- Bluearena - https://bluearena.gr -

Να αποδείξει ότι «τα έχει» αυτά τα παιχνίδια…

Φτάνουμε, λοιπόν, σε μία από εκείνες τις αναμετρήσεις, που έχουν προσδιοριστεί ως η «αχίλλειος πτέρνα» του Ηρακλή. Κόντρα στον Εθνικό, στο «Π. Σαλπέας». Πέρσι, έστω και με επικού επιπέδου δυσκολία, η ομάδα κατάφερνε να τις ξεπερνά με επιτυχία. Με τεράστια δυσκολία, αλλά τα κατάφερνε. Φέτος, όπως φάνηκε στην Καρδίτσα, η δυσκολία εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Ωστόσο, ήρθε η ήττα από τον Απόλλωνα στην Πάτρα, για να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στο Ιβανώφειο και να προκαλέσει μία – ομολογουμένως θετική – εγρήγορση.

Χωρίς περιθώρια νέου στραβοπατήματος μακριά από το Ιβανώφειο (που αποτελεί το μεγάλο ατού, με βάση την αγωνιστική ιδιοσυστασία και της φετινής ομάδας), η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εθνικό φαντάζει – τουλάχιστον – επικίνδυνη. Πρόκειται για αντίπαλο προερχόμενο από την – εξαιρετικά «πονηρή» – «δεύτερη ταχύτητα» του φετινού πρωταθλήματος, ο οποίος στο δικό του γήπεδο είναι ικανότατος για ζημιές. Και αυτό είναι που θέτει σε απόλυτη εγρήγορση όλους στο στρατόπεδο του «Γηραιού».

Ομάδα που απαιτεί προσοχή

Ο Εθνικός κατορθώνει να διατηρείται με επιτυχία σε αυτήν τη «δεύτερη ταχύτητα» τα τελευταία χρόνια. Φέτος, στηρίζεται σημαντικά στην αγωνιστική ικανότητα και τις κατευθύνσεις του ξένου του, καθώς ο Εσθονός «κοντός» (1.79) πλέι μέικερ, Ράιτ Λάανε, του δίνει οργάνωση, πάσες και σκορ. Δίπλα του ο πολύπειρος – και ικανός για την κατηγορία – σέντερ, Κώστας Μαχαίρας, με τη σημαντική συμβολή του στον τομέα του σκοραρίσματος, ο έμπειρος και καλός σουτέρ Πάρης Μάρτζος, αλλά και ο νεαρός διεθνής γκαρντ, Κώστας Οικονομόπουλος, που φαίνεται να προσφέρει πολλά στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας. Σημαντικά στελέχη των Πειραιωτών και ο έμπειρος Τσούτσος, με τον νεαρό Σκλήβα.

Πιο έτοιμος ο Αθανασούλας, θα προσπαθήσει ο Κακαρούδης

Ο Γιάννης Αθανασούλας, με συμμετοχή στον αγώνα με το Ψυχικό και μια επιπλέον εβδομάδα προετοιμασίας, αναμένεται να είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα ενόψει του αγώνα με τον Εθνικό.

Ο Κώστας Κακαρούδης αναμένεται να έχει ξεπεράσει τον δικό του τραυματισμό, αλλά η λογική επιμένει πως θα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με τον Αθανασούλα στον προηγούμενο αγώνα. Θα προσπαθήσει να βοηθήσει, αλλά δεν θα είναι απολύτως έτοιμος να πάρει όλον εκείνο το χρόνο συμμετοχής που του αναλογεί, ως βασική και πολύτιμη μονάδα στον σχεδιασμό του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Η αξιοποίηση του Κακαρούδη όσο το δυνατόν περισσότερο και η συμμετοχή του Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο στο επιθετικό παιχνίδι, ίσως και να αποτελούν στοιχήματα τα οποία πρέπει να κερδηθούν, ώστε να κερδηθεί και το σημαντικό παιχνίδι στο «Π. Σαλπέας» αύριο το απόγευμα…