- Bluearena - https://bluearena.gr -

Επιβεβλημένη η αλλαγή ώρας για το Σάββατο – Μετρά επιστροφές ενόψει Κηφισιάς

Για μια ακόμη φορά, δύο από τα κορυφαία ομαδικά Τμήματα του Ηρακλή πέφτουν στην παγίδα του κακού προγραμματισμού και της ασυνεννοησίας στην διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, με συνέπεια να «την πληρώνουν» τόσο οι ομάδες, όσο και ο κόσμος του Συλλόγου. Με βάση τον αρχικό και μέχρι τώρα ισχύοντα προγραμματισμό της Volley League, η αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής μεταξύ Ηρακλή και Κηφισιάς έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Κλειστό της Μίκρας το Σάββατο 9/12, στις 17:00, ακριβώς την ίδια ώρα και μέρα με τον μπασκετικό αγώνα του Ηρακλή με τη Δόξα Λευκάδας, που θα διεξαχθεί στο Ιβανώφειο.

Στόχος της βολεϊκής διοίκησης είναι να μετατεθεί η ώρα έναρξης της αναμέτρησης με την Κηφισιά, ώστε να αρχίσει στις 19:00, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η παρουσία των Ηρακλειδέων και στους δύο αγώνες των ομάδων του Συλλόγου, ασχέτως αν θα πρόκειται ούτως ή άλλως – για μία πολύ πιεστική διαδικασία για τον κόσμο, ο οποίος θα πρέπει να σπεύσει από το Ιβανώφειο στην Μίκρα, χάνοντας – λογικά – ένα μέρος από το πρώτο σετ του αγώνα βόλεϊ.

Ελπίζεται ότι η Volley League θα ανταποκριθεί θετικά στο – απολύτως δικαιολογημένο – «κυανόλευκο» αίτημα και θα μεταθέσει την ώρα έναρξης του συγκεκριμένου αγώνα. Άλλωστε, συμβάλλει προς αυτήν τη κατεύθυνση και το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν έχει προγραμματιστεί για τηλεοπτική κάλυψη, με συνέπεια τα δεδομένα διεξαγωγής του να είναι πιο ευέλικτα.

Μετρά επιστροφές

Στον αγωνιστικό τομέα η αναμέτρηση με την αθηναϊκή ομάδα είναι εξαιρετικά σημαντική σε βαθμολογικό επίπεδο. Όπως σημείωσε ο Γιάννης Ορφανός, στις αναμετρήσεις με Κηφισιά εντός, Παναχαϊκή εκτός και Παμβοχαϊκό εντός, υπολογίζει σε μία αξιόλογη βαθμολογική συγκομιδή και η αρχή αυτής της διαδικασίας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Το ενθαρρυντικό στην όλη προσπάθεια είναι ότι ο Κώστας Προύσαλης αρχίζει σταδιακά να μετέχει σε πλήρεις ρυθμούς στις προπονήσεις, έχοντας ξεπεράσει τη δύσκολη περίοδο του τραυματισμού του και αναμένεται να επανέλθει στο βασικό σχήμα κόντρα στην Κηφισιά.

Το ίδιο ισχύει και για τον Απόστολο Αρμενάκη, ο οποίος έχει αναρρώσει από τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε και αναμένεται να δώσει το «παρών» το Σάββατο.

Και ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας ξεπερνά τις ενοχλήσεις στη μέση και προβλέπεται να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας, συμπληρώνοντας το παζλ των έμπειρων επιστροφών στο διαθέσιμο δυναμικό της ομάδας.

Επί τους παρόντος, το μόνο κενό που θα πρέπει να διαχειριστεί η τεχνική ηγεσία είναι αυτό στη θέση του βασικού κεντρικού, λόγω της απόλυτης απενεργοποίησης του Χρήστου Κιόση. Μέχρι νεωτέρας, ρόλο βασικού δίπλα στον Μπάιρον Φέργκιουσον αναλαμβάνει ο νεαρός Νικηφόρος Φωτιάδης, με τον Ηρακλή να διατηρεί δικαίωμα για μεταγραφική προσθήκη στη θέση αυτή – το νωρίτερο – από τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό και έπειτα (16/12).