχοντας κίτρινη κάρτα, έκανε πλήρως αντιαθλητικό φάουλ, μη ελέγχοντας τα νεύρα του και αποβλήθηκε στο 67΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες.

Ο Ρόβας πέτυχε το δέκατο τέρμα του στο 70΄ καθώς βρέθηκε σε θέση βολής και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το 3-1.

Στο 88΄ ο Κρυστάλλης βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά η κοντινή κεφαλιά του έφυγε άουτ.

Στο 90΄+3΄ κεφαλιά από κοντά του Παπαδόπουλου, άουτ.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βοσνιάδης, Ρεβυθόπουλος, Καραντασιάδης, Καστριτσέας, Κυριακίδης, Π. Αθανασίου (89΄ Ανδρεάκος), Α. Αθανασίου (86΄ Κρυστάλλης), Ρόβας (76΄ Μούδιος), Πτηνόπουλος, Υφαντίδης (58΄ Σαββελίδης), Παπαδόπουλος.

ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ: Παλαβράκης, Τσιντογιάννης, Αποστολάς, Ταΐρης, Κουκορώνης, Αποστόλου, Κωτάκης, Κουκουλέκης, Σαμπιασβίλι, Καρλόπουλος, Σιμόνι.