- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ντέιβιντ Ίνγκραμ: «Τιμή μου να είμαι κομμάτι του Ηρακλή…»

Ο πλέον εμβληματικός παίκτης της «κυανόλευκης» καλαθοσφαίρισης κάθε άλλο παρά λησμονεί τον Ηρακλή και είχε κάθε καλό λόγο για να ευχηθεί για τα γενέθλια του μέγιστου Συλλόγου που – με τόση συνέπεια και επιτυχία – υπηρέτησε για μια πενταετία.

Ο Ντέιβιντ Έινκραμ, ή Ίνγκραμ, όπως μας… «ταίριαξε» και συνηθίσαμε το επώνυμό του, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική τοποθέτησή του, μέσω του ραδιοφωνικού «αέρα» της εκπομπής «Ώρα για Μπλε», του «Libero 107,4», βγάζει όλη την αγάπη του για τον Ηρακλή του και ό,τι αυτός εκπροσωπεί.

Αναλυτικά, όσα ενδιαφέροντα σημείωσε ο Αμερικανός υπεράσος – σύμβολο για το μπάσκετ του Συλλόγου:

«Ατελείωτα χρόνια Ηρακλής…»

«Θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα για την ομάδα μου. Όχι μόνο άλλα 109 χρόνια για τον Ηρακλή, αλλά πολλά, πολλά, πολλά περισσότερα. Κόσμος, αθλητές, προπονητές και διοικούντες όλων των Τμημάτων να είναι πάντοτε γεροί και να βρίσκονται κοντά σε αυτόν τον Σύλλογο. Αγαπούσα και εξακολουθώ να αγαπώ αυτήν την ομάδα και αναπολώ με μεγάλη θέρμη τα όσα έζησα στη Θεσσαλονίκη…».

«Τιμή μου να είμαι κομμάτι του Ηρακλή – Θέλω να ξαναβρεθώ στο Ιβανώφειο»

«Είναι απίστευτο για μένα το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια με θυμούνται όλοι στον Ηρακλή. Είναι απίθανο που έχουν αφίσα μου στο Ιβανώφειο. Θέλω τόσο πολύ να ξαναέρθω στη Θεσσαλονίκη και να ξαναβρεθώ στο Κλειστό μας, στο Ιβανώφειο, να ξαναζήσω στιγμές εκεί. Έχω να έρθω στη Θεσσαλονίκη πολλά χρόνια, από τότε που αγωνιζόμουν στη Μακάμπι. Στον Ηρακλή θυμάμαι τον Λευτέρη Κακιούση, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον Χρήστο Τσέκο.  Ο κόσμος με θυμάται, προφανώς διότι κατάλαβε ότι αγωνιζόμουν με τη ψυχή μου. Λάτρευα και λατρεύω το μπάσκετ. Είναι τόσο σπουδαίο, πραγματικά, το να είμαι κομμάτι του Ηρακλή. Είναι τιμή μου…».

«Θέλω να συνεργαστώ με την Υποδομή του Ηρακλή»

«Είμαι εγκατεστημένος στο Σακραμέντο και ασχολούμαι με την προπονητική σε Ακαδημία μπάσκετ. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ σε αυτόν τον τομέα, τον τομέα της Υποδομής και με τον Ηρακλή. Λατρεύω να μαθαίνω μπάσκετ στα παιδιά και θα ήταν υπέροχο να ασχοληθώ και με παιδιά του Ηρακλή. Παίζω ακόμη μπάσκετ, παρά τα 59 χρόνια μου (!), αγωνιζόμενος σε πρωτάθλημα βετεράνων. Στον τελευταίο αγώνα σημείωσα 46 πόντους (!), αλλά ηττήθηκε η ομάδα μου…».

«Είναι άδικο για την ομάδα να μην είμαστε στη μεγάλη κατηγορία»

«Στενοχωριέμαι αφάνταστα όταν πληροφορούμαι ότι η ομάδα μας παραμένει εκτός της μεγάλης κατηγορίας του χώρου. Είναι εξαιρετικά άδικο το να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Ηρακλής ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει να γίνει συντονισμένη προσπάθεια για την επάνοδο. Πιστεύω στην ομάδα, στον κόσμο και στους παράγοντές της και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Αρκεί όλος αυτός ο κόσμος να παραμείνει κοντά στον Ηρακλή…».

«Εκείνη η νίκη επί του Άρη στο Ιβανώφειο…»

«Θυμάμαι πολλά από τη θητεία μου στον Ηρακλή και μάλιστα πολύ έντονα. Το πιο χαρακτηριστικό παιχνίδι ήταν εκείνο στο Ιβανώφειο όταν είχαμε κερδίσει για πρώτη φορά τον Άρη. Σπουδαίες στιγμές. Πόσο μου λείπει το Ιβανώφειο…».