- Bluearena - https://bluearena.gr -

Αγώνας – ευκαιρία για τους εφεδρικούς…

Αν αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο την πραγματικότητα, με ευκολία θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο φετινός Ολυμπιακός αποτελεί «μια κατηγορία από μόνος του», όσον αφορά την παρουσία και τις προοπτικές του στη Volley League 2017-2018, με βάση και την τεράστια οικονομική επένδυση – για τα δεδομένα του αθλήματος – που έχει πραγματοποιήσει. Μολαταύτα, ο Ηρακλής, σε περίπτωση που θα εμφανιζόταν σήμερα το απόγευμα στου Ρέντη με όλο το αγωνιστικό δυναμικό του, ήταν βέβαιο ότι θα συνιστούσε έναν αξιόλογο αντίπαλο και αυτό το δεδομένο θα προοιώνιζε έναν καλό και ποιοτικό αγώνα.

Τώρα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι απουσίες τεσσάρων πολύτιμων αγωνιστικών μονάδων από τη βασική επτάδα του Γιάννη Ορφανού, αναγκάζει την «κυανόλευκη» ομάδα να μπαίνει στη διαδικασία μιας ευκαιρίας για δοκιμή των εφεδρειών της, ώστε να αποκτήσουν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, ενόψει της δύσκολης και κρίσιμης – σε βαθμολογικό επίπεδο – συνέχειας του πρωταθλήματος.

Οι απόντες και οι αντικαταστάτες

Από επίμονη γαστρεντερίτιδα ταλαιπωρείται ο Απόστολος Αρμενάκης και παρέμεινε εξουθενωμένος στη Θεσσαλονίκη. Στη θέση του, ως διαγώνιος, θα αγωνιστεί ο Κύπριος Νικόλας Ελευθερίου, ο οποίος μέχρι τώρα έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις (είτε αγωνιζόμενος ως ακραίος, είτε ως διαγώνιος).

Ο Κώστας Προύσαλης αναμένεται να επανέλθει μετά τον σημερινό αγώνα και στη θέση του θα κληθούν να προσφέρουν – και πάλι – ο Παναγιώτης Ευγενίδης και ο Γιάννης Σκαρλατίδης.

Ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στην μέση, που τον ταλαιπωρούν από την αναμέτρηση του Αιγινίου και αυτό προσφέρει την ευκαιρία συμμετοχής στον 19χρονο λίμπερο Αντώνη Μπουράκη, ο οποίος – κατά γενική ομολογία – είναι πολλά υποσχόμενος.

Τέλος, ο Χρήστος Κιόσης αναμένει να υποβληθεί σε εγχείριση αποκατάστασης χιαστού στο γόνατο (χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν) και αυτό το γεγονός δίνει ρόλο βασικού στον 20χρονο κεντρικό Νικηφόρο Φωτιάδη, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, όταν και θα αποκτήσει το δικαίωμα ο Ηρακλής να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε άλλη έμπειρη προσθήκη για τη θέση του κεντρικού.

Ελευθερίου: «Καλή εμπειρία, θα βάλω τα δυνατά μου»

Ο νεαρός Κύπριος διεθνής, Νικόλας Ελευθερίου, ο οποίος θα κληθεί στο δύσκολο ρόλο να καλύψει το κενό του Αρμενάκη στη θέση του διαγωνίου, τοποθετήθηκε για την αποστολή που αναλαμβάνει: «Απουσιάζουν τέσσερις έμπειροι παίκτες της ομάδας και το βάρος θα πέσει στους νεώτερους. Πρώτη φορά θα αγωνιστώ βασικός. Στον αγώνα του Λιγκ Καπ είχα παίξει για έναν πόντο. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί αλλά και εμείς θέλουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στις πολλές δυσκολίες. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο από το κυπριακό σε όλους τους τομείς, στη δύναμη, στο ύψος των χτυπημάτων, στο σερβίς, σε όλα. Για μένα είναι μία καλή εμπειρία και θα βάλω τα δυνατά μου».

Στις 17:00, με τηλεοπτική μετάδοση

Η αναμέτρηση Ολυμπιακού – Ηρακλή είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 17:00, σήμερα (Σάββατο 2/12), στο Κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη και θα καλυφθεί σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2.