Πρόωρη μεταγραφή χειμώνα ο Γιώργος Γκουτσίδης

Ο νεαρός ακραίος μεσοεπιθετικός προσφέρει μία επιπλέον λύση σε έναν πολύ χρήσιμη ρόλο για τα τεχνικά πλάνα του Σάκη Αναστασιάδη

Το ντεμπούτο του Γιώργου Γκουτσίδη στον αγώνα με τον Καμπανιακό την περασμένη Κυριακή στο Καυτανζόγλειο, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ενθαρρυντικό. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός προέρχονταν από σημαντική ταλαιπωρία λόγω σοβαρού τραυματισμού (θλάση), που τον άφησε για αρκετές εβδομάδες μακριά από την προοπτική του να ντεμπουτάρει με την «κυανόλευκη» φανέλα, αλλά όταν κατόρθωσε να περάσει σε φάση αγωνιστικής δράσης, απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει.

Ο 21χρονος Κομοτηναίος ποδοσφαιριστής ήρθε τον Οκτώβριο στην ομάδα, με προγραμματισμό να βοηθήσει στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής, ρόλος εξαιρετικά θεμελιώδης στον αγωνιστικό σχεδιασμό του Σάκη Αναστασιάδη. Αυτό, καθώς ο κόουτς του «Γηραιού», είτε επιλέγει το «4-4-2», είτε το «4-5-1» ως σχηματισμό ανάπτυξης στα τεχνικά πλάνα του, πάντοτε χρησιμοποιεί δύο πλάγιους μεσοεπιθετικούς, θέση, η οποία είναι η κλασική του Γιώργου Γκουτσίδη.

Στο ντεμπούτο του έδειξε ότι πρόκειται για ακραίο παίκτη, ιδιαίτερα «ζωηρό», δραστήριο, διεισδυτικό και μέσα στις φάσεις, ικανό να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα και – σίγουρα – ήταν οπωσδήποτε επιπρόσθετα θετικό το γεγονός ότι κέρδισε ψυχολογία, συνδυάζοντας την πρώτη αγωνιστική παρουσία του με γκολ.

Είναι σαφές, ότι όπως ήρθαν τα πράγματα και εφόσον ο Γκουτσίδης έχει την ανοδική πορεία που προβλέπεται, καθώς θα «φορτώνει» με πολύτιμο αγωνιστικό χρόνο στη συνέχεια, μπορεί να αναδειχθεί σε μία πρόωρη χειμερινή μεταγραφή, σε μία, μάλιστα, κρίσιμη και, ταυτόχρονα, χρήσιμη  – για τα προπονητικά πλάνα – θέση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top