Κέρδισε το στοίχημα με τον εαυτό του…

Η εμφάνιση και η νίκη στο Αιγίνιο επαναφέρει την ομάδα σε πορεία παράλληλη με τις πραγματικές δυνατότητές της…

Βόλει, Ηρακλής

Ορισμένοι βιάστηκαν να κρίνουν. Ίσως να μην ήταν πολλοί. Πάντως, η ίδια η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της και αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Πλέον, αυτή η… αδικία παύει να υφίσταται, μετά τα όσα συνέβησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αιγινίου το σαββατόβραδο. Εκεί, ο βολεϊκός Ηρακλής στάθηκε ως μία ομάδα ανάλογη των δυνατοτήτων, τις οποίες προδικάζει η ύπαρξη ενός ρόστερ με βάση έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες και ταλαντούχους νεαρούς, φτάνοντας σε μία – σχετικώς άνετη – εκτός έδρας νίκη.

Ουσιαστικά οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν το στοίχημα με τον ίδιο τον εαυτό τους, αποδεικνύοντας ότι μία ομάδα με τα δικά τους χαρακτηριστικά είναι αδιανόητο να εμφανίζει ένα τόσο κακό αγωνιστικό πρόσωπο μακριά από την έδρα της. Έδειξαν πολλά από τα θετικά στοιχεία και τα πλεονεκτήματά τους και πέτυχαν μία σημαντική βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, «καθαρή» νίκη τριών βαθμών.

Ισορρόπησε στην πάσα

Το βασικό στοιχείο, που θεμελίωσε τη νικηφόρα προσπάθεια στο Αιγίνιο είχε να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα βρήκε λύση στο μοίρασμα του παιχνιδιού. Η απουσία του Κώστα Προύσαλη καλύφθηκε σε ένα σημαντικό ποσοστό, με τον Γιάννη Σκαρλατίδη να είναι πιο απελευθερωμένος και πιο σταθερός στο παιχνίδι του.

Το άγχος της πρώτης εμφάνισης ως βασικού τον εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα να βοηθήσει σημαντικά στη νευραλγική θέση του πασαδόρου, όσο αγωνίστηκε – παράλληλα με τον Παναγιώτη Ευγενίδη – με την ισορροπία στην πάσα να αποτελεί το εφαλτήριο για την τελική επικράτηση.

Πληθώρα σκόρερ

Η καλή λειτουργία της ομάδας σε όλους τους τομείς αποκρυσταλλώθηκε από την εξαιρετική παραγωγικότητα στην επιθετική έκφραση. Πέρα από τα δύο βασικά επιθετικά όπλα της ομάδας, Απόστολο Αρμενάκη και Δημήτρη Εφραιμίδη, οι οποίοι πήραν 25 και 18 πόντους αντίστοιχα, «μίλησε» επιθετικά και ο Δημήτρης Ριζόπουλος με 17 πόντους (μολονότι το σκοράρισμα δεν είναι το βασικό αγωνιστικό πλεονέκτημά του), αλλά και ο – διαρκώς και πιο βελτιωμένος – Μπάιρον Φέργκιουσον, που έφερε 13 πόντους από το κέντρο.

Με άλλη ψυχολογία

Με αυτήν την πρώτη εκτός έδρας νίκη για τη φετινή Volley League, η ομάδα του Γιάννη Ορφανού «παίρνει» ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια. Δεν είναι μικρό πράγμα να περνάς την περίοδο της απουσίας του βασικού μαέστρου σου – όπως είναι για τον Ηρακλή ο Κώστας Προύσαλης – με απώλεια μόνο ενός βαθμού (απόρροια της «μη καθαρής νίκης» με τον Εθνικό) και η εν γένει εξέλιξη των πραγμάτων κάνει τους πάντες στον Ηρακλή αισιόδοξους σε αγωνιστικό επίπεδο.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Τώρα… θυμήθηκαν να κλείσουν το Κατσάνειο και δεν παραχωρούν τη Μίκρα!”

Βόλει

Back to Top