Η πλήρης αδυναμία για rotation και η ανάγκη για νέα ενίσχυση…

Κι όμως, το ατελείωτο μεταγραφικό μπαράζ του Οκτωβρίου δεν είναι αρκετό, με βάση τα δεδομένα που διαγράφονται…

Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή υπερέβαλε εαυτόν στην προσπάθεια να ενισχύσει την ομάδα, υπό τις δυσχερέστατες συνθήκες που αντιμετώπισε. Το έκανε σε μεγάλη έκταση μέσα στον Οκτώβριο και έφερε στην Μίκρα πολλούς και καλούς για την κατηγορία ποδοσφαιριστές. Τόσους όσοι η ίδια η τεχνική ηγεσία υπολόγιζε ότι θα είναι αρκετοί, προκειμένου να φτάσει ο Ηρακλής μέχρι τις γιορτές, χωρίς να προδοθεί από έλλειψη αγωνιστικού δυναμικού πρώτης γραμμής.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, τα πράγματα δρομολογήθηκαν κατά τέτοιον τρόπο, ώστε πολλές επιλογές απενεργοποιήθηκαν με τον άμεσο και απότομο τρόπο του τραυματισμού, ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται ότι σε συγκεκριμένο χώρο οι λύσεις δεν είναι αρκετές. Και η αναφορά γίνεται για τη γραμμή που δέχεται τη μεγαλύτερη φθορά σε επίπεδο φυσικής κόπωσης και αγωνιστικής φόρτισης, τη μεσοεπιθετική.

Ποιο rotation;

Δύο αγώνες κάθε εβδομάδα από εδώ και πέρα και κάθε προπονητής θα επιθυμούσε να είχε την ευχέρεια για ένα στοιχειώδες – έστω – rotation. Πώς όμως να λειτουργήσει αυτό και στην περίπτωση του τεχνικού επιτελείου του Ημίθεου; Με τόσους ανέτοιμους λόγω τραυματισμού παίκτες και άλλους τόσους απολύτως απενεργοποιημένους για τον ίδιο λόγο;

Η έννοια αλλά και η ουσία του rotation, της εκ περιτροπής χρήσης των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να τους διατηρήσει αγωνιστικά φρέσκους σε βάθος χρόνου, είναι απαγορευμένη για τον Σάκη Αναστασιάδη. Ο Ηρακλής αρχίζει να γίνεται – εκ των πραγμάτων και εξ ανάγκης – προβλέψιμος για τους αντιπάλους και οι δυσκολίες μεγεθύνονται.

Ανάγκη νέας ενίσχυσης

Δεν είναι υπερβολικό. Αποτελεί ορατή πραγματικότητα. Οι πολλές και καλές προσθήκες του φθινοπώρου δεν έφτασαν για να δώσουν λύσεις σε απόλυτο βαθμό. Όσο κι αν είναι σκληρό για τα δύσκολα οικονομικά των ανθρώπων που «τρέχουν» το Τμήμα, η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Η σπουδαία κίνηση με τον Τάι θα έχει συνέχεια, ώστε μετά την Πρωτοχρονιά – ανεξαρτήτως κακών συγκυριών – ο τεχνικός της ομάδας να έχει να διαχειριστεί βάθος λύσεων πρώτης γραμμής ακόμη και στον πάγκο και όχι μόνο σε επίπεδο ενδεκάδας…

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Θέλει – οπωσδήποτε – τη νίκη… “ξορκίζοντας” την Κοζάνη…

Ποδόσφαιρο

Back to Top