- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τέτοιες νίκες και αυτή η άμυνα φέρνουν πιο κοντά την άνοδο

Πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εθνικό, το βασικό αντικείμενο διερεύνησης για τον μπασκετικό Ηρακλή είχε να κάνει με το κατά πόσον «έχει» τέτοιου είδους παιχνίδια. Με ομάδες δύσκολες απέναντί του και έδρες που αξιοποιούνται από τους γηπεδούχους, όπως συνέβαινε με την περίπτωση των Πειραιωτών.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έδωσε εμφατική απάντηση και ήταν θετικότατη. Η αλήθεια είναι ότι έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα πολύ πιο εύκολα από ό,τι έφτασε ή θα φτάσει οποιοσδήποτε άλλος διεκδικητής της ανόδου, που θα επικρατήσει ή επικράτησε στο «Παναγιώτης Σαλπέας». Ουσιαστικά μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο «ενοχλήθηκαν» οι παίκτες του Ημίθεου, όταν οι Πειραιώτες τους έφτασαν, αλλά εκεί έδειξαν χαρακτήρα και προσπέρασαν φτάνοντας… «χαλαρά» σε μια σημαντική νίκη.

Τέτοιες νίκες…

Μια νίκη, η οποία ενισχύσει την προσπάθεια των «κυανολεύκων», όχι μόνο σε βαθμολογικό επίπεδο (κρίσιμος βαθμολογικός «κόμβος» το πέρασμα από την έδρα του Εθνικού), αλλά τους ενισχύει, παράλληλα, και στον τομέα της ψυχολογίας.

Εδώ και αρκετό διάστημα προπονητής και παίκτες ανέφεραν ότι η ομάδα θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να καταβάλλει δυνατούς αντιπάλους μέσα στο δικό τους σπίτι και αυτό το απέδειξαν μέσα από τα όσα πέτυχαν στον Πειραιά. Σε μία έδρα που θα δυσκολέψει τους υπολοίπους «μεγάλους» της κατηγορίας και θα προσφέρει το σχετικό πλεονέκτημα στον Ηρακλή.

Αυτή η άμυνα…

Τέτοιες νίκες, λοιπόν, σε φέρνουν πιο κοντά στην προοπτική επίτευξης του στόχου της ανόδου. Όμως, πού βασίονται αυτές οι νίκες και πού βασίστηκε η συγκεκριμένη επιτυχία του Ημίθεου; Φυσικά, στην άμυνα.

Οι 58 πόντοι των γηπεδούχων είναι άκρως… περιγραφικοί για το τι επιπέδου αμυντική συμπεριφορά επέδειξαν οι φιλοξενούμενοι και είναι σαφές ότι όταν παίζεις τέτοια άμυνα, με Γκαγκαλούδη, Κακαρούδη, Χαριτόπουλο, Αθανασούλα και τα υπόλοιπα ικανά στον επιθετικό τομέα παιδιά της ομάδας μέσα στο παρκέ τα πράγματα θα είναι μόνο ευοίωνα. Πρόκειται για μια αγωνιστική τακτική στην οποία οφείλει να δουλέψει και να επενδύσει στην αγωνιστική συνέχειά του ο Ημίθεος.